Kam na dovolenku - tipy

9 tipov na málo známe dovolenkové destinácie pre objaviteľov: Niektoré sú na druhom konci sveta, iné zvládnete autom za pár hodín

2023-07-01 08:00:00 |

Letné dovolenky ponúkajú nekonečné možnosti nielen na oddych pri mori, ale aj na objavovanie nových miest, kultúr a zážitkov. Ak túžite po niečom originálnom a nezvyčajnom, menej známe destinácie s fascinujúcou históriou, pôsobivou prírodou a unikátnymi zážitkami sú pre vás ideálnou voľbou. Tu je zoznam deviatich takýchto miest, ktoré vás inšpirujú a presvedčia o ich jedinečnosti.

Viac článkov

Trendy na rok 2020: Airbnb odhalilo, ktoré mestá sú u cestovateľov najpopulárnejšie

Guadalajara, Mexiko
2020-01-08 00:00:01

Trendy v cestovaní môžeme určovať podľa rôznych ukazovateľov. Spoločnosť Airbnb odhalila rebríček tých miest, v ktorých v porovnaní uplynulých rokov najvýraznejšie stúpol počet rezervácií cez ich systém ubytovania v súkromí. Z nich vytvorili dvadsiatku najpopulárnejších, ktoré budú trendovými destináciami aj v roku 2020. viac »

Veľký cestovateľský horoskop: Kam vás posielajú hviezdy?

Veľký cestovateľský horoskop: Kam
2020-01-03 00:00:01

Pre každé znamenie zverokruhu sú charakteristické isté vlastnosti, ktoré ovplyvňujú všetky aspekty života. Aj toho cestovateľského. Niekto si potrpí na luxus, inému ide predovšetkým o výnimočné zážitky a ten ďalší si chce hlavne oddýchnuť. Podľa toho si treba vyberať aj dovolenku. Kam hviezdy posielajú vaše znamenie? viac »

Cestujte výhodne: 10 destinácií, ktoré sa najviac oplatia

Cape Winelands, Juhoafrická republika
2019-12-06 12:00:00

Väčšina z nás by zrejme najradšej precestovala celý svet, ale to obvykle z časových, ale aj finančných možností nebýva možné. Minimálne druhú z ťažkostí je možné aspoň čiastočne vyriešiť a vyberať sa do krajín, kde sa to najviac oplatí. Prestížny Lonely Planet zostavil rebríček s desiatkou najvýhodnejších miest. viac »

Lonely Planet zverejnil TOP destinácie na rok 2020: Určite si z nich vyberiete aj vy

Paro Taktsang, Bhután
2019-10-26 00:00:01

Ak premýšľate, kam zamieriť za poznaním a oddychom budúci rok, máme pre vás niekoľko tipov. Najväčší vydavateľ knižných sprievodcov Lonely Planet zverejnil s napätím očakávaný zoznam, v ktorom sa nachádzajú tie najlepšie krajiny, regióny aj mestá na rok 2020. Určite si z nich vyberiete aj vy. viac »

Dovolenkové tipy: Spevák Miro Jaroš sa vždy rád vracia do Izraela

Miro Jaroš
2019-07-28 12:00:00

Slovenský spevák Miro Jaroš trávi letné dni prácou i oddychom. Možno jeho výber letnej dovolenky inšpiruje aj vás. viac »

Inšpirácia na dovolenku: Lonely Planet zverejnil zoznam top európskych miest 2019

Vysoké Tatry
2019-05-24 00:00:01

Známy cestovateľský sprievodca Lonely Planet zostavil aj tento rok zoznam 10 najlákavejších európskych destinácií, ktoré odporúča cestovateľom navštíviť. Rebríčku v kategórii Best in Europe 2019 kraľujú Vysoké Tatry, najvyššie pohorie Karpatského oblúka. viac »

Rodiny s deťmi, toto sú najlepšie miesta pre vašu tohtoročnú dovolenku

Rodiny s deťmi, toto
2019-05-10 00:00:01

Dovolenky s deťmi majú mnohé špecifiká. Keď si už raz obľúbite nejakú destináciu, tak sa s ňou len ťažko lúčite. Veľmi dobre, viete na aké služby sa tam môžete spoľahnúť a hlavne ste si istí, že sa tam vaši potomkovia budú cítiť dobre. Niekedy však prichádza čas na zmenu - tieto miesta a krajiny sú pre tohtoročnú rodinnú dovolenku ako stvorené. viac »

Matej navštívil Mjanmarsko s kamerou v ruke: Nič krajšie ako toto VIDEO už dnes neuvidíte

Mjanmarsko
2019-05-05 00:00:01

Matej Kunc nás o svojom nesmiernom talente presvedčil už niekoľkokrát, okom jeho kamery sme spoznali Filipíny, Vietnam aj Kambodžu. Tentoraz jeho kroky zamierili do tajomného Mjanmarska, ktoré opäť zvečnil sebe vlastným spôsobom. A nám znova padla sánka. viac »

Dovolenka v trópoch: Toto sú najlepšie miesta na splnenie vášho exotického sna

Aitutaki, Cookove ostrovy
2019-03-18 00:00:01

Palmy, more, pláž s jemným pieskom a nádherná príroda. Kto by netúžil aspoň raz za život zažiť rozprávkovú tropickú dovolenku. Vybrať si zo zoznamu týchto exotických krajín je poriadna fuška. No niekedy stačí len jedna fotografia, vďaka ktorej sa zamilujete do vašej vysnívanej destinácii, kde sa zrazu ocitnete v úplne inom svete. viac »

Je zbytočné čakať na leto, týchto 8 destinácií treba navštíviť PRÁVE TERAZ

Madeira, Portugalsko
2019-03-04 00:00:01

Do dovolenkovej sezóny nám ešte chýba pár týždňov, ale napriek tomu si už teraz môžete dopriať oddych s vôňou letných radovánok. V týchto destináciách vás v týchto dňoch privíta príjemné teplé počasie, takže do kufra vám stačí zbaliť plavky, pár tričiek a dobrú náladu. Ešte predtým ako aj naša príroda rozkvitne do jarnej krásy, poďte sa pokochať inými nádhernými lokalitami. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa