Cestovanie po Európe

Pápež František nechce byť pochovaný vo Vatikáne: Toto je miesto, kde spočinie naveky

Pápež František nechce byť
2023-12-16 00:00:00

Pápež František chce výrazne zjednodušiť zložitý pápežský pohrebný rituál a ako prvý pápež za vyše storočie chce byť pochovaný mimo Vatikánu. Pozrite sa s nami na miesto, ktoré si vybral pre svoj večný odpočinok. viac »

Portugalský hrad Silves je nádherný, milovníkov zvierat však nepoteší

Portugalský hrad Silves je
2023-12-08 12:00:00

Oblasť Algarve prichádza s ďalšou turistickou zaujímavosťou, ktorú si môžete pozrieť už počas nasledujúcej návštevy. Hrad Silves sídli v rovnomennom meste a patrí medzi najvýznamnejšie stavby tohto druhu nielen v celom regióne, ale aj v Portugalsku. Spája sa so zaujímavými legendami, ale jedna z nich istotne nahnevá všetkých milovníkov psov. viac »

Mesto kamenných veží: San Gimignano patrí k najväčším pokladom Toskánska

San Gimignano
2023-11-30 00:00:00

Toskánsko je pre cestovateľov z jedného hľadiska veľmi náročnou výzvou. Vybrať si totiž len pár miest na návštevu počas výletu je poriadne náročné. Do vašej dilemy teraz prihodíme ďalšieho horúceho kandidáta. Mestečko San Gimignano sa preslávilo svojimi kamennými vežami, no to nie je to jediné, čo dokáže zvedavým turistom ponúknuť. viac »

Tajomstvo slávnej fontány: Prvý Jet d´Eau vznikol kvôli hodinárom

Tajomstvo slávnej fontány: Prvý
2023-11-28 12:00:00

Keby ste prilietali do Ženevy a náhodou si neboli istí, v ktorom meste ste sa to vlastne ocitli, stačí jediný pohľad na jazero a máte jasno. Nikde inde na svete totiž taký monumentálny stĺpec vody, tryskajúci k nebu, neuvidíte. viac »

Faerské ostrovy preslávila divoká príroda, turistov však očaria aj historické pamiatky

Saksun
2023-11-28 12:00:00

Na Faerské ostrovy ľudia prichádzajú najmä kvôli ich prírode. Tak ako pri ostatných severských krajinách, i tu sú všetky zákutia priam nezabudnuteľné. Popri potulkách v divočine si však zahrňte do vášho cestovateľského plánu aj návštevu ich historických pamiatok. Tých je na ostrovoch mnoho a ponúkajú nevšedný pohľad na ich dejiny. viac »

Prehľad pre milovníkov pamiatok: Toto sú najkrajšie hrady, zámky a paláce v južnom Španielsku

Prehľad pre milovníkov pamiatok:
2023-11-27 00:00:00

Medzi historické skvosty Španielska patrí viacero hradov a zámkov, z ktorých viaceré dokonca stále vlastní kráľovská rodina. Niekoľko zaujímavých pamiatok nájdete aj na juhu krajiny, kde bežne trávime letné dovolenky. Andalúzia a ostatné regióny sú popretkávané zaujímavými stavbami, ktoré spestria vaše výlety v týchto končinách. viac »

To najlepšie zo škótskej divočiny – naplánujte si výlet na ostrov Južný Uist

To najlepšie zo škótskej
2023-11-26 00:00:00

Južný Uist sa nachádza pri západnom pobreží Škótska. Preslávil sa najmä nádhernou prírodou, kvôli ktorej tam prichádza najviac turistov, cenený je však aj z iného dôvodu. Je to totiž jedno z posledných miest, kde väčšina obyvateľov stále rozpráva škótskou gaelčinou. viac »

Túžite vidieť najkrajšiu polárnu žiaru? Naplánujte si dovolenku na Špicbergoch

Túžite vidieť najkrajšiu polárnu
2023-11-24 00:00:00

Zatiaľ čo niekto preferuje dovolenku pri mori, medzi cestovateľmi sa nájde aj veľa milovníkov zimy. Mnohí sa vyberajú do odľahlých a studených končín, aby si tam užili pokojnejšiu atmosféru a magickú prírodu, ktorej krásy mnohí prehliadajú. Ďalším dôvodom na cestovanie v tomto období je aj polárna žiara. Tú najkrajšiu nájdete podľa domácich len na Špicbergoch. viac »

Turecká Krajina legiend - splnený snen o dokonalom rodinnom výlete

Turecká Krajina legiend -
2023-11-23 12:00:00

Pred dovolenkou v tureckom Beleku dostanú všetci dovolenkári odporučenie, aby určite zašli aj do Krajiny legiend. Nás na prvý pohľad síce odrádzala až istá dávka gýčovosti, nakoniec sme sa však dali nahovoriť aspoň na večernú šou a urobili sme dobre. Tá istotne stojí za návštevu a pokiaľ máte aj deti, tak jednoznačne budú milovať aj časť s vodným parkom. viac »

Alberobello patrí k najkrajším dedinám sveta: Slávne domčeky však vznikli z vypočítavosti

Toto je 10 najzaujímavejších
2023-11-21 00:00:00

Taliansky región Apúlia sa preslávil najmä nevšednými domčekmi. Popri nich sa tam však nachádzajú aj iné zaujímavé historické pamiatky a prírodné atrakcie. Tento región vás uchváti natoľko, že sa tam radi vrátite na návštevu znova. A najviac zo všetkých sa vám určite zapáči mesto Alberobello, ktoré je jeho hlavným centrom. viac »

Mesto kuriozít kúsok od polárneho kruhu: V grónskom Tasiilaqu život funguje inak

Mesto kuriozít kúsok od
2023-11-16 00:00:00

Každý si predstavuje dovolenku na opustenom mieste trochu inak. Niekto túži po exotickom opustenom ostrove, inému vyhovujú hory a ich magická atmosféra a ďalší si potrpia na opustenú divočinu, kde sa vrátia k tomu, aký bol život v minulosti. Grónsko má niekoľko takýchto oblastí, z nich najviac láka jedno z najväčších miest Tasiilaq. viac »

Najškaredšia na svete? Rakúšania ostro kritizujú novú fontánu vo Viedni

Najškaredšia na svete? Rakúšania
2023-11-11 10:00:00

Fontána v rakúskom hlavnom meste pripomínajúca 150 rokov moderného vodovodného systému vo Viedni vyvolala ostrú kritiku pre svoju údajnú "škaredosť" a nadmerné náklady. TASR informáciu prevzala zo štvrtkovej správy tlačovej agentúry AFP. viac »

Gimmelwald je pohladením na duši. Bez dopravy, iba v obklopení prírody

Gimmelwald je pohladením na
2023-11-11 00:00:00

Švajčiarsko je rajom pre turistov, ktorí milujú dovolenky v obklopení krásnej prírody. Gimmelwad je v tomto smere to najlepšie, čo im môžu ponúknuť. Budete úplne odrezaní od sveta a to vás prinúti zastaviť sa, vydýchnuť si a vychutnať si dokonalý pokoj. Na toto pohladenie na duši istotne tak skoro nezabudnete. viac »

Cyperská Famagusta lákala smotánku, dnes je mestom duchov

Famagusta
2023-10-29 00:00:00

Ak obľubujete dovolenku pri mori, ale zároveň počas nej radi spoznávate miestnu históriu a zaujímavé pamiatky, určite sa vám zapáči Cyprus. Na ostrove sa nachádza množstvo zaujímavostí, medzi ktorými vyniká mesto Famagusta. viac »

Milovaná sultánmi aj katolíckymi kráľmi: Zachránil Alhambru pred zničením chromý vojak?

Milovaná sultánmi aj katolíckymi
2023-10-27 00:00:00

Maurskí básnici prirovnávajú Alhambru k „perle vsadenej do smaragdu“ v narážke na farbu budov a lesy okolo. So svojimi šiestimi palácmi pretrvá tento maurský klenot stáročia a stane sa odpočinkovým miestom sultánov aj nových španielskych katolíckych kráľov. Je ušetrený, pretože je považovaný za symbol reconquisty nad Arabmi. Ferdinand Aragonský a Isabela Kastilská sú navyše Alhambrou tak okúzlení, že sa sem čoskoro nasťahujú. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa