DROMEDÁR

Na Filipínach si veriaci pripomenuli Kristovo utrpenie: Nechali sa pribiť na kríž!

Na Filipínach si veriaci
2024-03-29 20:00:00

Viac ako desať hlboko veriacich ľudí sa dnes na Filipínach nechalo pribiť na kríž, aby na Veľký piatok pripomenuli utrpenie a smrť Ježiša Krista. Tento rituál, pri ktorom sa tiež ľudia bičujú a inak trýznia, sa tradične koná najmä v obci San Pedro Cutud asi 60 kilometrov severne od Manily. Agentúra DPA uviedla, že Veľký piatok je na prevažne katolíckych Filipínach vyvrcholením veľkonočného týždňa. viac »

Chcete udržateľnejšie mäso na gril? Skúste steak zo štvormetrového pytóna

Chcete udržateľnejšie mäso na
2024-03-29 12:00:00

Ich telo pokrývajú šupiny, majú rozoklaný jazyk a môžu merať až šesť metrov. Pytóny však môžu byť tiež jedným z najekologickejších tvorov, aké je možné na planéte chovať na mäso, napísal spravodajský server The Washington Post. viac »

Najkrajšie útesy sveta: Tu sa všetky problémy zdajú byť malicherné

Najkrajšie útesy sveta: Tu
2024-03-29 00:00:00

Morské brehy často lemujú majestátne útesy, ktoré sú nielen nádherné, ale dokazujú tiež obrovskú silu prírody. Keď sa postavíte vedľa nich, budete sa odrazu cítiť nesmierne maličký a problémy sa budú zdať malicherné. Toto sú najkrajšie útesy sveta. viac »

Fantastická destinácia na dosah: Od mája začne lietať z Bratislavy pravidelná linka do Istanbulu

Hagia Sofia
2024-03-28 16:00:00

Turecká letecká spoločnosť Pegasus Airlines spustí od polovice mája pravidelnú linku z Bratislavy do Instanbulu. Z bratislavského letiska M. R. Štefánika sa bude lietať dvakrát týždenne, pričom pôjde už o tretie pravidelné letecké spojenie do Turecka. V stredu o tom informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Tóthová. viac »

Architektonická perla je späť: V Ostrave obnovili slávnu Grossmannovu vilu

Architektonická perla je späť:
2024-03-28 12:00:00

Slávna Grossmannova vila po rozsiahlej rekonštrukcii privíta prvých návštevníkov. Storočnú stavbu napadla drevomorka a v predchádzajúcich desaťročiach sa uskutočnili zásahy nielen v interiéri, ale dokonca bolo odstránené aj dominantné schodisko budovy. Vilu navrhol František Grossmann ako svoje rodinné a firemné sídlo a v prostredí vtedajšej Moravskej Ostravy mala mnoho zaujímavostí, počnúc architektonickým riešením, výnimočným zariadením a veľkorysou záhradou. viac »

Bizarná tradícia: Neuveríte, ako Veľkú noc oslavujú v Karibiku

Trinidad a Tobago
2024-03-28 00:00:00

Na Slovensku sa počas Veľkej noci ujde zopár rán dievčatám, v ďalekom Karibiku trieskajú radšej do bábok. Tie reprezentujú Judáša, ktorý zradil Krista. viac »

Puknuté srdce: Chorvátska polícia rieši nelegálne zásahy na svetoznámom ostrove

Galešnjak, Chorvátsko
2024-03-27 16:00:00

Chorvátsky Galešnjak patrí vďaka svojmu unikátnemu tvaru k najznámejším ostrovom sveta a neraz pri ňom kotvia aj jachty svetových celebrít. Teraz ale upútal pozornosť z celkom iného dôvodu – ktosi totiž začal pri brehu stavať mólo. viac »

Štyri kilometre pod zemou: Obrovská knižnica vo Švédsku katalogizuje paranormálne javy

Štyri kilometre pod zemou:
2024-03-27 16:00:00

Novinové články a knihy či svedectvá ľudí, ktorí tvrdia, že cestovali na Venuši alebo na Mesiac: aj toto o paranormálnych javoch je ukryté v knižnici štyri kilometre pod zemou vo švédskom meste Norrköping. Podľa agentúry AFP do mesta tento fenomén priťahuje zvedavcov z celého sveta. viac »

Nešťastiu sa dalo vyhnúť: Loď varovala pred nárazom do mosta, šesť ľudí zrejme neprežilo

Nešťastiu sa dalo vyhnúť:
2024-03-27 10:00:00

V Baltimore na východnom pobreží Spojených štátov sa v utorok okolo 01.30 h miestneho času (6.30 h SEČ) zrútil štvorprúdový cestný most Key Bridge (Francis Scott Key Bridge), keď do jedného z pilierov narazila nákladná loď. Nešťastie si zrejme vyžiadalo šesť obetí na životoch. viac »

Počet vtákov pomorníkov veľkých dramaticky klesá, dôvodom je vtáčia chrípka

Počet vtákov pomorníkov veľkých
2024-03-27 10:00:00

Počet prímorského druhu vtákov pomorníkov veľkých výrazne klesá, napísal server BBC News s odkazom na prieskum britskej ornitologickej spoločnosti RSPB. Ich populácia kvôli vtáčej chrípke v roku 2023 klesla o 76 percent. Teraz v Spojenom kráľovstve z pôvodných 9088 jedincov zostáva iba 2160. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa