Exotická dovolenka

Na vlastnej koži: Kúzelné Abú Zabí navštívite už za 130 eur

Na vlastnej koži: Kúzelné
2023-05-05 08:00:00

Pri názve Spojených arabských emirátov sa síce väčšine z nás vybaví skôr Dubaj, hlavným mesto je však Abú Zabí. Návšteva tohto mesta nebola nikdy jednoduchšia ako teraz, a tak sme sa za krásami arabskej metropoly vydali aj my. viac »

Bahamy, Jamajka aj Kajmany: Vyskúšali sme plavbu po Karibiku

Výletná loď Regal Princess
2023-05-02 08:30:00

Vyberte sa spolu s nami na výlet po karibských ostrovoch. Spravte si leto, kedykoľvek sa vám zapáči. Oblečte si ľahučké oblečenie či plavky, zažite ranné vyloďovania v pozemských rajoch a užite si bohatý program a jedinečnú večernú zábavu na lodi. Na plavbu výletnou loďou Karibikom len tak nezabudnete. viac »

Orient na dosah: Viedeň ohlásila priame spojenie s tajomným Azerbajdžanom

Staré mesto Baku
2023-04-29 12:00:00

Azerbaijan Airlines spustí priamy let medzi Baku a Viedňou už od 2. mája 2023. Nové spojenie predstavuje významný míľnik pre turistický priemysel v Azerbajdžane, keďže sa otvára európskemu trhu a posilňuje tak pozíciu krajiny ako top destinácie pre cestovanie. viac »

Predĺžený víkend v Dubaji: Preskúmali sme podmorský svet, dažďový prales aj taje budúcnosti

Predĺžený víkend v Dubaji:
2023-04-26 08:30:00

Dubaj sa stal v poslednom období jedným z najobľúbenejším turistických cieľov Slovákov, ktorý už dávno nie je destináciou pre horných desaťtisíc. Každoročne tu pribúdajú desiatky nových atrakcií, ktorými sa snaží byť tento emirát jednou z najlepších turistických destinácií na svete. A čo tu môžete zažiť napríklad cez predĺžený víkend? Poďte sa s nami pozrieť na niektoré unikátne miesta, ktoré nikde inde na svete nenájdete. viac »

Constantine - mesto mostov, ktoré zbesilo striedalo majiteľov

Constantine - mesto mostov,
2023-04-24 12:00:00

Nieslo viacero mien, opakovane bolo zničené a vládlo mu mnoho národov. Alžírske mesto Constantine niekoľko storočí patrilo k významným obchodným metropolám na severe Afriky. Dnes sem ľudia jazdia za bohatou históriou, prekrásnymi výhľadmi aj kvôli unikátnemu mostu… viac »

Venezuelský ostrov Margarita - miesto, odkiaľ pochádza surovina cennejšia než zlato

Venezuelský ostrov Margarita -
2023-04-21 12:00:00

Soľ sa môže ťažiť z podzemných baní, alebo z veľkých plání, kde sa nachádzajú jej bohaté ložiská. Jednu z najväčších nájdete na ostrove Margarita, ktorý patrí ku Venezuele. Časom sa stali nielen dôležitým zdrojom pre výrobu tejto pochutiny, ale taktiež obľúbenou turistickou atrakciou. viac »

Ghazní patrí k najvýznamnejším miestam v Afganistane, jeho pamiatky majú takmer 1000 rokov

Ghazní patrí k najvýznamnejším
2023-04-20 12:00:00

Afganistan nepatrí kvôli situácii v krajine k častým turistickým cieľom, ponúka pritom viacero nesmierne zaujímavých lokalít. Jednou z nich je historické meste Ghazní asi 150 kilometrov od Kábulu, ktoré je síce v súčasnosti kontrolované Talibanom, no všetci veria, že čoskoro sa tam situácia upokojí a opäť sa tam namiesto vojakov vrátia turisti. viac »

Mešita Fanar – hlavná dominanta katarskej Dauhy

Mešita Fanar – hlavná
2023-04-10 10:00:00

Katarské hlavné mesto Dauha turistom ponúka viacero zaujímavých pamiatok. Väčšinu ľudí zaujíma najmä mešita Fanar, ktorá je pre domácich jedným z najposvätnejších miest v krajine. viac »

Hinduistický komplex Prambanan tvorí až 240 chrámov, ukrýva vraj aj zakliatu princeznú

Hinduistický komplex Prambanan tvorí
2023-04-09 10:01:00

Na ostrove Jáva sa rozprestiera najväčší indonézsky hinduistický chrámový komplex Prambanan. S jeho výstavbou sa spájajú viaceré legendy a jedna z nich hovorí aj o tajomnej princeznej Roro, ktorej sochu vraj môžeme vidieť v jednej z hlavných miestností. viac »

Etiópska Lalibela – svetový unikát v srdci čierneho kontinentu

Etiópska Lalibela – svetový
2023-03-31 10:00:00

Na Afrike je zaujímavé sledovať, ako nám postupne odhaľuje svoje turistické tajomstvá. Už dávno neplatí pravidlo, že hlavným dôvodom na návštevu tohto kontinentu je príroda. Čoraz viac si ľudia všímajú aj zaujímavé pamiatky, napríklad unikátne kostoly v etiópskej Lalibele. viac »

Nová Kaledónia je tichomorským klenotom: Toto ponúka jeho hlavné mesto Nouméa

Nová Kaledónia je tichomorským
2023-03-30 12:00:00

Krajiny v Tichom oceáne nemajú cestovatelia ešte zatiaľ natoľko prebádané. Pritom ponúkajú také krásne lokality, na ktoré budete spomínať ešte aj dlho po návrate domov. Jedným z klenotov je Nová Kaledónia, ktorej hlavné mesto Nouméa má pre vás prichystaných hneď niekoľko zaujímavých prekvapení. viac »

Hlavným mestom Hondurasu je Tegucigalpa, preslávila ju najmä koloniálna architektúra

Hlavným mestom Hondurasu je
2023-03-27 12:00:00

Základy Tegucigalpy položili v 16. storočí v nádhernom prostredí údolia, ktoré je obklopené horami. Medzi turistami sa však nepreslávila len vďaka skvelým možnostiam na turistiku, ale aj španielskou koloniálnou architektúrou. V centre uvidíte najlepšie zachované budovy v tomto stavebnom štýle. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Port Louis je esenciou exotického Maurícia

Výhľad na Port Louis
2023-03-25 09:30:00

Rajský ostrov, ktorý sa nachádza neďaleko Madagaskaru, sa stal obľúbenou destináciou tých, ktorí hľadajú slnko, krásne more a úchvatnú prírodu. Väčšina turistov mieri priamo do rezortov, aby tam trávili čas ležaním na plážach pod palmami a kúpaním v tyrkysových vodách oceánu. Z týchto turistických zón sa však oplatí vydať aj do Port Louis, hlavného mesta ostrova, ktoré možno označiť za takmer celý svet sústredený na jednom malom mieste v Indickom oceáne. Či už ide o životný štýl, tradície, kulinárske scény alebo ľudí, rozmanitá kultúra tohto mesta určite stojí za preskúmanie a ukážu vám ten pravý Maurícius. viac »

Atacama je najstaršou púšťou sveta, miestami pripomína mesačnú krajinu

Atacama je najstaršou púšťou
2023-03-24 12:00:00

Na svete máme veľa púští, Atacama je však skutočne výnimočná. Je totiž najsuchšou nepolárnou púšťou na svete. Rozprestiera sa na obrovskej ploche, keďže sa tiahne tisíc kilometrov popri pobreží Pacifiku a na niektorých miestach zachádza až 100 kilometrov do vnútrozemia. Ide tak o magické miesto, ktoré v tomto ohľade nemá konkurenciu. viac »

Od strateného mesta medzi sedem divov sveta: Aké tajomstvá ukrýva bájna Petra?

Petra, Jordánsko
2023-03-22 08:00:00

Kamenné mesto Petra v Jordánsku patrí medzi nových sedem divov sveta. Podľa odhadov mohli jej základy položiť už v roku 312 pred naším letopočtom, čo by z nej robilo jedno z najstarších sídel na svete, predovšetkým sa však jedná o fantastickú ukážku ľudského umu, šikovnosti a talentu. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa