Rady a tipy pre cestovateľov

Lavínovému nebezpečenstvu na horách sa dá vyhnúť: Tieto RADY vám môžu zachrániť život

Popradské pleso vo Vysokých
2022-01-15 12:00:00

Zimná turistická sezóna je každoročne sprevádzaná lavínovým nebezpečenstvom, na ktoré pravidelne upozorňujú aj horskí záchranári. Horská záchranná služba (HZS) sa prostredníctvom Strediska lavínovej prevencie stará aj o bezpečný pohyb na horách. viac »

Stala sa vám dopravná nehoda? Postupujte podľa nasledujúcich krokov

Stala sa vám dopravná
2022-01-04 12:30:00

V prípade, že sa vám stala dopravná nehoda, mali by ste dodržať niekoľko krokov. Poznáte ich? Ak nie, my vám ich radi objasníme. viac »

Vianoce sa blížia: Týmito darčekmi potešíte každého cestovateľa

Vianoce sa blížia: Týmito
2021-12-01 12:00:00

Z hľadiska cestovania bol tento rok o trošku lepší ako minulý. Pomaly sa rozbiehame a začíname spoznávať najmä krajiny, ktoré majú priaznivú covidovú situáciu. Preto aj nákup vianočných darčekov môžete opäť prispôsobiť najväčšej záľube vašich blízkych cestovateľov. Prinášame vám zopár inšpirácií, ktoré istotne potešia každého fanúšika cestovania. viac »

Radíme: Nosiť dieťa na pleciach v horách je nebezpečné

Radíme: Nosiť dieťa na
2021-08-24 08:00:00

Až 80 percent výjazdov slovenských horských záchranárov smeruje k nehodám, ktoré si turisti a horolezci v horskom teréne spôsobili vlastným zavinením. "Je v princípe jedno, kde sa ľudia pohybujú, či vo Vysokých Tatrách alebo Poloninách, chyby robia rovnaké," povedal pre TASR riaditeľ Horskej záchrannej služby (HZS) Jozef Janiga. Za najčastejšie opakujúce sa označil zlé plánovanie trasy, precenenie vlastných síl a nevhodnú výstroj. Upozornil tiež na nebezpečné nosenie detí na pleciach či pitie vody z prírodných zdrojov. viac »

Leto na horách: Oživte si svoju výbavu so slovenskými značkami

Leto na horách: Oživte
2021-08-11 08:00:00

Leto je okrem iného aj hlavnou turistickou sezónou. Na Slovensku máme to šťastie, že sme obklopení množstvom hôr a kopcov, ktoré lákajú na výlety. Za nezabudnuteľnými výhľadmi a dych berúcou prírodou naozaj nemusíme cestovať ďaleko. Netreba však zabúdať na správnu turistickú výbavu. Tú svoju môžete pokojne rozšíriť krásnymi a praktickými produktami od slovenských značiek. viac »

RADÍME: Cestu na dovolenku si treba plánovať, skontrolovať treba doklady i vozidlo

RADÍME: Cestu na dovolenku
2021-07-30 08:00:00

Cestu na dovolenku je potrebné si naplánovať v dostatočnom predstihu. Skontrolovať si treba platnosť dokladov i technický stav vozidla. Dovolenkári by si mali tiež overiť aktuálne protiepidemické opatrenia, a to nielen v cieľovej destinácii, ale aj v krajinách, cez ktoré budú prechádzať. Vyplýva to z odporúčaní, ktoré na sociálnej sieti zverejnilo Ministerstvo vnútra (MV) SR. viac »

Dovolenka v Chorvátsku autom - všetko, čo potrebujete vedieť

Dovolenka v Chorvátsku autom
2021-07-08 12:00:00

Dovolenková sezóna už pomaly začala, preto je čas poobzerať sa po vhodnej destinácii tej vašej. Množstvo Slovákov stále volí overenú klasiku - Chorvátsko. Akú cestu si vybrať, na čo si dať pozor a ktoré miesto bude pre vás to pravé? viac »

Plánujete ísť na dovolenku autom? Týchto 9 rád vám pomôže pripraviť sa na cestu

Plánujete ísť na dovolenku
2021-06-10 08:00:00

Dovolenka autom je pre mnohých obľúbená najmä vďaka slobode, voľnosti a dobrodružstvám. Zo Slovenska to navyše máme k moru len na skok a na pláži môžeme byť už po pár hodinách jazdy. Či už sa vyberiete na juh do Slovákmi obľúbených destinácií ako sú Terst, Istria, či Makarska alebo pôjdete za históriou na sever do Poľska alebo Nemecka, tieto rady využijete vždy. viac »

RADÍME: Pri nákupe dovolenky treba čítať recenzie, vhodné je tiež overiť si adresu

RADÍME: Pri nákupe dovolenky
2021-06-07 08:00:00

Pri nákupe dovolenky je dôležitá obozretnosť. Vhodné je preto preštudovať si recenzie, overiť si adresu ubytovania a zvoliť si bezpečný spôsob platby. Pozor si treba dať napríklad na podozrivo nízku cenu. Tipy, ako postupovať, priblížilo na základe skúseností Európske spotrebiteľské centrum v SR. viac »

Desať rád, ktorá vám ušetria čas aj nervy: Takto sa jednoducho zbavíte strachu z lietania

Desať rád, ktorá vám
2021-06-06 00:00:00

Letecká doprava patrí v súčasnom turizme k tým najhlavnejším spôsobom spoznávania sveta. Hoci prešla kvôli koronavírusu veľkou krízou, opäť sa dostáva do popredia, pretože nám výrazne šetrí čas a umožňuje spoznať aj ďaleké exotické destinácie. Ak sa stále pasujete so strachom nastúpiť do lietadla, pomôžeme vám ho zmierniť zopár trikmi. Vďaka tomu sa nebudete oberať o možnosť navštíviť aj vzdialenejšie destinácie a nebudete počas cesty prežívať nekontrolovateľný stres. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa