Exotická dovolenka

Vyskúšali sme za vás: Na Zanzibare otvorili prvý top hotel, dovidíte z neho aj na ostrov B. Gatesa

Pláž hotela Emerald Zanzibar
2022-12-22 13:00:00

Najvyšším ocenením reštaurácií je zisk známej Michelinskej hviezdy, najkvalitnejšie ubytovacie zariadenia zas spoznáte podľa toho, že patria medzi tzv. Leading Hotels of the World. Dostať sa na tento zoznam nie je jednoduché, Slovensko sa napríklad nemôže pochváliť ani jediným zápisom. Za najnovším prírastkom sme cestovali až na ďaleký Zanzibar. viac »

Ruskí turisti si po sankciách našli nový exotický raj: Dovolenkujú vo Venezuele

Isla de Margarita vo
2022-12-12 11:00:00

Tisíce ruských turistov sa v snahe obísť medzinárodné cestovné reštrikcie a užiť si slnečnú dovolenku uchýlili na venezuelský ostrov Isla de Margarita, kde údajne našli priateľské prijatie. viac »

Aljaška je splneným snom: Zima je však nekonečná a problémom je aj kriminalita

7 vecí, ktoré by
2022-12-12 08:30:00

Aljaška je vysnívanou destináciou všetkých dobrodruhov. Nič na svete však nie je také zaliate slnkom, ako sa niekedy na prvý pohľad zdá. Platí to aj o živote na Aljaške, o ktorom sa dá povedať, že je do istej miery krásny, ale aj náročný a mnohokrát dokonca veľmi nebezpečný. Preto pre vás máme niekoľko rád, ktoré je potrebné mať na zreteli, kým sa do tohto krajinského raja nachádzajúceho sa na západnom pobreží Spojených štátov amerických vydáte. viac »

Timbuktu – mesto 333 svätých

Timbuktu – mesto 333
2022-12-11 11:30:00

Mali síce nepatrí medzi najnavštevovanejšie cestovateľské lokality, no napriek tomu tam nájdete mnoho zaujímavých miest, cenených najmä z historického hľadiska. K najväčším pokladom patrí Timbuktu, ktoré domáci zvyknú prezývať „mestom 333 svätých“, pretože je tam vraj pochovaných práve toľko predstaviteľov islamskej školy, ktorí boli neskôr vyhlásení za svätých. viac »

Región Tolima je botanickou záhradou celej Kolumbie, milovníci prírody tam budú v raji

Región Tolima je botanickou
2022-12-11 00:00:00

Kolumbia sa delí na 32 menších samosprávnych častí. Jedna z nich má názov Tolima a leží v krásnom prostredí pod končiarmi Ánd. V minulosti tam žili obyvatelia kmeňa Pijao, ktorí chránili toto územie pred nepriateľmi. Nachádzali sa tam totiž ložiská smaragdov, ktoré predstavovali významnú časť príjmov. viac »

Ekvádor je menej známou destináciou, turistom však ponúka množstvo rôznych aktivít

Sopka Cotopaxi
2022-12-07 12:00:00

Južná Amerika láka čoraz viac cestovateľov. Po známejších lokalitách ako Mexiko, Kuba či Peru sa hlásia o slovo aj iné turisticky menej známe destinácie. Výhodou Ekvádora je, že dovolenkárom ponúka rozmanité aktivity. Môžete si oddýchnuť pri mori na krásnych plážach, vybrať sa na túru do niektorého z pohorí alebo preskúmajte historické pamiatky. viac »

V iránskom Teheráne sa mieša starobylé s moderným, ponúka aj perfektné možnosti na lyžovačku

V iránskom Teheráne sa
2022-12-06 10:00:00

Metropola Iránu stojí v jednej z najstaršie osídlených oblastí v krajine. Archeológovia tam našli dokonca vykopávky z doby kamennej. Neskôr tam vznikla prvá osada, ktorá sa postupne rozrastala. Teherán potom posilnil svoj hospodársky vplyv a zaradil sa medzi najdôležitejšie sídla. V roku 1786 sa stal hlavným mestom a s tým sa spája ďalšia éra jeho rozmachu. V súčasnosti ponúka to najlepšie z histórie, ale zároveň odkrýva aj svoju modernú tvár. viac »

Wizz Air pridáva novú linku: Návšteva tajomného Uzbekistanu nebola nikdy jednoduchšia

Samarkand, Uzbekistan
2022-12-02 12:00:00

Maďarskej nízkonákladovej spoločnosti WizzAir sa v poslednom čase darí. Od decembra 2022 začne jej dcérska spoločnosť so sídlom v Abú Zabí lietať do Samarkandu, a to je skvelá príležitosť preskúmať tajomný Uzbekistan. viac »

Sýrska Rakka bola baštou islamských extrémistov, svoje pamiatky si však uchránila

Sýrska Rakka bola baštou
2022-11-27 00:00:00

V Sýrii sa nachádza množstvo cenných historických pamiatok a vzácnych miest. Tie však trpia kvôli islamským extrémistom, ktorí ich nielen obsadzujú, ale aj systematicky ničia. Jednou z ich bášt bola v minulosti aj Rakka. Pohľad na zničenú lokalitu je často veľmi bolestivý, no našťastie sa tam napriek tvrdým bojom podarilo uchovať aj niekoľko významných pamiatok. viac »

Magallanes je najjužnejšíom regiónom Čile: Turistov lákajú najmä roztomilé tučniaky

Magallanes je najjužnejšíom regiónom
2022-11-22 12:00:00

Pri potulkách po Čile láka mnoho turistov aj jeho najjužnejšia časť Magallanes, ktorá je známa najmä množstvom prírodných atrakcií v kombinácii so zaujímavou kultúrou. Stačí sa nechať pohltiť tunajšou atmosférou a užiť si výlet, ako nikdy predtým. viac »

Hlavné mesto Nikaraguy zničil požiar a zemetrasenie. Napriek tomu vstalo z popola

Hlavné mesto Nikaraguy zničil
2022-11-18 11:00:00

Hlavným mestom Nikaraguy je Managua, ktorá leží v nadmorskej výške len 50 metrov nad morom a patrí medzi najteplejšie miesta v Južnej Amerike. Metropolou krajiny sa stala v roku 1857 a počas svojich dejín prekonala nejednu ťažkú skúšku. Túto oblasť postihli hneď dve silné zemetrasenie a ešte k tomu tam vznikol veľký požiar. Managua bola značne zničená a viacero jej častí museli rekonštruovať. viac »

Langkawi tvorí až 104 ostrovov, skvelú dovolenku sľubujú po celý rok

Langkawi, Malajzia
2022-11-16 12:30:00

Neďaleko Malajzie sa nachádza jedno z najznámejších súostroví v tomto regióne. Langkawi pozostáva zo 104 ostrovov, ktoré prinášajú rôzne turistické lákadlá. Hlavnou atrakciou je samotná príroda. Nájdete tu nádherné vodopády, ale aj pláže, na ktorých si môžte oddýchnuť. Veľkou výhodou je, že sa tam môžete vybrať na dovolenku kedykoľvek, pretože počasie a možnosti na relax sú ideálne v podstate hocikedy počas roka. viac »

Pusa, cigaretka aj plátok šunky: Všetko je hriech na mieste, kam hľadí celý svet

Pusa, cigaretka aj plátok
2022-11-10 12:01:00

Majstrovstvá sveta vo futbale majú tento rok pomerne zvláštnu príchuť. Ich organizátorom je totiž Katar, čeliaci veľkej kritike za diskrimináciu a pracovné podmienky migrantov. Na kultúrne odlišnosti a množstvo obmedzení sa však musia pripraviť aj športoví fanúšikovia! viac »

Tchaj-pej je viac než len prestupnou stanicou: 5 dôvodov, prečo sa oplatí zastaviť aspoň na deň

Tchaj-pej je viac než
2022-11-10 12:00:00

Tchaj-pej je hlavným mestom Taiwanu, no cestovatelia ho často využívajú len ako prestupnú zastávku počas ciest po Ázii. Na prezretie hlavných atrakcií vám pritom postačí deň alebo dva, takže by ste si tam určite mali spraviť prestávku a v ceste pokračovať až po preskúmaní jeho krás. Táto malá metropola ponúka dovolenkárom pohľad na bývalú najvyššiu budovu sveta, možnosť ochutnať skvelú gastronómiu, ale aj zhliadnuť zaujímavé historické pamiatky. viac »

Laos sa môže pochváliť skutočne prekrásnou prírodou: Týchto 5 atrakcií je toho dôkazom

Laos
2022-11-08 12:00:00

Laos sa môže pochváliť najkrajšou prírodou v Ázii. Vďaka tomu si môžete naplánovať dovolenku tak, aby ste prechádzali len takýmito zaujímavými miestami. Nájdete tam nádherné divočiny, chránené parky, ale aj lokality, ktoré sú spájané s nezvyčajnými legendami. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa