Cestovanie po Európe

Stredozemné more odhaľuje svoju krásu. Toto sú jeho najlepšie miesta na potápanie

Stredozemné more odhaľuje svoju
2023-07-03 07:30:00

Oceány nepochybne ponúkajú perfektné miesta na potápanie sa. No nepodceňujte ani krásu Stredozemného mora. Ak milujete skúmanie nevšedného sveta pod vodou, inšpirujte sa týmito lokalitami. viac »

Albánsko je skokanom roka: Dovolenkárov láka prírodou, službami i priaznivými cenami

Promenáda v letovisku Sarandë
2023-06-30 09:00:00

Albánsko je známe najmä vďaka kvalite pláží a čistote vody, turisti však spievajú ódy aj na prekrásnu prírodu. Služby sa navyše stále zlepšujú, ceny zostávajú priaznivé, a tak niet divu, že práve Albánsko čelí čoraz väčšiemu záujmu dovolenkárov. viac »

Plánujete letnú dovolenku s rodinou? Toto sú tie najlepšie pláže pre vás

Plánujete letnú dovolenku s
2023-06-26 09:00:00

Pri výbere dovolenky je veľmi dôležité zistiť, aká pláž na vás čaká na mieste. Inak môžete neskôr ľutovať, keď tam bude napríklad more veľmi divoké, na väčšine plochy ju budú pokrývať kamene alebo pôjde o obľúbené party miesto. To posledné bude prekážať špeciálne rodinám s deťmi, ktoré vyhľadávajú skôr pokojné kúsky pobrežia s miernym vstupom do mora. Tieto miesta ich však nesklamú. viac »

Grécky ostrov Syros – dovolenka pre tých, ktorí majú radšej pokojnú atmosféru

Grécky ostrov Syros –
2023-06-25 12:30:00

Každý z nás má rád iný typ dovolenky. Niektorí si najlepšie oddýchnu počas aktívneho programu, iní vyhľadávajú party život a mnohí zase túžia po tichu a relaxe. Ak ste fanúšikmi práve takejto komornejšej atmosféry, máme pre vás výborný tip z Grécka. Zájdite si tento rok na dovolenku na ostrov Syros, ktorý je súčasťou súostrovia Kyklady. viac »

Nádherné pamiatky a krištáľové more len dve hodiny od nás: Hitom sezóny je Dubrovník

Dubrovník, Chorvátsko
2023-06-24 07:00:00

Dubrovník býva právom považovaný za jedno z najkrajších miest na svete. Preslávilo ho najmä nádherné historické centrum zapísané na zozname UNESCO, no veľkým lákadlom sú aj okolité pláže s krištáľovo čistou vodou či zaujímavosti v okolí, kam sa môžete vydať na výlet. Dnes je táto perla Jadranu dostupnejšie než kedykoľvek predtým. viac »

Na vlastnej koži: V Turecku si užijete poriadny adrenalín

Na vlastnej koži: V
2023-06-21 13:00:00

Dovolenka na Tureckej riviére je synonymom dokonalého oddychu. Ak by ste si ho však chceli okoreniť troškou adrenalínu, máme pre vás skvelý tip. Stačí sa vybrať na výlet do neďalekého národného parku Köprülü, kde spoznáte nielen čarovnú prírodu, ale aj poriadne vzrušenie. viac »

Dovolenka pri mori, alebo spoznávanie pamiatok? Tieto nádherné mestá ponúkajú oboje

Francúzske Nice
2023-06-20 12:30:00

Leto si nevieme predstaviť bez dovolenky pri mori, no nie každému sa chce počas celého pobytu iba leňošiť pri vode. Ideálnu možnosť potom predstavujú mestské pláže, ktoré vám ponúknu zo všetkého to najlepšie. V jeden deň sa môžete kúpať a užívať si slnko a na ďalší si naplánujte spoznávanie pamiatok. viac »

Francúzsko, to nie je len čarovný vidiek či kultúra: Najkrajšie pláže pozývajú aj k oddychu pri mori

Palombaggia, Korzika
2023-06-18 09:00:00

Urobte tento rok zmenu. Nechoďte na letnú dovolenku do tradičných destinácií, ale vyberte si namiesto toho niektorú z krásnych francúzskych lokalít. Majú tam množstvo nádherných pláží, ktoré sú tou najlepšou pozvánkou na pobyt pri mori v tejto krajine. viac »

Positano je perlou Amalfského pobrežia: Turistom ponúka kúpanie, túry aj pamiatky

Positano, Taliansko
2023-06-15 00:00:00

Amalfské pobrežie patrí k najznámejším atrakciám v Taliansku. Jeho najzápadnejším bodom je mestečko Positano, ktoré mimoriadne láka všetkých turistov. Ubytovať sa v niektorom z penziónov a zobudiť sa ráno s úžasným výhľadom na more a okolité farebné domčeky, to je jeden z najlepších zážitkov, ktoré sa vám naskytnú počas cestovania touto krajinou. viac »

Päť menej známych ostrovov: Vyhnite sa davom turistov a zažite autentickú atmosféru

Päť menej známych ostrovov:
2023-06-14 12:30:00

Hvar, Kréta, Ibiza alebo Sardínia sú medzi dovolenkármi veľmi obľúbené letné destinácie. To však zároveň znamená, že tam stretnete množstvo turistov. Keď hľadáte nejaké pokojnejšie miesta a navyše chcete navštíviť zatiaľ doteraz menej známe atrakcie, tak sme pre vás pripravili niekoľko zaujímavých tipov. Môžete ich využiť už počas najbližšej dovolenky. viac »

Sneh uprostred leta aj najväčší tunel na svete: Antalya Aquarium očarí celú rodinu

Sneh uprostred leta aj
2023-06-13 11:00:00

Turecko patrí k najobľúbenejším dovolenkovým destináciám Slovákov. Nielen kvôli skvelým cenám, hotelom a službám, ale aj vďaka zaujímavým možnostiam na výlety. My sme počas zamračeného dňa navštívili akvárium v Antalyi a presvedčili sa, že na tomto mieste môžete pokojne stráviť aj celý deň. viac »

Heddal Stave – najväčší drevený kostol v Nórsku je majstrovským dielom

Heddal Stave – najväčší
2023-06-12 12:00:00

Pre Škandináviu sú typické kostoly, postavené z dreva a a inšpirované základmi nordickej kráľovskej haly. Najväčšou stavbou tohto druhu je Heddal Stave, ktorý sa nachádza v blízkosti mesta Notodden. Postavený bol podľa odhadov medzi 12 a 13. storočím a v najvyššom bode meria 29 metrov. viac »

Plánujete letný relax v exotike? Toto sú najlepšie miesta na dovolenku v Turecku

Plánujete letný relax v
2023-06-10 12:01:00

Aj vás opakujúci sa a stresu plný život i práca donútili na pár dní úplne vypnúť. Rozhodli ste sa tento rok využiť leto na dovolenku v exotike? Skvelá správa, pretože zmena prostredia a cestovanie môže mať pre vaše duševné aj fyzické zdravie viacero výhod. Skúmanie nových miest a ponorenie sa do nových kultúr je fyzicky aj duševne stimulujúce a môže mať veľký vplyv na vaše psychické zdravie. Základom je výber dobrej destinácie, s ktorým vám predstavením najlepších miest na dovolenku v Turecku určite pomôžeme. viac »

Objavte raj na zemi: Toto sú najkrajšie skryté pláže Európy

San Giovanni di Sinis,
2023-06-06 07:30:00

Zatiaľ čo si niektorí dovolenkári potrpia na kvalitné služby v okolí pobrežia, iní sa na to pozerajú úplne inak. Radšej hľadajú menej známe a opustené pláže, ktoré im ponúknu viac súkromia a môžu si tak nerušene oddýchnuť. Toto sú tie najlepšie skryté pláže, ktoré pozná len veľmi málo ľudí a ponúknu vám presne vašu dovolenku snov. viac »

Aktívna dovolenka v Grécku: 5 najlepších miest na fantastickú letnú turistiku

Aktívna dovolenka v Grécku:
2023-06-02 12:00:00

Dovolenku na gréckych ostrovoch alebo pevnine si spájame s leňošením pri mori a dobrým jedlom. Keď sa však trošku premôžete, spoznáte túto krajinu z úplne iného pohľadu. Zoznámte sa s tými najzaujímavejšími a najkrajšími turistickými miestami, ktoré vám doprajú kontakt s úžasnou prírodou a tie najlepšie výhľady. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa