Takto ste ho ešte určite nevideli: Nádherné VIDEO odhaľuje Bojnický zámok v celej jeho kráse

Bojnický zámok
2018-04-15 23:00:01

Bojnický zámok nepochybne patrí k najobľúbenejším destináciám u nás, turisti si ho dokonca zvolili za jeden zo siedmich divov Slovenska, keď skončil za Vysokými Tatrami a Slovenským rajom na treťom mieste. Jeho návšteva síce pripomína cestu do rozprávky, pri prechádzke nádvoriami či komnatami nám však stále mnohé prvky tejto nádhernej architektúry unikajú. Vďaka videu od Hike the World však teraz môžeme zámok spoznať v celej jeho kráse. viac »

Kremnické Bane - geografický stred Európy

Kremnické Bane
2018-04-10 12:00:00

Kremnické Bane sa väčšine ľudí spájajú s frekventovaným horským priechodom, ktorý bol pred časom pre rekonštrukciu dlhšiu dobu uzatvorený. Nenápadná dedinka ležiaca len niekoľko kilometrov za Kremnicou však v sebe ukrýva toho oveľa viac, ako sa na prvý pohľad zdá. Napríklad aj to, že práve pod tunajším kostolom sa vraj nachádza presný geografický stred Európy. viac »

Dnes je Medzinárodný deň vtáctva, spoznajte slovenské NAJ

Výr skalný
2018-04-01 12:00:00

Prvý apríl je spájaný s Medzinárodným dňom vtáctva. Oslavuje sa už od roku 1900 a dátum bol zámerne vybraný na obdobie, keď k nám prilieta najviac sťahovavých vtákov, pretože sa vracajú na svoje hniezdiská. Na Slovensku sa vyskytuje množstvo druhov vtáctva, ku ktorým je možné priradiť i rôzne prívlastky. Bližšie ich predstavila PR manažérka z Ochrany dravcov na Slovensku Martina Brinzíková Badidová. viac »

Demänovská dolina z pohľadu histórie: Prvým turistom nechýbali ani lanovky

Demänovská dolina z pohľadu
2018-03-27 00:00:00

Jasná a Demänovská dolina si vybudovali meno jedného z najkvalitnejších stredísk v strednej Európe. Široká sieť dobre prepojených zjazdoviek ponúka vynikajúce podmienky pre lyžiarov a v lete si tam zase nájdete niekoľko zaujímavých turistických trás rôznych obtiažností. Keď sa však pozriete na dolinu v súčasnosti, vyzerá úplne inak ako vo svojich začiatkoch. O tých nám porozprával bývalý člen horskej služby a vášnivý fotograf Karol Špánik. viac »

Na východe nič nie je: 10 dôkazov, ktoré vás vyvedú z omylu

Na východe nič nie
2018-03-15 12:00:00

Slovenskom včera otriasla správa europoslancov, ktorí prišli na Slovensko v súvislosti s vyšetrovaním zneužívania eurofondov a vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Verejnosť pobúrili viaceré vyhlásenia Roberta Fica, najviac však zarezonovali jeho slová, že na východe nič nie je. Mohli by sme menovať množstvo dôkazov, že sa hlboko mýli, toto je aspoň 10 z nich. viac »

Zima čaruje: Najvyšší vodopád Slovenského krasu pripomína umelecké dielo

Hrhovský vodopád - najvyšší
2018-03-05 12:00:00

Hrhovský vodopád v obci Hrhov, okres Rožňava, vysoký 14 metrov (niekde udávajú 15 m) je najvyšším vodopádom Slovenského krasu. Nachádza sa priamo v centre obce, kde jeho vody padajú cez travertínový prah. Travertín, ktorý sa tu v minulosti aj ťažil, vznikol vyzrážaním sa z vôd krasovej vyvieračky. viac »

Slovensko pod snehom: Z tohto nádherného VIDEA budete mať zimomriavky

Slovensko pod snehom: Z
2018-02-28 00:00:01

Deti si síce na Slovensku užívajú tzv. jarné prázdniny, v skutočnosti však zima ešte zďaleka nepovedala posledné slovo. Tento týždeň udreli silné mrazy a to väčšinu ľudí vôbec nepotešilo. Pravdou však je, že pod nánosom snehu a ľadu vyzerá Slovensko nádherne. Dokazuje to aj najnovšie video z produkcie Hike the World. viac »

Valentín na Slovensku: 8 najromantickejších miest pre vás a vašu lásku

Poklady v zemi i
2018-02-14 00:00:01

Medzi najromantickejšie miesta na Slovensku sa väčšinou zaraďujú Bojnice, skanzen v Čičmanoch, niektorá z jaskýň či Trenčiansky hrad s jeho studňou lásky. Tie vás na výlete určite očaria tiež, my sme však vybrali osem menej známych miest, ktoré sú na romantické chvíle vo dvojici ešte vhodnejšie. viac »

Čarovný výtvor zimy: Ľadopád Šikľavá skala obdivuje celé Slovensko

Ľadopád Šikľavá skala
2018-02-09 12:00:00

Ľadopád Šikľavá skala sa nachádza medzi obcami Chrasť nad Hornádom a Matejovce nad Hornádom v okrese Spišská Nová Ves. Ide o vodopád nad rozsiahlym zlepencovým previsom, ktorého výška je približne 14 metrov. V zime sa z vodopádu tvorí ľadopád plný ľadových stien, stĺpov a cencúľov a patrí k najkrajším zimným prírodným úkazom na Slovensku. viac »

Najväčší barokový obraz na Slovensku: Kráľovná anjelov sa po šiestich rokoch vracia

Obraz Regina Angelorum (Kráľovná
2018-01-31 16:00:00

Vzácnu monumentálnu olejomaľbu z 18. storočia Regina Angelorum (Kráľovná anjelov) dlhých šesť rokov reštaurovali, teraz sa konečne opäť vrátila na svoje miesto v kaplnke sv. Jána Evanjelistu pri františkánskom kostole v Bratislave. viac »

Úchvatné VIDEO: Takto nádhernú ste Malú Fatru ešte nevideli

Úchvatné VIDEO: Takto nádhernú
2018-01-29 00:00:01

Za projektom Hike the World sa ukrýva mladá dvojica Martin Viglaský a Miroslava Mima Ďurčatová. Za sebou už majú niekoľko nádherných videí slovenskej prírody, nedávno dokončili filmovú pohľadnicu zo zasneženej Malej Fatry. Takto nádhernú ste ju azda ešte nevideli. viac »

Slovenský unikát: Jediným hradom z tehál je Parič

Historický mestský park v
2017-12-19 12:00:00

Mestský historický park v Trebišove skrýva viacero vzácností. Sám bol kedysi považovaný za najkrajší v celom Uhorsku, no v jeho areáli sa nachádza aj niekoľko stavebných pamiatok. Základy stredovekého kostola Sv. Ducha, dva kostoly, kláštor, kaštieľ s hospodárskymi budovami, mauzóleum grófa Júliusa Andrássyho a hrad Parič... viac »

Najkrajšie FOTO Prešovského kraja za rok 2017: Víťazom súťaže učarovala zima

Najkrajšie FOTO Prešovského kraja
2017-11-22 00:00:01

Piaty ročník fotografickej súťaže Choď a foť pozná svojich víťazov. Súťaž pre amatérskych i profesionálnych fotografov pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Autori na fotografiách zachytili krásy a zaujímavosti Prešovského kraja. Víťazné a finálové fotografie uvidí verejnosť aj na putovnej výstave. viac »

To najkrajšie, čo doma máme: VIDEO slovenskej prírody dobýva internet

To najkrajšie, čo doma
2017-11-07 00:00:01

Pohľad na krásu slovenskej prírody je vždy balzamom na dušu, aj preto prichádza do našich hôr čoraz viac ľudí. Ak však potrebujete načerpať energiu práve v tejto chvíli, dajte si na chvíľu prestávku v prácu a pozrite si nádherné časozberné video Maja Chudého. Za každým pársekundovým záberom sa ukrývajú hodiny strávené v teréne. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa