Rakúsko

Adventné trhy sa rozbehli naplno: Tieto sú najkrajšie v Dolnom Rakúsku

Puchberg
2023-12-09 12:00:00

Príroda, uličky s pivničkami, zámky, hrady, ale aj námestia v dedinkách či mestách sú súčasťou adventu v Dolnom Rakúsku. Vybrali sme pre vás tie najoriginálnejšie adventné trhy, ktoré ponúkajú jedinečné zážitky, a zároveň prinášame niekoľko skvelých tipov na ďalšie miesta, ktoré stojí za to navštíviť počas čarovného adventného obdobia. viac »

Zimná rozprávka na ľade: Tieto rakúske jazerá sú na korčuľovanie najlepšie

Zimná rozprávka na ľade:
2023-12-04 00:00:00

Keď sú teploty pod nulou a ľadová pokrývka je dostatočne hrubá, môžete sa na rakúskych jazerách korčuľovať, prechádzať či dokonca surfovať. Tieto bývajú v studenom počasí najobľúbenejšie. viac »

Koncentračný tábor Mauthausen - príšerné miesto, kde sa Hitler zbavoval kritikov

Koncentračný tábor Mauthausen -
2023-12-01 00:00:00

V Európe bolo niekoľko koncentračných táborov, v ktorých odstraňovali Židov a všetkých nepriateľov nacistického režimu. V Rakúsku sa jeden z nich nachádza neďaleko mesta Linz. Oproti iným sa vyznačoval tým, že sa v ňom Hitler snažil zbaviť inteligencie, ktorá sa snažila bojovať proti fašistom a peklu, ktoré rozpútali počas 2. svetovej vojny. viac »

Adrenalín na maximum: Vo Viedni otvorili najvyššiu šmykľavku Európy (VIDEO)

Adrenalín na maximum: Vo
2023-11-16 12:00:00

Vo Viedni sprístupnili v stredu najvyššiu šmykľavku v Európe. Jej polopriehľadná rúra meria 40 metrov a vedie pozdĺž steny vyhliadkovej veže Donauturm. TASR uvádza podľa agentúry DPA a rakúskych médií. viac »

V stopách velikánov: Milovníci Josepha Haydna nájdu svoj raj v Rakúsku

V stopách velikánov: Milovníci
2023-11-06 12:00:00

Rakúsky hudobný skladateľ Joseph Haydn bol hlavným predstaviteľom vrcholného klasicizmu v hudbe. Jeho sonáty, sláčikové kvartetá a symfónie patria do zlatého fondu svetového kultúrneho dedičstva. viac »

OBRAZOM z Dolného Rakúska: Mendlingtal spája nádhernú prírodu s poznávaním tradícií

OBRAZOM z Dolného Rakúska:
2023-10-22 12:00:00

Alpské potoky kedysi zdobilo veľké množstvo vodných kanálov, riečnych brán, chodníčkov, mlynských kolies a priehrad. V oblasti Göstling v Dolnom Rakúsku sa miestni obyvatelia rozhodli tieto drevené prvky v horách zrekonštruovať, vďaka čomu vznikol veľmi obľúbený zážitkový svet Mendlingtal. viac »

Dolné Rakúsko vlakom: Na takú jazdu nikdy nezabudnete

Dolné Rakúsko vlakom: Na
2023-10-07 12:00:00

Máte radi výlety po horách spojené so zážitkami? Zaujímavým výletným tipom bude pre vás jazda na niektorej z trás zážitkových vláčikov v Dolnom Rakúsku. V rôznych častiach sa ich nachádza šesť a sú vyhľadávanými atrakciami pre malých i veľkých. Medzi tie najpopulárnejšie patrí horská železničná trať Mariazellerbahn, ktorá vás odvezie z hlavného mesta Dolného Rakúska St. Pöltenu do najznámejšieho rakúskeho pútnického mestečka Mariazell. viac »

Rakúsko je ako stvorené na jesennú turistiku: Týchto päť trás vás rozhodne nadchne

Rakúsko je ako stvorené
2023-09-25 08:30:00

Najkrajšiu prírodu v susedných krajinách nájdeme jednoznačne v Rakúsku. Tunajšie Alpy, ale aj iné lokality ponúkajú množstvo turistických trás, kde nájdete tipy pre rodiny s deťmi, pre sviatočných turistov, ale aj náročnejšie ferraty pre tých najskúsenejších. Navyše počas jesene sú takéto vychádzky najkrajšie, keď príroda okolo vás hrá všetkými farbami. viac »

Tip na zaujímavý výlet: Vlak Salamandra vás vyvezie na najvyššiu horu Dolného Rakúska

Tip na zaujímavý výlet:
2023-09-12 13:00:00

Pre všetkých milovníkov horských železníc máme tip na jazdu unikátnym zážitkovým vlakom v neďalekom Dolnom Rakúsku. Len 80 km južne od Viedne sa vypína najvyššia hora Dolného Rakúska – Schneeberg (Snežná hora), ku ktorej vás pohodlne vyvezie zubačka. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Graz je nádherné mesto, kde sa história snúbi s budúcnosťou

Graz, hlavné mesto Štajerska
2023-09-02 00:00:00

Premýšľate, kam by ste sa vybrali počas víkendu? Skvelým tipom môže byť Graz, hlavné mesto rakúskej spolkovej krajiny Štajersko vzdialené od Bratislavy zhruba 2,5 hodiny autom. Futuristická architektúra ako z inej planéty uprostred historických budov, to sú lákavé extrémy druhého najväčšieho mesta v Rakúsku. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa