Slovensko - tipy na výlet

Fantastická novinka pri Košiciach: V Gombaseku otvorili nový zipline

2024-04-23 20:00:00 |

Areál Gombaseku zažíva nebývalý rozmach. Po tom ako v uplynulých dňoch verejnosť hlasovaním odmenila rekonštrukciu kúrie Andrássyovcov cenou Fénixa za najkrajšiu obnovenú pamiatku na Slovensku, dnes slávnostne otvorili zážitkový Zipline, ktorý vedie ponad Gombasecký areál, ako aj novú expozíciu historických artefaktov. Okres Rožňava tak získal atrakciu príťažlivú pre domácich i zahraničných turistov.

Viac článkov

Jeden z najväčších masakrov: Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke

Jeden z najväčších masakrov:
2024-04-21 22:00:00

Na miestach masových popráv a povstaleckej obrany počas druhej svetovej vojny v banskobystrickej mestskej časti Kremnička sa začala prvá fáza archeologického výskumu, aký sa na Slovensku doposiaľ nikdy nerealizoval. Samospráva ho iniciovala s cieľom získať relevantné podklady, ktoré poslúžia pamiatkarom na rozšírenie pásma pamiatkovej ochrany lokality, kde sa odohral masaker patriaci k najväčším zločinom spáchaným u nás. viac »

Na Dunaji otvorili letnú plavebnú sezónu: Loďou sa dostanete na Devín aj do Rakúska

Na Dunaji otvorili letnú
2024-04-20 10:00:00

Lodná osobná doprava na Dunaji znovu ožíva, 18. apríla sa v Bratislave otvorila plavebná sezóna 2024, a to počas tradičnej a turisticky mimoriadne obľúbenej riečnej trasy Bratislava – Devín a späť. Prichádzajúca sezóna sľubuje opäť množstvo zážitkov na vlnách neodmysliteľnej tepny hlavného mesta. viac »

Zajtra sprístupnia zrekonštruovaný kaštieľ v Čunove, otvára bránu do prírody

Zajtra sprístupnia zrekonštruovaný kaštieľ
2024-04-19 20:00:00

Zrekonštruovaný kaštieľ v bratislavskom Čunove, ktorý bude slúžiť ako ekocentrum, otvoria v sobotu 20. apríla. Komplexnou rekonštrukciou prešla budova kaštieľa, ako aj priľahlá záhrada. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman. viac »

V Šimonovanoch zrekonštruovali vzácny vodný hrad, patrí k najstarším na Slovensku

V Šimonovanoch zrekonštruovali vzácny
2024-04-16 12:00:00

Goticko-renesančný kaštieľ v Šimonovanoch, niekdajšej samostatnej obci a dnes časti Partizánskeho, patrí k najstarším svojho druhu na Slovensku. Vodný hrad prešiel dvoma rekonštrukciami, tú druhú v roku 2015 zrealizovala samospráva i za pomoci fondov Európskej únie. Stavba dnes slúži na kultúrne a spoločenské podujatia, ale i ako miesto oddychu. viac »

Banskú Bystricu obklopovali obranné hradby: Mäsiarska bašta sa zachovala dodnes

Banskú Bystricu obklopovali obranné
2024-04-07 21:00:00

Mesto Banskú Bystricu v minulosti obklopovali obranné hradby, ktorých súčasťou bolo aj osemnásť bášt. Dnes sa ich už podarilo uchovať len sedem a z nich najznámejšia je Mäsiarska, ktorú mali na starosti členovia miestneho mäsiarskeho cechu. viac »

OBRAZOM: V Borši si prídu na svoje milovníci divokej prírody aj pamiatok

OBRAZOM: V Borši si
2024-04-07 12:00:00

Na Slovensku máme množstvo nádherných miest, ktoré potešia milovníkov prírody aj histórie. Ak sa však neviete rozhodnúť, či chcete preskúmať nejakú zaujímavú pamiatku, alebo radšej načerpáte energiu z lesa, máme pre vás skvelý tip. V Borši si totiž na jedinom výlete užijete oboje. viac »

Zapíšte si do diárov: Jún na Bojnickom zámku bude patriť rozprávkam, tentoraz od starých mám

Zapíšte si do diárov:
2024-04-04 10:30:00

Jún na Bojnickom zámku bude aj tento rok patriť rozprávkam. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravuje už 26. ročník podujatia Rozprávkový zámok.  Pre inšpiráciu si autori tentoraz zašli k starým mamám, babkám, babičkám a ich múdrostiam. TASR o tom v stredu informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková. viac »

Gotické kostoly v regióne Gemer-Malohont prezentuje nová webstránka

Gotické kostoly v regióne
2024-04-02 13:00:00

Stredoveké kostoly v regióne Gemer-Malohont, ktoré v roku 2022 získali Značku Európske Dedičstvo, dostali svoju webovú stránku. Verejnosť v online prostredí nájde zdigitalizované gotické fresky staré až 700 rokov, ako aj informácie o jednotlivých kostoloch. TASR o tom informovala výkonná riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová. viac »

Novinka v Muráni: K sysľovisku návštevníkov odvezie vláčik

Novinka v Muráni: K
2024-03-31 15:00:00

Turistický vláčik z obce Muráň k sysľovisku na Muránskej planine by mohol začať premávať už v máji. Okrem sysľoviska samospráva uvažuje aj o trase vedúcej pod Muránsky hrad. TASR to uviedol starosta obce Muráň Roman Goldschmidt. viac »

V Zborove zrekonštruovali Šerédyho kaštieľ, obec ho chce sprístupniť v júni

V Zborove zrekonštruovali Šerédyho
2024-03-22 09:00:00

Vynovený renesančný Šerédyho kaštieľ zo 16. storočia v Zborove v okrese Bardejov, ktorého súčasťou bude muzeálna časť, chce obec sprístupniť pred letnou turistickou sezónou. Vlani obec ukončila projekt jeho rekonštrukcie z financií z európskych fondov v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko - Slovensko 2014 - 2020. Preinvestovaný tu bol približne milión eur. viac »

Krivánska Malá Fatra je najpestrejším pohorím Slovenska: Takúto krásu inde neuvidíte

Cesta z Poludňového Grúňa
2024-03-21 12:00:00

Obľuba Malej Fatry v posledných rokoch výrazne rastie. Ľudia tu objavujú skvelé možnosti na túry a navyše príroda je dokonca ešte krajšia ako v niektorých známejších pohoriach. Za srdce vás chytí aj jedna z jej populárnych častí, ktorá sa nazýva Krivánska Malá Fatra. Podľa odborníkov je to územie s najpestrejším geologickým podložím, vďaka čomu je aj na pohľad veľmi rozmanité. Uvidíte tu bralá, tiesňavy, nevšedné skalné útvary, ale aj veľmi zaujímavé horniny. viac »

Vodná turistika pre všetkých: Na Hornáde si požičiate kajak cez aplikáciu

Prielom Hornádu v Národnom
2024-03-20 09:00:00

Spojiť územie popri Hornáde a využiť potenciál tejto rieky ako vodnej turistickej trasy vytvorením systému zdieľaných kajakov je cieľom cezhraničného projektu REJOICE (RivEr JOurney experIenCE). Už v lete tak budú môcť záujemcovia zažiť splav Hornádu na kajaku požičanom v automatizovanom boxe. Informoval o tom Košický samosprávny kraj (KSK). viac »

Nahladnite do minulosti: Nová mobilná aplikácia umožní spoznať Rímsky kastel Iža

Nahladnite do minulosti: Nová
2024-03-18 09:00:00

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Nitriansky kraj spustila novú mobilnú aplikáciu Rímsky kastel Iža. Návštevníkom umožní moderným spôsobom spoznať prvú a zatiaľ jedinú pamiatku hmotného kultúrneho dedičstva UNESCO na území Nitrianskeho kraja, rímsky vojenský tábor v Iži, informovala výkonná riaditeľka KOCR Zuzana Palenčíková. viac »

V Spišskej Novej Vsi sprístupnili vojenský bunker, je autenticky zariadený

V Spišskej Novej Vsi
2024-03-15 09:00:00

V prímestskej lokalite Schulerloch v Spišskej Novej Vsi sa podarilo zrekonštruovať opustený vojenský bunker typu ÚŽ-6. Slávnostne ho sprístupnili pre verejnosť v utorok predpoludním. V jeho interiéri vznikla malá vojenská expozícia, ktorá ponúka pohľad do vojenskej minulosti územia Slovenska. Mária Dutková z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi, ktorá bola iniciátorkou projektu, uviedla, že bunker dlhé roky chátral. V rámci rekonštrukcie sa podarilo upraviť jeho vnútorné priestory i okolie. viac »

V Banskej Štiavnici uvidíte dávno zaniknutý hrad, stačí si stiahnuť aplikáciu

V Banskej Štiavnici uvidíte
2024-03-13 09:00:00

V Banskej Štiavnici vznikla za použitia najmodernejších technológií vizualizácia dávno zaniknutého banského hradu na kopci Glanzenberg. Projekt, za ktorým stojí Oblastná organizácia cestovného ruchu (OO CR) Región Banská Štiavnica, vznikol s finančnou podporou Ministerstva dopravy SR v sume 25.000 eur. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa