Kam na lyžovačku

Na Liptove otvorili nové skicentrum, ocenia ho najmä rodiny s deťmi

Na Liptove pribudlo nové
2020-02-05 12:00:00

Liptov je vďaka stredisku Jasná top regiónom lyžiarov, ale v posledných dňoch sa rozšírili možnosti aj pre menej náročných lyžiarov a najmä pre rodiny s deťmi. V mestskej časti Liptovského Mikuláša v Demänovej, v smere do Jasnej, priamo v Demänová Rezort pribudlo nové centrum, ktoré ponúka jeden nenáročný svah s dvomi vlekmi, uzavretú zónu pre najmenších, večerné osvetlenie aj doplnkovú lyžiarsku infraštruktúru. Pre zaujímavosť, nové ski centrum sa nachádza v rezorte, kde má svoju chatu aj obľúbená Adela Vinczeová s manželom Viktorom. viac »

Lyžovanie v Tatrách: Prírodného snehu je málo v celom regióne, strediská trpia

Na snímke skialpinista sa
2020-02-03 08:00:00

Prírodného snehu je málo na celom Slovensku a výnimkou počas tejto zimy nie sú ani Vysoké Tatry. Z dôvodu nedostatku snehu napríklad stále nie je v prevádzke najvyššie položená zjazdovka na Slovensku v Lomnickom sedle. viac »

Víkendová lyžovačka na Slovensku, v Rakúsku a Poľsku: Veľké porovnanie cien a služieb

Víkendová lyžovačka na Slovensku,
2020-01-23 08:00:01

Na Slovensku máme vyše 30 lyžiarskych stredísk, kde je k dispozícii celkovo asi 350 kilometrov zjazdových tratí. Menej nároční lyžiari prihliadajú pri výbere strediska najmä vzdialenosť od domova, tí skúsenejší sú aj v prípade jednodňového výletu ochotní cestovať ďalej. My sme sa preto pozreli na ponuku najväčších lyžiarskych stredísk na Slovensku aj za hranicami. Kde sa lyžovačka najviac oplatí? viac »

Lyžovačka v Poľsku: Toto sú tie najlepšie zimné strediská a ich ceny

Szkoła Narciarska i Snowboardowa
2019-12-25 00:00:00

Poľsko sa dostáva do našej pozornosti z ďalšieho cestovateľského dôvodu. Tentoraz slovenských turistov zaujali lyžiarske svahy, ktoré ponúkajú minimálne porovnateľné podmienky ako v našich strediskách. V kombinácii s výbornými službami a bohatým výberom voľnočasových aktivít sa naši severní susedia stávajú zaujímavou voľbou na zimnú dovolenku. viac »

Snehové správy: Predvianočnú lyžovačku si užijete na viacerých miestach

Veľký prehľad pre lyžiarov:
2019-12-21 00:00:01

Na predvianočnú lyžovačku je možné vyraziť do 10 stredísk v oblasti Tatier, no v prevádzke sú aj Krahule v Kremnických vrchoch a Snowparadise Veľká Rača na Kysuciach, kde je zatiaľ k dispozícii 1,3 km-ová zjazdovka Košariská. viac »

Bulharský Borovets – lyžiarske stredisko s vyše 100-ročnou históriou

Bulharský Borovets – lyžiarske
2019-12-07 00:00:01

Zdajú sa vám rakúske, francúzske a nemecké Alpy drahé a preplnené lyžiarmi? Potom sa nebojte zmeniť svoje plány a vyberte sa túto sezónu na nezvyčajnú zimnú dovolenku do Bulharska. Tunajšie stredisko Borovets má bohatú tradíciu a ponúka to najlepšie z lyžiarskej turistiky na Balkáne. viac »

Na tieto miesta len tak nezabudnete: 5 tipov na dokonalú zimnú dovolenku

Na tieto miesta len
2019-12-02 08:00:01

Zima sa nezadržateľne blíži a s ňou aj otázka, kam sa tento rok vybrať za snehom. Ak by ste radi preskúmali vysokohorské masívy v zahraničí, prinášame vám päť tipov na dokonalé zimné prázdniny v známych európskych rezortoch. Vyberú si z nich milovníci rozprávkových scenérií, zaľúbené páry, rodiny s deťmi aj milovníci luxusu. viac »

Hor sa na lyže: Na Chopku otvorili zimnú sezónu

Hor sa na lyže:
2019-11-29 16:00:00

Zimnú sezónu na Liptove v piatok oficiálne otvoril hokejista Michal Handzuš odpálením puku na Chopku. TASR o tom informovala manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová. viac »

Svetový unikát: V Kodani bez jediného kopca otvorili lyžiarsku zjazdovku

Amager Bakke
2019-11-20 08:00:01

Dánsko je krajinou bez jediného kopca, aj tak tam ale už zopár týždňov môžete lyžovať. A to priamo v hlavnom meste – unikátnu zjazdovku otvorili na budove spaľovne odpadu! viac »

Prvá lyžovačka: Tatry mountain resorts už otvorilo jedno zo zimných stredísk

Stredisko Mölltaler Gletscher
2019-10-08 08:00:01

Začiatkom leta kúpila spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. rakúske alpské lyžiarske stredisko Mölltaler Gletscher. Jeden z ôsmich rakúskych ľadovcov a jediný v oblasti Korutánska je v plnej príprave na novú zimnú sezónu a prvých lyžiarov v novej sezóne privítal už v utorok. viac »


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa