Exotická dovolenka

Africké opevnenia ksar: Kedysi ich využívali berberi, dnes lákajú turistov

2023-07-18 12:00:00

Každá významnejšia oblasť vo svete mala určitý obranný systém, ktorý pomáhal tunajším obyvateľom chrániť sa pred nepriateľmi. V minulosti boli boje o moc bežnou záležitosťou a najmä menšie mestečká či usadlosti museli často zápasiť o svoju slobodu a majetok. V Afrike preto vymysleli opevnené sídla s pomenovaním ksar, ktoré využívali najmä Berberi. V súčasnosti sú obľúbenou turistickou atrakciou. viac »

Fantastická novinka: Z Bratislavy bude lietať najmodernejší Airbus A350-900!

Fantastická novinka: Z Bratislavy
2023-06-24 10:00:00

Destinácie, s ktorými bude mať Bratislava priame letecké spojenie, sa rozšíria o Vietnam, Dominikánsku republiku a Kubu. Lety od jesene spustí skupina DER Touristik Eastern Europe, ktorá uzavrela exkluzívny kontrakt so španielskymi aerolinkami World2fly. Tie budú na Slovensko lietať najmodernejším Airbusom A350-900! viac »

Kuej-lin je podľa domácich najkrajším miestom v Číne, tak nádhernú prírodu inde nenájdete

Kuej-lin je podľa domácich
2023-06-21 12:00:00

Číňania s obľubou hovoria o Kuej-line (Guiline) ako o najkrajšom mieste v ich krajine. Môže sa totiž pochváliť prírodnou scenériou, akú inde nenájdete. viac »

Plávajúce záhrady patria k najvzácnejším atrakciám Mexika, dielu Aztékov však hrozí zánik

Plávajúce záhrady patria k
2023-06-16 12:00:00

Plávajúce záhrady v drsnom predmestí Xochimilco patria k najstarším a najkrajším atrakciám Mexico City. Pochádzajú z čias Aztékov, ktorí ich vytvorili už v 14. storočí kvôli pestovaniu potravín a kvetov. Dodnes sa ich však zachovalo už len zopár a aj tým hrozí zánik. viac »

Mesto superlatívov ako na dlani: 5 miest, z ktorých je na Dubaj ten najúžasnejší výhľad

Mesto superlatívov ako na
2023-06-09 09:00:00

Dubaj je mestom superlatívov, ktorého tvar a výška sa mení každú chvíľu. Stavia sa na každom kroku a vysoké žeriavy patria neodmysliteľne ku koloritu mesta. Mnoho ľudí sem preto cestuje práve kvôli rekordom a dychberúcim výhľadom. Vybrali sme pre vás tie najúžasnejšie miesta, odkiaľ budete mať mesto a jeho atrakcie ako na dlani. viac »

Mexické mesto Uxmal – vzácne stavby, ktoré odhaľujú tajomstvá mayskej kultúry

Mexické mesto Uxmal –
2023-06-04 09:00:00

Uxmal je jedno z najznámejších archeologických miest v Mexiku. Podľa historických odhadov bola táto oblasť obývaná už v 6. storočí pred Kristom. Z veľkolepého sídla mayskej kultúry sa už podarilo uchovať len malý zlomok pôvodných budov, napriek tomu v návštevníkoch tieto ruiny aj dnes vyvolávajú silné emócie a ponúkajú zaujímavý pohľad na dávne dejiny. viac »

Na vlastnej koži: Mexický Yucatán ukrýva novodobý div sveta, pláže i čarovné jaskynné jazierka

Novodobý div sveta -
2023-05-31 06:30:00

Poloostrov Yucatán ponúka lákadlá ako pyramídy v Chichen Itza, staré mestá španielskych kolonizátorov či jaskynné jazierka cenotes. My sme využili jedinečnú možnosť a navštívili ich po skončení plavby po Karibiku. viac »

Najväčší tuniský magnet má názov El-Jem: Múry v gigantickom koloseu by vedeli dlho rozprávať

Najväčší tuniský magnet má
2023-05-27 13:00:00

EL-JEM - Máte v malíčku filmy a dávne príbehy o gladiátoroch bojujúcich v arénach či amfiteátroch, ktorí neraz pred zrakmi obecenstva a najvyššej kasty umierali? Presne takéto kruté druhy zábavy mali kedysi mešťania pred očami pravidelne, výnimkou nie je ani oblasť dnešného mesta El-Jem, kde dodnes stojí jeden z najzachovalejších amfiteátrov na africkom kontinente. Nesie rovnomenný názov po meste, v ktorom sa nachádza, jeho história je skutočne bohatá a nedá sa zrátať, koľko akcií a neuveriteľných udalostí sa tam odohralo. viac »

Kábul patrí k najviac skúšaným mestám, vzácne pamiatky však odkazujú na jeho veľkú minulosť

Šiitskí moslimovia Hazárovia navštevujú
2023-05-26 12:00:00

Afganistan možno nepatrí medzi hlavné turistické ciele, ale napriek tomu vás po jeho návšteve príjemne prekvapí. Jeho metropola Kábul sa pritom pýši významnými zaujímavosťami, ktoré ukazujú pôvodnú architektúru i históriu tejto ťažko skúšanej krajiny. viac »

Krabi patrí k najkrajším miestam v Thajsku, ukrýva aj cintorín pravekých mušlí

Koh Phi Phi, Thajsko
2023-05-24 13:00:00

Provincia Krabi patrí k najznámejším dovolenkovým lokalitám v Thajsku. Cestovatelia ju milujú kvôli nádherným plážam a ešte krajším vyhliadkam, ktoré majú na okolie a na tunajšiu prírodu. Nachádza sa tam niekoľko zaujímavostí, ktoré môžete navštíviť popri relaxe na pláži a vodných radovánkach. Vyhľadávaná je tiež pre vynikajúce podmienky pre potápanie, keď sa môžete pripraviť na nádherný podmorský svet. viac »

Ako Mars na Zemi: Cchajdamská panva má unikátne prírodné podmienky

Ako Mars na Zemi:
2023-05-19 14:30:00

Na západe Číny na okraji Tibetskej náhornej plošiny sa nachádza Cchajdamská panva, jedna z najhlbších panví na svete. Na tomto nádhernom mieste sa ťaží množstvo nerastných surovín, láka však aj turistov. Skalnatá oblasť býva dokonca vďaka prírodným podmienkam považovaná za Marsu najviac podobné miesto na Zemi. viac »

Top miesta v Dubaji, ktoré zabodujú na vašom instagrame: Na jednom sme stretli aj Plačkovú

Top miesta v Dubaji,
2023-05-17 08:30:00

Po celom svete sa nachádzajú jedinečné miesta, ktoré si zaslúžia poriadnu pozornosť vašich kamarátov či sledujúcich. Nič si nenahovárajme, instagramové miesta priťahujú stále viac turistov - influencerov, cestovateľov i zvedavcov z celého sveta. Už aj vy ste pri plánovaní dovolenky alebo top atrakcií určitej destinácie hľadali tipy na sociálnych sieťach? Potom sme práve pre vás vybrali niekoľko miest v Dubaji, ktoré zaručene rozžiaria váš profil na sociálnej sieti. viac »

Curacao – ostrov s najkrajšími plážami a nezabudnuteľnými pamiatkami

Curacao – ostrov s
2023-05-13 13:00:00

Nech už sa v Karibiku vyberiete kamkoľvek, vždy nájdete nejaký úžasný ostrov, ktorý vám rýchlo prirastie k srdcu. Curacao je známy najmä vďaka nádherným piesočným plážam, no nájdete tam aj množstvo zaujímavých prírodných a historických atrakcií, takže sa počas jeho návštevy určite nebudete nudiť. viac »

More, pamiatky aj skvelá gastronómia: Tunis je fantastická dovolenková destinácia

More, pamiatky aj skvelá
2023-05-11 08:00:00

TUNIS - Ak ste ešte nenavštívili famózny africký kontinent, mali by ste to čím skôr napraviť. Množstvo jeho krás určite ocení nejeden slovenský cestovateľ. My sme navštívili Tunisko, s ktorým sa spájajú starobylé pamiatky, more aj fantastická gastronómia. Pripravte sa na divokú kavalériu spomienok a množstvo zážitkov, ktoré len tak niekde nenájdete. viac »

Na vlastnej koži: Kúzelné Abú Zabí navštívite už za 130 eur

Na vlastnej koži: Kúzelné
2023-05-05 08:00:00

Pri názve Spojených arabských emirátov sa síce väčšine z nás vybaví skôr Dubaj, hlavným mesto je však Abú Zabí. Návšteva tohto mesta nebola nikdy jednoduchšia ako teraz, a tak sme sa za krásami arabskej metropoly vydali aj my. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa