DROMEDÁR

V turistických destináciách spozorovali obrovský hmyz: Zabíja iné zvieratá, ľudí bolestivo hryzie

V turistických destináciách spozorovali
2024-04-24 21:00:00

Cyprus, Turecko aj Chorvátsko. Vo viacerých krajinách na juhu Európy zaregistrovali výskyt raritného hmyzu, ktorý môže ľuďom spôsobiť bolestivé uhryznutie. Vedci domácich aj turistov varovali, aby si na obrovské vodné ploštice dali pozor. viac »

Slávnej pevnosti hrozí skaza, Boyard ničia nápory vĺn

Slávnej pevnosti hrozí skaza,
2024-04-24 20:00:00

Pevnosť Boyard, ktorá sa stala dejiskom rovnomennej francúzskej televíznej súťaže, ohrozujú rozmary počasia. Kvôli nedostatočnej ochrane pred nápormi vĺn je táto pamiatka z 19. storočia, ktorá sa nachádza v Atlantickom oceáne medzi ostrovmi Oléron a Aix, "odsúdená na skazu", uviedol v tlačovej správe západofrancúzsky departement Charente-Maritime, ktorý vyhlásil verejnú konzultáciu. viac »

Traja vrahovia medzi umelcami: Prebodol Caravaggio soka pri súboji?

Na snímke maľba Judita
2024-04-24 00:00:00

V kaluži krvi leží 28. mája 1606 na „tenisovom dvorci“ v centre Ríma bezvládne telo. Patrí mladému fičúrovi Ranucciovi Tomassonimu. O život ho na neobvyklom mieste pripravil známy maliar. Je pravda, že sa umelec pokúsil Tomassoniho pred smrťou aj vykastrovať? viac »

Vedci zistili, kde bol pochovaný Platón: Píšu o tom staré zvitky

Vedci zistili, kde bol
2024-04-23 20:00:00

Na základe štúdia tzv. herkulánskych zvitkov sa podarilo zistiť, kde bol v Aténach pochovaný antický filozof Platón. Uviedol to taliansky vedec Graziano Ranocchia, píše TASR podľa agentúry ANSA. viac »

Fantastická novinka pri Košiciach: V Gombaseku otvorili nový zipline

Fantastická novinka pri Košiciach:
2024-04-23 20:00:00

Areál Gombaseku zažíva nebývalý rozmach. Po tom ako v uplynulých dňoch verejnosť hlasovaním odmenila rekonštrukciu kúrie Andrássyovcov cenou Fénixa za najkrajšiu obnovenú pamiatku na Slovensku, dnes slávnostne otvorili zážitkový Zipline, ktorý vedie ponad Gombasecký areál, ako aj novú expozíciu historických artefaktov. Okres Rožňava tak získal atrakciu príťažlivú pre domácich i zahraničných turistov. viac »

Havaj príde o jednu z najobľúbenejších atrakcií: Schody do neba pochovali nedisciplinovaní turisti

Nebezpečné schody Haiku priťahujú
2024-04-23 12:00:00

Koncom apríla sa začne likvidácia jednej z turistických atrakcií na Havajských ostrovoch. Schody Haiku (prezývané aj Schody do neba) na ostrove Oahu doplatili na nedisciplinovanosť návštevníkov. Mestská rada Honolulu preto rozhodla o ich demontáži. TASR informuje podľa webu CNN. viac »

KVÍZ: Spoznáte aerolinky podľa chvostu lietadla?

KVÍZ: Spoznáte aerolinky podľa
2024-04-23 00:00:00

Podobne ako väčšina ostatných veľkých obchodných spoločností majú aj každé aerolinky vlastné logo, typickú farbu či ďalšie znaky, vďaka ktorým ich odlíšite od konkurencie. Nie vždy je to však tak ľahké, ako ich tvorcovia dúfajú. Skúste si v našom kvíze, ako sa to podarí vám! viac »

Pasca na turistov: V raji na Zemi vás okradnú skôr, než stihnete mrknúť

Predajca chystá stoličky na
2024-04-22 13:00:00

Cestovanie prináša množstvo úžasných zážitkov, treba si však dávať pozor, aby sa medzi ne neprimiešali aj tie negatívne. Časté sú napríklad príliš vysoké účty v reštauráciách, na Bali ale turistov okrádajú aj pri zamieňaní peňazí. Za ten trik by sa nemusel hanbiť ani kúzelník! viac »

Neobvyklý obyvateľ etiópskych ulíc: Po Harare sa potulujú hyeny, domáci sa im tešia

Neobvyklý obyvateľ etiópskych ulíc:
2024-04-22 12:45:00

Obyvatelia starobylého etiópskeho mesta Harar sa nedesia pri pohľade na hyeny v uliciach, ale naopak ich prítomnosť vítajú. Veria, že šelmy s typickými škvrnami na kožuchu pomáhajú čistiť ulice od zvyškov jedla a dokážu udržať na uzde zlých duchov, napísal denník The Guardian. viac »

Deň velikánov: V rovnaký dátum prišiel na svet Steve Fossett, Kant aj Oppenheimer

Deň velikánov: V rovnaký
2024-04-22 12:30:00

V pondelok 22. apríla si pripomíname okrúhle výročie narodenia hneď niekoľkých veľkých osobností. Pred 80 rokmi sa narodil dobrodruh Steve Fossett, ktorý posúval hranice možného, pred 120 rokmi zasa Julius Robert Oppenheimer, otec atómovej bomby a čiernych dier a presne pred 300 rokmi prišiel na svet aj Immanuel Kant, jeden z najvýznamnejších európskych mysliteľov. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa