Turistické a cestovateľské informácie

Na ostrove Bali začali vyberať turistickú daň

Tanečnice sa zoraďujú do
2024-02-17 16:00:00

Na indonézskom dovolenkovom ostrove Bali začali od stredy vyberať od zahraničných návštevníkov turistickú daň vo výške 150.000 rupií (približne deväť eur). Takto získané finančné prostriedky budú investované do projektov na ochranu životného prostredia a zachovanie miestnej kultúry. Oznámil to v stredu dočasný guvernér Sang Made Mahendra Jaya, uviedla agentúra AFP. viac »

Češka nechala svoje deti v aute a šla lyžovať: Hrozia jej roky za mrežami

Češka nechala svoje deti
2024-02-16 11:00:00

Prokuratúra v Tridente stíha štyridsaťročnú ženu z Českej republiky, pretože nechala v aute svoje deti bez dozoru a išla lyžovať. Napísal to denník Corriere della Sera. Žene hrozí za opustenie maloletého dieťaťa trest až päť rokov väzenia. Podobné prípady nie sú medzi českými turistami v Taliansku ojedinelé. viac »

Taliansko zvyšuje kontroly na letiskách a v prístavoch, dôvodom je horúčka dengue

Taliansko zvyšuje kontroly na
2024-02-15 16:00:00

Talianske ministerstvo zdravotníctva nariadilo zvýšiť kontroly v prístavoch a na letiskách kvôli horúčke dengue. Opatrenie sa týka dopravných prostriedkov z krajín, v ktorých sa táto infekčná choroba teraz šíri najviac, napríklad Brazílie či Argentíny. Niekoľko desiatok prípadov horúčky dengue Taliansko zaznamenalo v minulom roku. Jednalo sa o prípady dovezené zo zahraničia aj miestne prenosy nákazy. viac »

Tip na víkend: Trnava chystá špeciálne prehliadky

Tip na víkend: Trnava
2024-02-15 11:00:00

Región Trnava sa opäť pripojí k mestám na celom svete, ktoré počas Medzinárodného dňa sprievodcov cestovného ruchu prevedú návštevníkov najvyhľadávanejšími turistickými atrakciami. V sobotu 17. februára organizuje pre verejnosť tri bezplatné prehliadky aj s menej tradičným obsahom. viac »

Ruska sa nakrútila pri pamätníku, hrozí jej až päť rokov za mrežami!

Ruska sa nakrútila pri
2024-02-15 09:00:00

Súd vo Volgograde na juhu Ruska uvalil väzbu na Rusku (23) obvinenú z rehabilitácie nacizmu. Vlani v lete totiž blogerka Aljona Agafonovová nakrútila pri pamätníku stalingradskej bitky video, ktoré ju zachytávalo, ako napodobňuje siahanie na obnažené prsia pomníka zvečňujúceho Matku-vlasť a poskakuje po trávniku na hromadnom hrobe. Hneď po návrate zo zahraničia, kam utiekla pred stíhaním, ju policajti zadržali. viac »

Škandál medzinárodných rozmerov: Švajčiarske zimné stredisko odmieta požičiavať lyže Židom

Škandál medzinárodných rozmerov: Švajčiarske
2024-02-14 21:00:00

Zväz židovských obcí vo Švajčiarsku kritizuje reštauráciu na vrchu Pischa nad známym alpským letoviskom Davos kvôli oznámeniu, že nebude požičiavať lyže a sánky židovským záujemcom. Informuje o tom agentúra AP. Podnik vyvesil plagát v hebrejčine, na ktorom informoval, že "našim židovským bratom" nebude požičiavať sánky, lyže alebo snežnice kvôli "sérii veľmi otravných incidentov", vrátane prípadu ukradnutých sánok. viac »

Vlna AntyLove: Poľský akvapark ponúkol na Valentína rozvedeným ľuďom zľavu

Vlna AntyLove: Poľský akvapark
2024-02-14 20:00:00

Akvapark v meste Lodž v strednom Poľsku sa rozhodol ponúkať lacné vstupenky pre rozvedených ľudí, aby unikli pred "šialenstvom" na Valentína. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra PAP. viac »

Romantický Paríž nezaujal: Pre Slovákov je na Valentína číslo jeden iná destinácia

Romantický Paríž nezaujal: Pre
2024-02-14 09:00:00

Takmer rovnaký počet Slovákov kupuje letenky na Valentína sólo ako v pároch. Mestom lásky však podľa zabookovaných letov prostredníctvom Kiwi.com nie je Paríž, ale Londýn, odkiaľ tento sviatok lásky pochádza. Obľúbenou je aj exotika, najmä ázijská. viac »

Maximálna dávka vášne a zmyselnosti: Brazília žije slávnym karnevalom (FOTO)

Maximálna dávka vášne a
2024-02-13 12:00:00

Karnevalu v Riu de Janeiro, ktorého hlavná časť sa začala v piatok, sa tento rok zúčastní vyše sedem miliónov ľudí. Uvádza to odhad radnice brazílskeho mesta. V Riu aj v ďalších brazílskych mestách sa očakávajú okrem iného stovky tisíc zahraničných turistov. viac »

Nechutný nález na letisku: Neuveríte, čo pes vyčuchal v kufri pasažiera

Nechutný nález na letisku:
2024-02-13 09:00:00

Pes americkej colnej a pohraničnej stráže na letisku v Bostone vyňuchal v jednej z batožiny veľmi neobvyklý kontraband. Muž vracajúci sa z Konga colníkom tvrdil, že vezie sušené ryby. Namiesto toho kontrola objavila takmer štyri kilogramy mumifikovaných opíc, uviedla agentúra AP. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa