Exotická dovolenka

Cesta do minulosti s potokmi rumu: Jeden let na Kubu a po pár hodinách ste v raji na Zemi

Cesta do minulosti s
2023-11-14 00:00:00

Horúce slnečné lúče, cez deň dokonalý oddych na dlhých bielych piesočných plážach a večer bujará zábava s hudbou, tancom a potokmi rumu. Ak v šedi slovenskej zimy snívate práve o takýchto zážitkoch, vedzte, že ich máte doslova na dosah. Stačí v Bratislave sadnúť do lietadla a o 14 hodín vás už s otvoreným náručím privíta exotická Kuba. viac »

Pyramídy Tikal vyzerajú ako z filmu o Indianovi Jonesovi. Stále skrývajú svoje tajomstvá

Pyramídy Tikal vyzerajú ako
2023-11-08 00:00:00

Mayská kultúra nám zanechala veľa skvostných pamiatok. Ich spoločným znamením je, že každá z nich prináša nejaké iné zaujímavé tajomstvo. Inak tomu nie je ani v prípade pyramíd Tikal, ktoré sa nachádzajú v Guatemale. Obklopené sú divokou džungľou a milujú ich aj fanúšikovia Indiana Jonesa. Atmosféra tohto miesta totiž veľmi pripomína ich obľúbené filmy. viac »

Krugerov národný park - to najlepšie safari v srdci africkej divočiny

Krugerov národný park -
2023-11-07 12:00:00

Počas návštevy Afriky sa turisti najviac tešia na spoznávanie tunajšej prírody a safari. Až keď na vlastnej koži zažijete divočinu, pochopíte, prečo tento kontinent mnohí tak veľmi milujú. Krugerov národný park v JAR patrí k najstarším na svete a obýva ho množstvo nádherných zvierat, ktoré ste dovtedy poznali iba zo ZOO. Nielen pre milovníkov prírody to bude zážitok, na ktorý už nikdy nezabudnú. viac »

REPORTÁŽ z Iraku: Život žien nie je jednoduchý, no o svoje šťastie bojujú

REPORTÁŽ z Iraku: Život
2023-11-03 00:00:00

Poďte s nami podvihnúť záves ku kolíske civilizácie a ponoriť sa do zákutí Iraku. Popri objavovaní pamiatok sa zamyslíme aj nad životom žien v tejto krajine, keďže práve ony sú často označované za piliere odolnosti a odhodlania. Sú aj symbolom tradícií a pokroku, ktorý zanecháva silnú pečať na ich komunite a celom národe. viac »

Tichomorské Palau tvorí viac ako päťsto ostrovov: Milovníci vody tam nájdu svoj raj

Tichomorské Palau tvorí viac
2023-10-28 00:00:00

Vo svete nájdete viacero krajín, ktoré sa rozprestierajú hneď na niekoľkých ostrovoch. Napríklad Palau v Tichom oceáne tvorí až viac ako päťsto ostrovčekov. Niektoré z nich sú neobývané a ľudia na ne prichádzajú stráviť deň v pokojnej divočine bez iných turistov. Okrem toho je tiež rajom pre milovníkov potápania a vodných športov. viac »

Fidži kedysi strašilo kanibalizmom. Dnes láka dovolenkárov na atraktívnu turistiku

Fidži kedysi strašilo kanibalizmom.
2023-10-24 00:00:00

V minulosti sa bádatelia a cestovatelia pozerali na Fidži s bázňou. Tunajšie kmene zastávali rôzne náboženstvá a v niektorých z nich sa pestoval aj kanibalizmus. Z obavy o vlastné životy sa im preto vyhýbali prví turisti, ktorí cestovali po svete. No táto krásna krajina s tým už dávno nemá problém, preto sa môžete pustiť do jej skúmania. viac »

Na vlastnej koži: Tri miesta, ktorými vám Libanon vyrazí dych

Na vlastnej koži: Tri
2023-10-20 00:00:00

Libanon je krásna krajina, ktorá disponuje rôznorodou geografiou. Nájdete tu horské pásma či azúrové pobrežie Stredozemného mora, ktoré vám ponúkne nádherné panoramatické výhľady pri západe slnka. Okrem toho môžete ochutnať jednu z najlepších kuchýň na svete a zatúlať sa v úzkych romantických uličkách, keď budete objavovať historické skvosty. viac »

Neobjavená perla Karibiku: Ostrov Roatán láka na druhú najväčšiu korálovú bariéru sveta

Neobjavená perla Karibiku: Ostrov
2023-10-19 12:00:00

Ostrov Roatán je súčasťou Hondurasu a ponúka všetko, čo by ste od dovolenky v Karibiku očakávali. Pláže sú ako vystrihnuté z propagačných materiálov a priam lákajú na to, aby ste si na nich užili deň voľna bez pomyslenia na svoje starosti. Ešte väčším zážitkom je však potápanie v tunajších vodách. viac »

Mesto legendárnej Angeliky: Sidi Bou Said milujú filmoví fanúšikovia aj umelci

Mesto legendárnej Angeliky: Sidi
2023-10-16 09:00:00

Na prvý pohľad Sidi Bou Said nevyzerá ako typické tuniské mesto, podľa domácich obyvateľov je však najkrajším na celom pobreží. Aj preto inšpiroval filmové štáby a pred mnohými rokmi sa tam natáčala napríklad aj legendárna Angelika. viac »

Japonské mesto Kamikacu je vzorom pre celý svet, neprodukuje žiaden odpad

Japonské mesto Kamikacu je
2023-10-15 00:00:00

Ostrov Šikoku je štvrtým najväčším v Japonsku. Najprv sa stal turisticky vyhľadávanou oblasťou pre domácich obyvateľov, neskôr sa spopularizoval v celom svete. Prináša totiž niekoľko turisticky zaujímavých atrakcií a k tomu všetkému aj jedno mesto, ktoré môže byť vzorom pre iné lokality vo svete. viac »

Africké súostrovie Svätý Tomáš a Princov ostrov - hotový raj na Zemi

Svätý Tomáš a Princov
2023-10-13 00:00:00

Neďaleko afrického kontinentu sa nachádza súostrovie Svätý Tomáš a Princov ostrov. Turistom ponúka najmä veľa krásnych prírodných atrakcií, napriek tomu o ňom mnohí veľa nevedia, preto tam ešte stále nechodí mnoho dovolenkárov. Pre pár odvážlivcov je to teda raj, kde si oddýchnete od ruchu veľkomiest a získate nezabudnuteľné zážitky. viac »

FOTOREPORTÁŽ zo Sýrie: Šťastie je, keď si večer môžete ľahnúť do postele a pokojne zavrieť oči

FOTOREPORTÁŽ zo Sýrie: Šťastie
2023-10-11 00:00:00

Cestovatelia Lenka a David začali svoju ročnú cestu po svete v krajine, ktorá mnohých neláka. Kedysi sa živila turistickým ruchom, keď ročne vítala 8 miliónov návštevníkov z celého sveta, no kvôli občianskej vojne v roku 2011 sa zmenila na miesto duchov. Odvážni Slováci sa však vydali po stopách historických pamiatok a popri tom si vypočuli silné príbehy ľudí, ktorým sa život zmenil naruby. viac »

Zažite tú krásu. Na vietnamský ostrov Phu Quoc sa lieta už aj z Bratislavy

Zažite tú krásu. Na
2023-10-09 00:00:00

Smaragdový ostrov plný bujných pralesov, tyrkysových vôd a bielych pláží. Aj tak sa dá stručne opísať vietnamský ostrov Phu Quoc, do ktorého sa tento rok prvýkrát v histórii začalo lietať z Bratislavy. Pozrite sa, aké krásy tento neprebádaný raj Vietnamu ukrýva. viac »

Mexická Tequila – mesto, ktoré dalo svetu jeden z najlepších alkoholických nápojov

Mexická Tequila – mesto,
2023-10-07 00:00:00

Mexiko je vo svete známe ako rodisko tequily. Tento legendárny alkoholický nápoj začali v jeho komerčnej podobe vyrábať pri meste Tequila v provincii Jalisco. V súčasnosti sa aj vďaka tomu stalo obľúbenou turistickou destináciou. Dovolenkári tam prichádzajú nielen kvôli návšteve známeho liehovaru, ale vyhľadávajú aj zaujímavé historické pamiatky. viac »

Čo je najlepšie na dovolenke na Belize? Že to najkrajšie máte zadarmo!

Čo je najlepšie na
2023-10-05 00:00:00

Niektorí cestovatelia sa boja dovoleniek v exotike kvôli vyšším cenám. Skutočnosť je však taká, že hoci zaplatíte viac za letenku, v dodatočných nákladoch sa vám to vráti. Väčšinou nájdete lacnejšie ubytovanie ako v Európe a navyše máte vďaka nádhernej prírode postarané o bezplatný program na celý pobyt. Tak je to aj v prípade Belize. viac »


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa