Turistické a cestovateľské informácie

Írska televízia odvysielala dokument o Slovensku, môže zvýšiť náš turizmus

Abranovská vyhliadka s panorámou
2024-02-10 10:00:00

Írsku televíznu cestovateľskú reláciu, v ktorej ukázali Bratislavu, videlo takmer 400.000 divákov. Môže tak prilákať potenciálnych turistov na Slovensko. Uviedol to generálny riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika. viac »

Malawi v snahe posilniť cestovný ruch ruší víza pre 79 krajín

Malawi
2024-02-10 10:00:00

Malawi zrušilo v snahe posilniť cestovný ruch vízovú povinnosť pre cestujúcich z dovedna 79 krajín. Oznámil to v piatok v tamojšom parlamente prezident tejto juhoafrickej krajiny Lazarus Chakwera, píše TASR podľa agentúry AFP. viac »

Prírodovedné múzeum v New Yorku uzavrie expozície s indiánskymi predmetmi

Prírodovedné múzeum v New
2024-02-08 16:00:00

Americké prírodovedné múzeum v New Yorku oznámilo, že uzavrie dve veľké expozície, kde sú vystavené predmety pôvodných obyvateľov. Reaguje tak na nové federálne predpisy, ktoré vyžadujú, aby múzeá získali pred vystavením alebo skúmaním spomínaných predmetov súhlas indiánskych kmeňov. viac »

Benátky od júna obmedzia počet turistov v skupinách

Benátky od júna obmedzia
2024-02-07 16:00:00

Benátky v sobotu oznámili nové obmedzenie maximálnej veľkosti turistických skupín. Opatrenie ma za cieľ znížiť nápor masového turizmu na túto obľúbenú turistickú destináciu. Skupiny turistov v Benátkach budú môcť mať od 1. júna najviac 25 členov, čo je približne polovica kapacity autobusu. viac »

Hromady odpadu a ploštice: Letisko v Madride zaplnili stovky migrantov, situácia je kritická

Hromady odpadu a ploštice:
2024-02-05 10:00:00

Letisko v španielskej metropole Madrid sa snaží zvládnuť bezprecedentný prílev žiadateľov o azyl z Afriky, ktorí sú nútení spať v preplnených, špinavých priestoroch, čo prinútilo Červený kríž, aby tam na protest prestal poskytovať služby. Informovala o tom v sobotu agentúra AFP. viac »

Louvre výrazne zvýšil cenu vstupenky, turistov to ale neodradilo

Louvre
2024-02-04 16:00:00

Vstup do vyhláseného parížskeho múzea Louvre stojí tento rok 22 eur na osobu, takmer o tretinu viac ako predtým. Vedenie múzea to vysvetľuje zvýšenými cenami energií. Dve tretiny návštevníkov Louvru tvoria zahraniční turisti a ani výrazne zdražené vstupné - súdiac podľa radov - návštevníkov neodradilo, napísal denník Le Figaro. viac »

Talianska vláda chce zakázať anonymné online recenzie hotelov a reštaurácií

Talianska vláda chce zakázať
2024-02-02 10:00:00

Vláda talianskej premiérky Giorgie Meloniovej plánuje regulovať recenzie hotelov, reštaurácií a barov v online priestore. Oznámila to ministerka cestovného ruchu Daniela Santanché s tým, že v budúcnosti by mali byť zakázané anonymné recenzie. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA. viac »

Na obrazovky sa vracia Cestou necestou, prvou zastávkou bude africká Uganda s lekárkou Bibou

Na obrazovky sa vracia
2024-02-02 09:00:00

Obľúbená gastronomická cestopisná relácia Cestou necestou prichádza na obrazovky RTVS s premiérovými epizódami, v ktorých už 9 rokov navštevuje Slovákov žijúcich v rôznych krajinách celého sveta. Ich očami spoznajú diváci opäť nové i dobre známe lokality a s nimi spojené miestne tradície, kultúru a gastronómiu. viac »

Svetoznáma pamiatka v problémoch: Protestujúci týždeň blokovali vstup do Machu Picchu

Machu Picchu
2024-02-01 09:00:00

Demonštranti v peruánskom Machu Picchu včera po týždni ukončili protest, počas ktorého blokovali prístup k jednej z najznámejších juhoamerických pamiatok, dávnemu mestu Inkov Machu Picchu. Informujú o tom miestne médiá. K ukončeniu štrajku, ktorý spôsobil straty miestnym podnikateľom, viedla dohoda vlády s miestnymi úradmi. Dôvodom protestu bol nový systém predaja vstupeniek do tejto pamiatky. viac »

Vyše tisíc spojov v ohrození: Nemecké letiská ochromí štrajk bezpečnostného personálu

Vyše tisíc spojov v
2024-02-01 07:00:00

Prevádzka na veľkých nemeckých letiskách s výnimkou Mníchova dnes ochromí štrajk bezpečnostného personálu. Podľa asociácie letísk ADV protest postihne asi 1100 spojov a zhruba 200-tisíc cestujúcich. S problémami musia počítať aj naši cestujúci. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa