Turistické a cestovateľské informácie

Na obrazovky sa vracia Cestou necestou, prvou zastávkou bude africká Uganda s lekárkou Bibou

Na obrazovky sa vracia
2024-02-02 09:00:00

Obľúbená gastronomická cestopisná relácia Cestou necestou prichádza na obrazovky RTVS s premiérovými epizódami, v ktorých už 9 rokov navštevuje Slovákov žijúcich v rôznych krajinách celého sveta. Ich očami spoznajú diváci opäť nové i dobre známe lokality a s nimi spojené miestne tradície, kultúru a gastronómiu. viac »

Svetoznáma pamiatka v problémoch: Protestujúci týždeň blokovali vstup do Machu Picchu

Machu Picchu
2024-02-01 09:00:00

Demonštranti v peruánskom Machu Picchu včera po týždni ukončili protest, počas ktorého blokovali prístup k jednej z najznámejších juhoamerických pamiatok, dávnemu mestu Inkov Machu Picchu. Informujú o tom miestne médiá. K ukončeniu štrajku, ktorý spôsobil straty miestnym podnikateľom, viedla dohoda vlády s miestnymi úradmi. Dôvodom protestu bol nový systém predaja vstupeniek do tejto pamiatky. viac »

Vyše tisíc spojov v ohrození: Nemecké letiská ochromí štrajk bezpečnostného personálu

Vyše tisíc spojov v
2024-02-01 07:00:00

Prevádzka na veľkých nemeckých letiskách s výnimkou Mníchova dnes ochromí štrajk bezpečnostného personálu. Podľa asociácie letísk ADV protest postihne asi 1100 spojov a zhruba 200-tisíc cestujúcich. S problémami musia počítať aj naši cestujúci. viac »

Pyramídu v Gíze obkladajú žulou, egyptológovia protestujú (VIDEO)

Pyramídu v Gíze obkladajú
2024-01-31 09:00:00

Renovačné práce na Menkaureho pyramíde v egyptskej Gíze vyvolali kritiku, zatiaľ čo generálny tajomník Najvyššej rady pre historické pamiatky (SCA) Mustafá Wazírí ich naopak označil za "projekt storočia". viac »

Barbarská tradícia je späť: V Mexiku opäť povolili býčie zápasy

Barbarská tradícia je späť:
2024-01-29 16:00:00

V najväčšej aréne pre býčie zápasy na svete v hlavnom meste Mexika sa v nedeľu konalo prvé takéto podujatie v metropole od júna 2022. Stalo sa tak mesiac po tom, čo Najvyšší súd zrušil rozhodnutie nižšieho súdu z mája 2022, ktorým nariadil pozastavenie tejto niekoľko storočí trvajúcej praktiky na neurčito. TASR informuje na základe správy agentúry AFP. viac »

Malý rekordman: Základný tábor Everestu dosiahol len dvojročný chlapec!

Malý rekordman: Základný tábor
2024-01-29 16:00:00

Dvojročný Carter Dallas je zrejme najmladším človekom, ktorý kedy dosiahol základný tábor najvyššej hory sveta Mount Everestu, uviedol denník The Daily Telegraph. Britský chlapec "vystúpil" v októbri do tábora na južnej strane, ktorý sa nachádza v nadmorskej výške 5364 metrov, s pomocou svojich rodičov. viac »

Španielsko zvažuje, či regulovať helibike - zjazďovanie kopcov za pomoci vrtuľníka

Španielsko zvažuje, či regulovať
2024-01-29 16:00:00

Španielsky región Aragónia zvažuje, čo urobiť s novým druhom zábavy v Pyrenejach. Proti takzvanému helibiku, kedy sa turisti nechajú dopraviť na vrchol hory za pomoci vrtuľníka a potom ju zídu vo vysokej rýchlosti na bicykli, protestujú ekológovia a časť miestnych obyvateľov. Vedenie regiónu premýšľa o prísnejšej regulácii, píše denník El País. viac »

Aj múry plačú: Predtým rušné jeruzalemské Staré mesto kvôli bojom zíva prázdnotou

Aj múry plačú: Predtým
2024-01-28 12:00:00

Za viac ako 100 dní od začiatku vojny v Pásme Gazy nenavštívil starožitníctvo Rámího Nábulsího skoro žiadny zákazník. Napriek tomu predajca každý deň prechádza dláždenými uličkami jeruzalemského Starého mesta, aby svoj obchodík otvoril, píše agentúra Reuters. viac »

V rakúskych horách vlani zahynulo 266 ľudí: Zo Slovenska nikto, Česi sú až desiati

V rakúskych horách vlani
2024-01-27 18:00:00

V rakúskych horách vlani zahynulo 266 ľudí. Vyplýva to z informácií, ktoré dnes zverejnilo Rakúske kuratórium pre alpskú bezpečnosť (ÖKAS). Dohromady sa v rakúskych horách odohralo vlani 9583 nešťastia, čo je nad desaťročným priemerom, ktorý je 8171. Najčastejšou príčinou úmrtí sú kardiovaskulárne problémy, čo podľa expertov môže súvisieť s preceňovaním vlastných síl. viac »

Dokonalá pastva pre oči: Vrcholí slávny Festival ľadu a snehu

Dokonalá pastva pre oči:
2024-01-27 12:00:00

Severočínske mesto Harbin po celom svete preslávil najväčší festival sôch z ľadu a snehu. Hoci teploty klesajú aj dvadsať stupňov pod nulu, denne si ich sem prichádza pozrieť obrovské množstvo zvedavcov z Číny aj zo zahraničia. Krehké umelecké diela budú totiž čoskoro minulosťou. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa