Kam na dovolenku - tipy

9 tipov na málo známe dovolenkové destinácie pre objaviteľov: Niektoré sú na druhom konci sveta, iné zvládnete autom za pár hodín

2023-07-01 08:00:00 |

Letné dovolenky ponúkajú nekonečné možnosti nielen na oddych pri mori, ale aj na objavovanie nových miest, kultúr a zážitkov. Ak túžite po niečom originálnom a nezvyčajnom, menej známe destinácie s fascinujúcou históriou, pôsobivou prírodou a unikátnymi zážitkami sú pre vás ideálnou voľbou. Tu je zoznam deviatich takýchto miest, ktoré vás inšpirujú a presvedčia o ich jedinečnosti.

Viac článkov

Najkrajšie pláže sveta: Takto vyzerá raj na Zemi

Turks a Caicos
2022-05-12 13:00:00

TripAdvisor každoročne zverejňuje zoznam najkrajších pláží, ktorý vychádza z recenzií cestovateľov. Tento rok sa na prvých piatich miestach umiestnili najmä pláže z Karibiku a Južnej Ameriky. viac »

Lonely Planet zverejnil rebríček na rok 2022: Toto sú TOP krajiny na dovolenku

Lonely Planet zverejnil rebríček
2021-11-22 07:01:00

Cestovatelia sa každoročne tešia na rebríček Lonely Planet, ktorý vyhľadáva zaujímavé destinácie pre nasledujúcu sezónu. Medzi novými krajinami nájdete okrem exotiky aj dva európske štáty, ktoré vás upútajú najmä krásnou prírodou. viac »

Najkrajšie pláže na Cypre: Doprajte si na jednej z nich luxusnú dovolenku

Afroditina pláž
2021-06-14 12:01:00

Cyprus patrí medzi najväčšie dovolenkové hity ostatných rokov. V tej správnej miere kombinuje grécku pohostinnosť s vysokou kvalitou tureckých služieb a u cestovateľov boduje aj vďaka úžasným plážam, ktoré tam nájdete vo viacerých regiónoch. viac »

Staronový hit sa vracia: Tieto krajiny sú pre dovolenku karavanom ideálne

Staronový hit sa vracia:
2021-05-14 16:01:00

Koronavírus výrazne ovplyvnil naše zvyklosti v cestovaní. Letecké dovolenky sme obmedzili a taktiež sme obozretnejší aj pri výbere vhodného ubytovania. Práve uprostred premýšľania o rozumnej alternatíve na spoznávanie sveta sa dovolenkári vrátili do spomienok a tam znova objavili karavany. Rodiny alebo kamaráti môžu pokojne cestovať izolovaní od ostatných cestujúcich a na sklonku dňa majú bezpečné bývanie. viac »

Dovolenka s deťmi: Tieto krajiny sú pre vás najideálnejšie

Park Guell v Barcelone
2021-05-05 12:00:00

Mnoho rodičov s deťmi vyhľadáva jednoduchší spôsob dovolenkovania, keď si rezervujú all inclusive pobyt pri mori a celý čas strávia zabávaním sa na pláži a pri animačnom programe. Lenže takéto oddychové výlety nevyhovujú všetkým a vášniví cestovatelia túžia ukázať svojim potomkom jednotlivé krajiny tak, ako ich poznajú oni. Pre túto alternatívu cestovania sú najvhodnejšie práve tieto lokality. viac »

Dovolenka v Grécku trochu inak: Vyberte si ostrov z vášho obľúbeného filmu

Amorgos
2021-04-26 12:00:00

Grécke ostrovy ponúkajú nádhernú prírodu, ktorá je ako stvorená aj pre filmovanie. Kvôli tomu sa im do týchto končín podarilo zlákať viacero štábov, ktoré tam nakrútili hneď niekoľko obľúbených kinohitov. Preto keď si neviete vybrať miesto vašej budúcej letnej dovolenky, môžete sa rozhodnúť aj podľa vašich obľúbených filmov. viac »

Plánujete letnú dovolenku? Pomôžeme vám vybrať zaujímavú destináciu

Taliansko - Salento
2021-04-07 12:01:00

Po ročnom pôste už ľudia s nádejou pozerajú na letnú sezónu a plánujú, kam by sa vybrali na dovolenku. Keďže niektoré cestovné kancelárie avizujú znižovanie cien pobytov, je dosť možné, že dobre známe rezorty budú preplnené turistami. Ak si chcete užiť pokojnejší pobyt pri mori, poradíme vám niekoľko menej známych lokalít v našich najobľúbenejších destináciách. viac »

Veľká noc vo svete: Tieto 4 turistické destinácie sú so sviatkami spojené najviac

Veľká noc vo Vatikáne
2021-04-02 12:00:00

Veľká noc predstavuje pre kresťanov najväčší sviatok v roku. Na konci pôstneho obdobia oslavujú Spasiteľovo obetovanie za ich hriechy a jeho zmŕtvychvstanie. S týmito udalosťami sa spája len izraelský Jeruzalem, ak však plánujete stráviť budúce veľkonočné sviatky cestovaním, máme pre vás aj ďalšie zaujímavé tipy. viac »

Gruzínsko je novým hitom: Okrem Tbilisi láka cestovateľov aj týmito krásami

Gruzínsko je novým hitom:
2021-03-30 11:55:00

Prečo sa novým hitom stálo práve Gruzínsko? Cestovatelia si vždy hľadajú nové destinácie, ktoré ešte nie sú nielen opozerané, ale najmä ovplyvnené turizmom. Keď sa z nich neskôr stanú obľúbené hity, čoraz viac sa prispôsobujú kultúrne, gastronomicky a z hľadiska služieb ostatným dovolenkárom. Preto ak si chcete vychutnať túto krajinu ešte s jej originálnou atmosférou, vyberte sa tam v priebehu nasledujúcich mesiacov. viac »

Deťom vstup zakázaný: Najstaršia lodná spoločnosť ponúka plavby iba pre dospelých

Výletná loď Aurora
2021-03-18 12:01:00

Britská lodná spoločnosť P&O Cruises je najstaršou na svete, výletné plavby prevádzkuje už od roku 1837. V súčasnosti do jej flotily patrí sedem lodí a pre mnohých je určite zaujímavé, že dve z nich sú určené výhradne dospelým. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa