Turistické a cestovateľské informácie

Symbol Londýna nájde nové využitie: BT Tower s otáčacou reštauráciou bude luxusným hotelom

Symbol Londýna nájde nové
2024-02-22 16:00:00

Londýnska veža BT Tower sa premení na luxusný hotel. Majiteľ veže, spoločnosť BT Group, sa dohodol na jej predaji spoločnosti MCR Hotels za 275 miliónov libier. viac »

Obrovský škandál: Stevard si potajomky nahrával dievčatá na záchode

Obrovský škandál: Stevard si
2024-02-22 10:30:00

V Spojených štátoch v týchto dňoch prebieha ostro sledovaný proces. Stevard Estes Carter Thompson III. (37) čelí obžalobe, že si počas letov potajomky nahrával dievčatá na záchode. Najmladšia mala iba 7 rokov. viac »

Nórsko chce na hraniciach so Švédskom postaviť plot proti divým sviniam

Nórsko chce na hraniciach
2024-02-22 06:00:00

Nórsko zvažuje postavenie plotu proti divokým ošípaným na hraniciach so Švédskom. Zábrana má byť súčasťou balíčka opatrení na zníženie populácie týchto zvierat po tom, čo vo Švédsku počas minulého roka vypukol africký mor ošípaných. Plot na hranici by mal zabrániť presunu diviakov zo Švédska, v ktorom ich populácia činí 300.000 jedincov. Podobnú situáciu riešilo aj Dánsko, ktoré migráciu diviakov znížilo vďaka postaveniu plotu pozdĺž Nemecka. viac »

Ďalší byzantský chrám v Istanbule sa stal mešitou, takmer sto rokov bol múzeom

Ďalší byzantský chrám v
2024-02-20 18:00:00

Turecká vláda urobila z ďalšieho byzantského chrámu v Istanbule mešitu a 23. februára sa v nej prvýkrát po ôsmich dekádach môžu opäť konať veľké piatkové modlitby. Ide o chrám svätého Spasiteľa v Chóre, preslávený radom fresiek s biblickými príbehmi. viac »

Pri vrchole hory Aconcagua v Argentíne našli mŕtveho slovenského horolezca

Pri vrchole hory Aconcagua
2024-02-20 09:00:00

Záchranné tímy našli pri vrchole hory Aconcagua v argentínskych Andách mŕtveho slovenského horolezca, po ktorom pátrali cez víkend. Informuje o tom agentúra EFE s odkazom na miestne médiá. Tridsaťdeväťročný muž je piatou obeťou v tohtoročnej turistickej sezóne na najvyššej hore Južnej Ameriky. viac »

Lyžiari mieria čoraz vyššie, svahy sú preplnené: Známe stredisko zvažuje, kedy povie stop

Lyžiari mieria čoraz vyššie,
2024-02-19 17:00:00

Dopravné zápchy, dlhé čakanie na lanovky aj v reštauráciách. Lyžiarov, ktorí mieria do francúzskych stredísk vo vyšších nadmorských výškach je stále viac, pretože v tých nižšie položených jednoducho nie je sneh. Niektorí prevádzkovatelia stredísk, napríklad v Alpe d'Huez, sa tak začínajú pýtať, kde je hranica ich vyťaženosti, píše agentúra AFP. viac »

Horská služba zverejnila údaje za minulý rok: Najviac ľudí zomrelo vo Vysokých Tatrách

Horská služba zverejnila údaje
2024-02-17 18:00:00

Počet zásahov príslušníkov Horskej záchrannej služby (HZS) v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi vlani opäť vzrástol. Vyplýva to zo štatistík, ktoré na svojom webe zverejnila HZS. V roku 2023 zasahovali horskí záchranári vo všetkých oblastných strediskách celkovo 2965-krát, čo je o 334 zásahov viac ako rok predtým. Najviac pomáhali lyžiarom a evidujú aj viac ako dve desiatky smrteľných nehôd. viac »

Na ostrove Bali začali vyberať turistickú daň

Tanečnice sa zoraďujú do
2024-02-17 16:00:00

Na indonézskom dovolenkovom ostrove Bali začali od stredy vyberať od zahraničných návštevníkov turistickú daň vo výške 150.000 rupií (približne deväť eur). Takto získané finančné prostriedky budú investované do projektov na ochranu životného prostredia a zachovanie miestnej kultúry. Oznámil to v stredu dočasný guvernér Sang Made Mahendra Jaya, uviedla agentúra AFP. viac »

Češka nechala svoje deti v aute a šla lyžovať: Hrozia jej roky za mrežami

Češka nechala svoje deti
2024-02-16 11:00:00

Prokuratúra v Tridente stíha štyridsaťročnú ženu z Českej republiky, pretože nechala v aute svoje deti bez dozoru a išla lyžovať. Napísal to denník Corriere della Sera. Žene hrozí za opustenie maloletého dieťaťa trest až päť rokov väzenia. Podobné prípady nie sú medzi českými turistami v Taliansku ojedinelé. viac »

Taliansko zvyšuje kontroly na letiskách a v prístavoch, dôvodom je horúčka dengue

Taliansko zvyšuje kontroly na
2024-02-15 16:00:00

Talianske ministerstvo zdravotníctva nariadilo zvýšiť kontroly v prístavoch a na letiskách kvôli horúčke dengue. Opatrenie sa týka dopravných prostriedkov z krajín, v ktorých sa táto infekčná choroba teraz šíri najviac, napríklad Brazílie či Argentíny. Niekoľko desiatok prípadov horúčky dengue Taliansko zaznamenalo v minulom roku. Jednalo sa o prípady dovezené zo zahraničia aj miestne prenosy nákazy. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa