Exotická dovolenka

Šialenstvo influencerov: Kvôli sledovanosti týrajú obyvateľov svetoznámeho chrámu

Šialenstvo influencerov: Kvôli sledovanosti
2024-04-15 10:30:00

Kambodžské úrady vyšetrujú zneužívanie opíc v slávnom Angkóre, svetoznámom komplexe starobylých chrámov, ktorý je na zozname svetového dedičstva UNESCO. Podľa úradov niektorí youtuberi fyzicky týrajú makaky, aby si zarobili peniaze generovaním väčšieho počtu zhliadnutí. viac »

ZANZIBAR: Oddych na nebeských plážach aj africké safari, a to za lepšie ceny ako dovolenka na Maldivách!

Biely piesok a tyrkysové
2024-04-10 14:30:00

Kedysi bol Zanzibar považovaný za destináciu pre dobrodruhov, dnes je táto očarujúca exotická krajina vhodná aj pre rodiny s deťmi. Poskytuje totiž ideálnu kombináciu poznávacej dovolenky, pobytu pri mori a zážitkov z afrického safari. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Káthmandu je mestom živých i mŕtvych, prekvapí vás svojou rozmanitosťou

FOTOREPORTÁŽ: Káthmandu je mestom
2024-04-04 16:00:00

Hlavné nepálske mesto Káthmandu je veľký unikát a návštevníkom ponúka širokú rozmanitosť aktivít. Zachovalo sa tu bohaté historické dedičstvo, v ktorom nahliadnete do budhistického či hinduistického sveta. Kedysi to bolo aj útočisko medzinárodných turistov, ktorí tu končili svoju pozemnú cestu po Ázii. Tento “hippie” štýl tu pocítite nielen pri prechádzke mestom, ale aj pri návšteve reštaurácií či klubov. viac »

Ostrov duchov pri tanzánskom pobreží: Kilwa Kisiwani kedysi kontroloval obchod so zlatom

Ostrov duchov pri tanzánskom
2024-03-31 15:00:00

V Tanzánii v blízkosti pevniny sa nachádza ostrov Kilwa Kisiwani. Dnes je predovšetkým cenným archeologickým náleziskom, kedysi sa však do histórie zapísal úplne inak. viac »

REPORTÁŽ: Ak niekto zvažuje prvú návštevu Ázie, ostrov Penang je tým správnym miestom

REPORTÁŽ: Ak niekto zvažuje
2024-03-30 00:00:00

Svetoznámy ostrov Penang patrí k najturistickejším destináciám v Malajzii. Túlanie sa po jeho hlavnom meste George Town vám zaručí, že nazriete do histórie, kedy bol tento región preslávený obchodom s koreninami, a taktiež budete obdivovať súhru antických a moderných architektonických štýlov. Netreba zabudnúť na fantastickú gastronómiu, ktorou je toto miesto preslávené. viac »

Tajomstvo slávnych sudánskych pyramíd: Meroë bývalo centrom starovekej ríše Kuš

Tajomstvo slávnych sudánskych pyramíd:
2024-03-27 00:00:00

Sudánske Meroë je jedným z najvýznamnejších starovekých miest v oblasti známej ako Núbia. Kedysi bolo hlavným centrom mocného kráľovstva a jeho panovníci za sebou zanechali množstvo vzácnych staviec. Vrátane unikátnych pyramíd. viac »

Bájna Ayutthaya mala kedysi milión obyvateľov. Zostali po nich chrámy a sochy bez hláv

Bájna Ayutthaya mala kedysi
2024-03-25 12:00:00

Neďaleko Bangkoku sa nachádza historické mesto Ayutthaya, ktoré bolo kedysi hlavným sídlom ríše. Počas jeho najlepšej éry tam žilo približne milión obyvateľov, takže by pokojne mohlo konkurovať aj súčasným veľkomestám. Jeho dôležitou súčasťou boli chrámy, ktoré sem dodnes lákajú turistov. viac »

Prvé rande s Áziou: Najlepšou voľbou je podľa našich cestovateľov Malajzia

Prvé rande s Áziou:
2024-03-21 00:00:00

Malajziu v juhovýchodnej Ázii preslávila bohatá kuchyňa, prenádherná príroda aj nevšedná biodiverzita. Krajina sa rozkladá na dvoch separátnych častiach. Jednu časť možno hľadať na ostrove s dažďovým pralesom Borneo, o ktorý sa Malajzia delí s Indonéziou. Tou druhou je Malajský polostrov, susediaci s Thajskom. Toto sú štyri miesta, ktoré tam turistovi poskytnú tie nezabudnuteľnejšie zážitky. viac »

Ait Ben Haddou je marockou obdobou Hollywoodu. Nakrúcali tu Bonda, Múmiu i Gladiátora

2024-03-20 00:00:00

Nenápadné marocké mestečko Ait Ben Haddou má filmovú kariéru, ktorú mu môžu závidieť celé davy. Stačilo, že si ho raz všimli filmári, použili ho ako kulisu do dobových záberov a odtiaľ bol už len krôčik do Hollywoodu, kde sa pre producentov stal vyhľadávanou kulisou. Objavil sa dokonca v Oscarom ocenených filmoch. viac »

Exotika pre naháčov: Komunistická Kuba víta nudistov s otvorenou náručou

Exotika pre naháčov: Komunistická
2024-03-18 09:10:00

Milovníci nudizmu musia cieľ svojej dovolenky vyberať ešte uvážlivejšie než ostatní. Nie je veľa miest, kde môžu pokojne odložiť oblečenie a užívať si slnečné lúče a more len tak, ako ich príroda stvorila. Prekvapivo skvelé možnosti však ponúka exotická Kuba. viac »

Na vlastnej koži: Prečo sa oplatí navštíviť turistami prehliadaný Bangladéš?

Na vlastnej koži: Prečo
2024-03-16 00:00:00

Bangladéš je krajina, ktorú väčšina turistov prehliadne napriek tomu, že má pre návštevníka pripravenú širokú ponuku zaujímavých miest. Krajina je plná prekvapení a unikátneho mixu prírodných krás, bohatej histórie či kultúrneho dedičstva. Bangladéš je stopercentne autentický a výlet bude jedným akčným dobrodružstvom. Čo sa tu dá teda vidieť a prečo sa sem oplatí cestovať? viac »

Skalnaté hory, dychberúci prírodný unikát Kordiller

Skalnaté hory, dychberúci prírodný
2024-03-15 15:30:00

Skalnaté hory na severoamerickom kontinente predstavujú pre svet dokonalý obraz nádhernej krajiny a silnej prírody - ikonický americký Západ. Oblasť známa ako Rocky Mountains, predstavuje pôsobivé horské pásmo, ktoré sa tiahne od severu Nového Mexika až po severozápadnú časť Kanady. Táto obrovská oblasť ponúka návštevníkom nespočetné prírodné zaujímavosti a divokú krásu, ktorá je domovom rôznorodej flóry a fauny. V rámci Skalnatých hôr sa nachádza hneď niekoľko národných parkov. viac »

Galapágy obývajú vzácne tvory: 7 fascinujúcich zvierat, ktoré inde nenájdete

Galapágy obývajú vzácne tvory:
2024-03-13 10:00:00

Súostrovie Galapágy leží vo východnej časti Tichého oceánu približne 1000 kilometrov od pevninskej časti Ekvádoru. Jeho jedinečná živočíšna a rastlinná ríša sa stala inšpiráciou pre evolučnú teóriu britského vedca Charlesa Darwina a aj dnes tam žije množstvo druhov, ktoré nikde inde nenájdete. viac »

Sladký ostrov zamrznutý v čase: Negros pokrývajú trstinové plantáže a miestnych živí cukor

Sladký ostrov zamrznutý v
2024-03-11 00:00:00

Keď sa povie rum, väčšina ľudí si zrejme predstaví Karibik či Latinskú Ameriku, ten najlahodnejší sa ale vyrába aj na Filipínach. Takmer polovica cukru v tejto krajine pochádza z ostrova Negros, ktorý si vďaka tomu vyslúžil prezývku Sugarlandia. Cesta naň je ako výlet v čase do dávnej koloniálnej minulosti. viac »

Masajovia patria k najznámejším kmeňom sveta: O svoje tradície musia tvrdo bojovať

Zhabaná slonovina pred likvidáciou
2024-03-09 00:00:00

V srdci východnej Afriky, medzi rozľahlými savanami a majestátnymi vrchmi, žije jedinečné etnikum, ktoré svojou bohatou kultúrou a tradičným spôsobom života priťahuje pozornosť sveta. Masajovia, hrdí a odvážni, sú strážcami svojej kultúry, ktorá s ťažkosťami, ale predsa odoláva času a modernizácii. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa