Najstarší, najhrubší, najromantickejší: 10 slovenských stromov, ktoré sú unikátom

Nevšednú prírodnú kulisu pre
2019-05-04 00:00:00

Spätosť života obyvateľov Slovenska s prírodou od nepamäti symbolizovali stromy. Takmer každá dedina či mesto má na svojom území strom, ku ktorému sa viaže nejaký príbeh a v miestnej komunite je všetkým známy. Neodškriepiteľným faktom je aj skutočnosť, že mnohé mestá, obce, lokality alebo ulice nesú názov podľa niektorého zo stromov. Ak chcete tie najzaujímavejšie vidieť na vlastné oči, povedú vaše kroky do všetkých kútov Slovenska. viac »

Toto VIDEO by mal vidieť každý: 12 najkrajších miest Slovenska, na ktoré musíme byť pyšní

Toto VIDEO by mal
2019-03-29 00:00:01

Ak by ste mali vybrať najkrajšie miesta na Slovensku, ktoré by to boli? Na takúto otázku sa zrejme odpoveď hľadá veľmi ťažko. Naša krajina má totiž v talóne mnoho – nádherné hory, majestátne hrady, malebné mestečká... To je pestrá paleta, z ktorej sa len ťažko vyberá to „naj“. Filmári z Hike the World sa o to pokúsili a svoj výber najväčších krás Slovenska predstavili v nádhernom videu. viac »

Nádherné VIDEO zimy v slovenských horách: Takú krásu už tento rok neuvidíte

Zamrznuté Jánošíkove diery
2019-02-26 00:00:01

Jar už klope na dvere a príroda sa pomaly prebúdza zo zimného spánku. Hoci toto obdobie nepochybne patrí k najkrajším v roku, aj zasnežené hory majú svoje jedinečné čaro. Pripomeňme si ho prostredníctvom nádherného videa Malej Fatry. Takéto pohľady sú už zrejme tento rok minulosťou. viac »

Nádhera na východe Slovenska: Zima vyčarovala skutočné ľadové kráľovstvo

Ľadopád Šikľavá skala
2019-01-11 12:00:00

Vodopád Šikľavá skala patrí k nádherným prírodným úkazom a návštevníkov láka po celý rok. Predovšetkým v zimnom období nám ale toto miesto môže závidieť celý svet. Vtedy totiž prúdy vody zamŕzajú a vytvárajú nádherný ľadový závoj. Pozrite si jeho krásu na našich fotografiách. viac »

Perinbaba čarovala: Nádherné FOTO zasnežených hôr je ako reklama na zimu

Malé Karpaty pod snehovou
2018-12-21 00:00:01

Vianoce sú tu za pár dní a hoci majú byť podľa meterológov opäť na blate, aspoň v týchto dňoch nás Perinbaba potešila bielou nádielkou. Nasnežilo aj v Bratislave a okolí, no kým v metropole Slovenska pôsobia vločky najmä chaos na cestách, v neďalekých Karpatoch vyčarovali nádhernú zimnú rozprávku. viac »

Manínska tiesňava - nádherný kus našej krajiny

Manínska tiesňava
2018-12-06 12:00:00

Jedna z najkrajších prírodných lokalít Slovenska aj miesto, kde nakrúcali film o legendárnom hybskom zbojníkovi Pachovi. Aj tým je známa Manínska tiesňava, ktorú sme spolu s neďalekou Kostoleckou tiesňavou nedávno navštívili. viac »

Strhujúca krása: Takto vyzerá východ Slovenska na najlepších FOTO roka

1. Karina Kaľatová –
2018-11-11 00:00:01

Šiesty ročník fotografickej súťaže Choď a foť pozná svojich víťazov, ktorí zachytili krásy a zaujímavosti Prešovského kraja najlepšie. Súťaž pre amatérskych i profesionálnych fotografov pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska s cieľom propagovať túto oblasť našej krajiny. Záujem o súťaž každoročne rastie, do aktuálneho ročníka bolo prihlásených 493 fotografií od 155 autorov. viac »

Slovensko je skutočne krásne: Dôkazom je aj nové VIDEO

Slovensko je skutočne krásne.
2018-11-08 12:00:00

Patrik Pauliny je mladý úspešný cestovateľ a bloger, ktorý sa spolu so svojou priateľkou rozhodol precestovať Slovensko a nakrútiť video zachytávajúce najkrajšie miesta našej krajiny. Spoločnosť mu robila jeho charizmatická priateľka a neoddeliteľnou súčasťou výletu bol Peugeot Rifter. viac »

Senianske rybníky - vzácny domov množstva vtákov

Senianske rybníky
2018-10-06 12:00:00

Senianske rybníky rozprestierajúce sa na Zemplíne patria, čo sa týka vodného a pri vode žijúceho vtáctva, medzi najvýznamnejšie ornitologické lokality na Slovensku. Zaznamenaných tu bolo približne 290 druhov, z toho viac ako 120 tam hniezdi alebo v minulosti hniezdilo. Pre TASR to uviedol Matej Repel zo Slovenskej ornitologickej spoločnosti/BirdLife Slovensko. viac »

Obec Cerová: Niekoľko unikátov na jedinom mieste

Obec Cerová
2018-09-20 12:00:00

Obec Cerová v okrese Senica leží na trase historickej Českej cesty a vo svojom katastri má niekoľko turistických zaujímavostí. Aj preto sa chce v budúcnosti viac orientovať na cestovný ruch. Môžete v nej navštíviť hrad Korlátka, zaujímavú rozhľadňu, aj prvý veterný park na Slovensku. viac »

Tri poklady Ružomberka – Čutkovo, Hrabovo a Malinô Brdo

Tri poklady Ružomberka –
2018-08-07 12:00:00

Liptov, prekrásny región Slovenska, ktorý je turistami hojne navštevovaný. Práve tu leží Ružomberok, centrum dolného Liptova. Svoju krásu odzrkadľuje najmä v dvoch dolinách, Čutkovskej a Hrabovskej, ale i v známom lyžiarskom stredisku Malinô Brdo. viac »

Plťou popod Strečno: Nádherný výhľad na prírodu aj vzácne pamiatky

Plť pod Strečnom
2018-05-07 12:00:00

Tradíciu pltníctva, ktorá sa viaže k histórii najkrajšieho a najnebezpečnejšieho úseku na rieke Váh v Strečnianskom prielome, obnovili v roku 1999 po šiestich desaťročiach. Odvtedy previezli miestni pltníci po Váhu popod skaly Margita a Besná a dva strečnianske hrady vyše 100.000 ľudí. viac »

Vo Valaskej Belej vzniklo Múzeum plátna, tkáčstva a výšivky

Nové Múzeum plátna, tkáčstva
2018-04-27 08:00:00

Vo Valaskej Belej v okrese Prievidza vzniklo Múzeum plátna, tkáčstva a výšivky. Za zriadením expozície belianskych krojov, ktoré patria k najstarším na Slovensku, stojí občianske združenie Hipo Mačov. Prvých návštevníkov múzeum privítalo 3. apríla. viac »

Dokonalý pohľad na hviezdne nebo: Parky tmavej oblohy na Slovensku a v Poľsku

Parky tmavej oblohy
2018-04-26 12:00:00

Čerstvý vzduch, ľahký vánok hladiaci lístky na stromoch a steblá trávy, ozvena lesa a v diaľke zurčiaci potôčik a nad nami jasné nebo, na ktorom sa ligocú hviezdy. Jedinečná atmosféra a možnosť byť „bližšie ku hviezdam”... viac »

Nádherná VIDEO spomienka na zimu: Tie najkrajšie pohľady na Tatry pod snehom

Vysoké Tatry
2018-04-21 00:00:01

Na Slovensko konečne zavítala jar, no ešte nedávno trápili celú krajinu nízke teploty. Väčšinu ľudí koniec zimy potešil, no treba uznať, že na horách vytvorila prekrásne scenérie. Dokazuje to aj video z Tatier, plné dychberúcich pohľady na štíty, svahy a doliny, ktoré sú v týchto dňoch už len spomienkou. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa