Cestovanie po Európe

Závan exotiky na starom kontinente: Púšte nájdete aj v Európe, jedna zdobí susednú krajinu

2024-03-25 00:00:00 |

Na púšte sme zvyknutí najmä v afrických krajinách. Preto je pre mnohých prekvapením, že zopár ich nájdete aj v Európe. Vyzerajú tu síce trochu inak, ale z oficiálneho hľadiska spĺňajú parametre na to, aby mohli používať toto označenie. Kde ich môžete navštíviť?

Viac článkov

Zákaz kufrov v Dubrovniku? Svet obletela správa, ktorá nie je celkom pravdou

Zákaz kufrov v Dubrovniku?
2023-07-11 12:00:00

Približne pred mesiacom obletela svet aj celé Slovensko správa, ktorá vyvolala pomerne búrlivú diskusiu. Dubrovník podľa nej zakázal v centre ťahanie kufrov na kolieskach. Dromedáru sa podarilo získať stanovisko viceprimátorky mesta, ktorá veci uviedla na pravú mieru. viac »

Skryté poklady Bulharska: 5 miest, ktoré napriek nádhere nepraskajú vo švíkoch

Skryté poklady Bulharska: 5
2023-07-11 11:00:00

Bulharsko sa počas posledných rokov stalo hitom medzi lacnými letnými dovolenkami. Kvalita služieb tam výrazne stúpla a aj Slováci opäť objavili jeho čaro. Okrem klasických fakultatívnych výletov si tam môžete prenajať aj auto a pustiť sa do spoznávania tejto nádhernej krajiny. Zamerajte sa najmä na jej skryté poklady, ktoré vám toho prezradia viac o dejinách a krásach Bulharska. viac »

Naplánujte si výlety počas dovolenky v Chorvátsku. Tieto úžasné miesta pozná málokto

Kornati
2023-07-10 07:00:00

Väčšina rodín naplánuje dovolenku v Chorvátsku tak, aby sa po ceste k moru zastavili pri nejakých zaujímavých atrakciách. Vybrali sme pre vás niekoľko skrytých pokladov, ktorými vás prekvapí najobľúbenejšia letná destinácia medzi Slovákmi. viac »

Francúzsky Menton môže ľutovať. Od Monaka sa odtrhol v najnevhodnejšom čase

Francúzsky Menton môže ľutovať.
2023-07-08 11:00:00

Monako nepochybne patrí k mimoriadne atraktívnym turistickým cieľom, počas jeho návštevy by ste však nemali vynechať ani výlet do okolia. My sme zamierili na východ smerom k talianskym hraniciam a rozhodne neľutujeme. Len kúsok od Monte Carla nás čakalo hneď niekoľko milých prekvapení. viac »

Wimbledon preslávil najmä tenis, patrí k najlukratívnejším štvrtiam Londýna

Wimbledon preslávil najmä tenis,
2023-07-05 12:10:00

Wimbledon preslávil jeden z najznámejších tenisových turnajov. Na londýnskom predmestí však uvidíte aj niekoľko iných zaujímavostí. Z centra to tam máte na skok a zrazu sa ocitnete v úplne inom svete. viac »

V Madride otvorili nové múzeum, vystavuje diela najvýznamnejších umelcov sveta

V Madride otvorili nové
2023-07-04 12:30:00

V hlavnom meste Španielska otvorili 29. júna nové múzeum – Galériu kráľovských zbierok. V budove oproti Kráľovského paláca vystavia 650 umeleckých diel zozbieraných španielskymi panovníkmi za uplynulých 500 rokov vrátane obrazov, tapisérií, nábytku či zdobených kočov. TASR správu prevzala z agentúry AFP. viac »

Nekonečná pohoda aj super zážitky: Spoznajte najkrajšie dedinky Grécka

Nekonečná pohoda aj super
2023-07-04 12:00:00

Na každom z gréckych ostrovov vám ako hlavnú možnosť na výlet budú ponúkať návštevu niektorej z malých tradičných dediniek. Domáci obyvatelia sú na ne právom hrdí. Uvidíte v nich typickú architektúru, navštíviť obchodíky s remeselníckymi výrobkami, nechýbajú reštaurácie s tradičným jedlom a občas sa nájdu aj pozostatky antických stavieb. Ktoré by ste teda mali navštíviť už počas nasledujúcej dovolenky? viac »

Stredozemné more odhaľuje svoju krásu. Toto sú jeho najlepšie miesta na potápanie

Stredozemné more odhaľuje svoju
2023-07-03 07:30:00

Oceány nepochybne ponúkajú perfektné miesta na potápanie sa. No nepodceňujte ani krásu Stredozemného mora. Ak milujete skúmanie nevšedného sveta pod vodou, inšpirujte sa týmito lokalitami. viac »

Albánsko je skokanom roka: Dovolenkárov láka prírodou, službami i priaznivými cenami

Promenáda v letovisku Sarandë
2023-06-30 09:00:00

Albánsko je známe najmä vďaka kvalite pláží a čistote vody, turisti však spievajú ódy aj na prekrásnu prírodu. Služby sa navyše stále zlepšujú, ceny zostávajú priaznivé, a tak niet divu, že práve Albánsko čelí čoraz väčšiemu záujmu dovolenkárov. viac »

Plánujete letnú dovolenku s rodinou? Toto sú tie najlepšie pláže pre vás

Plánujete letnú dovolenku s
2023-06-26 09:00:00

Pri výbere dovolenky je veľmi dôležité zistiť, aká pláž na vás čaká na mieste. Inak môžete neskôr ľutovať, keď tam bude napríklad more veľmi divoké, na väčšine plochy ju budú pokrývať kamene alebo pôjde o obľúbené party miesto. To posledné bude prekážať špeciálne rodinám s deťmi, ktoré vyhľadávajú skôr pokojné kúsky pobrežia s miernym vstupom do mora. Tieto miesta ich však nesklamú. viac »

Grécky ostrov Syros – dovolenka pre tých, ktorí majú radšej pokojnú atmosféru

Grécky ostrov Syros –
2023-06-25 12:30:00

Každý z nás má rád iný typ dovolenky. Niektorí si najlepšie oddýchnu počas aktívneho programu, iní vyhľadávajú party život a mnohí zase túžia po tichu a relaxe. Ak ste fanúšikmi práve takejto komornejšej atmosféry, máme pre vás výborný tip z Grécka. Zájdite si tento rok na dovolenku na ostrov Syros, ktorý je súčasťou súostrovia Kyklady. viac »

Nádherné pamiatky a krištáľové more len dve hodiny od nás: Hitom sezóny je Dubrovník

Dubrovník, Chorvátsko
2023-06-24 07:00:00

Dubrovník býva právom považovaný za jedno z najkrajších miest na svete. Preslávilo ho najmä nádherné historické centrum zapísané na zozname UNESCO, no veľkým lákadlom sú aj okolité pláže s krištáľovo čistou vodou či zaujímavosti v okolí, kam sa môžete vydať na výlet. Dnes je táto perla Jadranu dostupnejšie než kedykoľvek predtým. viac »

Na vlastnej koži: V Turecku si užijete poriadny adrenalín

Na vlastnej koži: V
2023-06-21 13:00:00

Dovolenka na Tureckej riviére je synonymom dokonalého oddychu. Ak by ste si ho však chceli okoreniť troškou adrenalínu, máme pre vás skvelý tip. Stačí sa vybrať na výlet do neďalekého národného parku Köprülü, kde spoznáte nielen čarovnú prírodu, ale aj poriadne vzrušenie. viac »

Dovolenka pri mori, alebo spoznávanie pamiatok? Tieto nádherné mestá ponúkajú oboje

Francúzske Nice
2023-06-20 12:30:00

Leto si nevieme predstaviť bez dovolenky pri mori, no nie každému sa chce počas celého pobytu iba leňošiť pri vode. Ideálnu možnosť potom predstavujú mestské pláže, ktoré vám ponúknu zo všetkého to najlepšie. V jeden deň sa môžete kúpať a užívať si slnko a na ďalší si naplánujte spoznávanie pamiatok. viac »

Francúzsko, to nie je len čarovný vidiek či kultúra: Najkrajšie pláže pozývajú aj k oddychu pri mori

Palombaggia, Korzika
2023-06-18 09:00:00

Urobte tento rok zmenu. Nechoďte na letnú dovolenku do tradičných destinácií, ale vyberte si namiesto toho niektorú z krásnych francúzskych lokalít. Majú tam množstvo nádherných pláží, ktoré sú tou najlepšou pozvánkou na pobyt pri mori v tejto krajine. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa