Rakúsko

Veľká prázdninová zábava: Schloss Hof ponúka v auguste pestrý program pre deti aj dospelých

Veľká prázdninová zábava: Schloss
2023-08-04 07:00:00

Od 5. augusta do 3. septembra sa brány zámku Schloss Hof otvárajú pre veľkú zábavu v znamení letných prázdnin. Počas celého mesiaca august je k dispozícii pestrý program s kreatívnymi workshopmi, divadelnými i hudobnými vystúpeniami. Novinkou je divadlo v prekrásne zrekonštruovanej miestnosti bývalých barokových stajní. viac »

Skryté tajomstvo Schönbrunnu: Napoleon len o vlások unikol smrti

Skryté tajomstvo Schönbrunnu: Napoleon
2023-07-21 12:00:00

Slávnostnú prehliadku Napoleonovej armády prizerá zástup zvedavcov. Jeden chudý svetlovlasý mladík v dave je ale výnimočný. Nemáva a netlieska. V ruke, ukrytej vo vrecku, totiž zviera nôž. viac »

Nedotknutá príroda, kultúra aj fantastické jedlo: Objavte Dolné Rakúsko na bicykli

Cyklistika v Dolnom Rakúsku
2023-06-11 00:00:00

Dolné Rakúsko má jednu z najlepších turistických cyklistických sietí v Európe. Je priamo prepojená aj s trasami, ktoré prechádzajú Slovenskom, takže prepojenie je pohodlné a blízke. Sieť je výborne značená, plná atrakcií, výhľadov a kvalitných služieb. Môžete sa vybrať na krátky výlet alebo dovolenku, ktorá bude trvať viac dní. Tematické okruhy vás zavedú k tichým vodám, do divokej prírody, za históriou i kultúrou alebo obľúbenou gastronómiou. viac »

Najznámejším rakúskym maliarom bol Gustav Klimt: Spoznajte jeho život a dielo vo vile, kde žil

Najznámejším rakúskym maliarom bol
2023-05-22 12:00:00

Rakúsky maliar Gustav Klimt patril k najvýznamnejším predstaviteľom secesie a považuje sa aj za vôbec najslávnejšieho rakúskeho výtvarného umelca. Dôvody sa vám budú najľahšie hľadať priamo v jeho viedenskom domove, kde sa dnes nachádza múzeum. viac »

Kúsok od Viedne: Vodný hrad Franzensburg patrí k najromantickejším miestam Rakúska

Kúsok od Viedne: Vodný
2023-05-15 07:30:00

V meste Laxenburg v Dolnom Rakúsku sa nachádza jeden z najzaujímavejších hradov v tomto regióne. Franzensburg patrí medzi novšie stavby hradného typu, napriek tomu vás uchváti zaujímavou architektúrou, ale aj susediacimi parkmi, ktoré sú ako stvorené na prechádzky s rodinou. viac »

Hundertwasser zmenil podobu Viedne: Jeho nekonvenčné stavby patria k najnavštevovanejším

Hundertwasserhaus
2023-05-04 12:00:00

Friedensreich Hundertwasser bol skutočným vizionárom. Zasadzoval sa o ekológiu a tzv. humánnu architektúru, ktorou bojoval proti tradičným nudným budovám. Vo svojich dielach sa snažil o priblíženie k prírode, kde žiadna línia nie je presná a dokonale stanovená a dnes patria jeho nekonvenčné stavby k najväčším turistickým lákadlám vo Viedni aj iných miestach Rakúska. viac »

Máj na zámku Schloss Hof: Užite si jarné slávnosti v barokovej atmosfére

Máj na zámku Schloss
2023-04-30 12:00:00

Plánujete si jednodňový výlet u našich západných susedov? Máte chuť na dávku histórie, nádhernú jarnú prírodu a zároveň by ste radi dopriali trochu zábavy a slobodného pohybu? Všetky spomínané atribúty spĺňa jedinečný zámocký komplex Schloss Hof na Moravskom poli. Na ploche viac ako 70 hektárov si v pôsobivej kompozícii zámockej architektúry a záhradnej symetrie môžete vychutnať svet stále živého baroka. viac »

Franz Liszt čaroval s klavírom: Jeho rodný dom je len sto kilometrov od Bratislavy

Franz Liszt čaroval s
2023-04-19 12:00:00

Franz Liszt (1811–1886) bol výnimočnou osobnosťou s oslnivou kariérou. Stal sa klaviristom, hudobným skladateľom, dirigentom, spisovateľom, duchovným aj učencom a pri nohách mu ležali davy. Jeho rodný dom môžete navštíviť len sto kilometrov od Bratislavy. viac »

Melk – najkrajší kláštor v Rakúsku

Melk – najkrajší kláštor
2023-04-08 10:30:00

V celom Rakúsku by ste pravdepodobne nenašli ďalšiu stavbu vytvorenú človekom, ktorá sa týči k oblohe tak ako kláštor Melk. Kláštor je azda jediným miestom v celom regióne Wachau, kde nikto nevenuje pozornosť v prvom rade Dunaju. viac »

Najkrajšia oslava jari: Zažite Veľkú noc na zámku Schloss Hof

Najkrajšia oslava jari: Zažite
2023-03-09 12:00:00

Najväčší vidiecky zámocký komplex v Rakúsku, zámok Schloss Hof v záplave jari otvára novú sezónu 11.03.2023. V zámockom areáli s veľkolepou terasovitou barokovou záhradou a čarovným vidieckym statkom, si môžete vychutnať prebúdzanie prírody v najrozmanitejších podobách. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa