Najslávnejšie oslavy sveta: Kde prežijete neopakovateľnú silvestrovskú noc?

2015-12-04 12:00:00 |   |    | 

Ak nepatríte medzi domasedov, silvestrovská oslava niekde vo svete bude pre vás istotne veľkým lákadlom. Môžete si tak zároveň dopriať príjemnú dovolenku a oddýchnuť si po vianočných stresoch a starostiach. Práve teraz prichádza ten pravý čas, kedy by ste mali začať plánovať. Už teraz sa snažte objednať výhodnejšie letenky a rezervovať si nejaké vhodné ubytovanie. Ak nemáte odvahu zariadiť si takýto výlet samostatne, pozrite si ponuku cestovných kancelárií.



 

New York

 

Jedno z najlepších miest, kde môžete privítať Nový rok. Na Times Square sa pravidelne konajú bombastické oslavy, ktoré sú vždy magnetom pre turistov. Od vystúpenia rôznych celebrít, cez zaujímavý program, až po spúšťajúcu sa svetelnú guľu, ktorá odpočítava posledné sekundy starého roka, po celý čas nebudete vedieť kde sa skôr pozerať a ako si tak čo najlepšie užiť tento večer. Všetko pre má však aj svoje proti a newyorskou nevýhodou je práve masovosť tejto udalosti. Ak si chcete uchytiť dobré miesta, musíte pred pódiom mrznúť už niekoľko hodín pred začiatkom programu. A tým, že je tam tak veľa ľudí, niekedy nemáte dostatok vlastného priestoru na to, aby ste si to tam všetko vychutnali a mohli si to dokonale obzrieť.

 

Paríž

 

Jedna z najkrajších európskych metropol ponúka aj skvelú možnosť na silvestrovskú oslavu. Ak chcete mať naozaj jedinečný zážitok, zájdite si na Montmartre, kde si môžete pred polnocou vychutnať fantastickú vyhliadku na oslavujúce mesto a pestré ohňostroje. Ďalšia skvelá zábava sa koná v blízkosti Eiffelovej veže a pokiaľ hľadáte niečo originálne a pokojnejšie, vyskúšajte niektorú z plavieb po Seine, na ktorej budete mať k dispozícii občerstvenie i zábavný program.

 

Madeira

 

Pre niekoho možno prekvapivá informácia, no stačí si trošku prehľadať správy na internete a ihneď pochopíte, že toto bude pre vás to správne miesto. Na Madeire sa totiž konal jeden z prvotriednych ohňostrojov, ktorý sa zapísal i do Guinnessovej knihy rekordov. Aj keď ostatné oslavy neboli až natoľko veľkolepé, v duchu tejto tradície sa domáci špecializujú na okázalé oslavy, ktoré ku Silvestru patria. Taktiež sa oproti zvyšku Európy budete môcť v tieto dni trošku zohriať a užiť si novoročné oslavy v inom duchu.

 

Londýn

 

Oslavy v hlavnom meste Veľkej Británie majú tú výhodu, že sú skutočne rozmanité. Asi v žiadnom inom meste nebudete mať toľko možností, ako v Londýne, ktorý hýri pestrosťou aj počas roka. Časť z nich sa koná vždy na hlavnom námestí, kde organizuje program samotné mesto. Ak chcete radšej niečo odvážnejšie a odlišné od primárneho programu, choďte sa pozrieť do štvrtí ako Camden alebo Soho. Z bláznivého sveta môžete veľmi rýchlo skočiť do typicky elegantného a džentlmenského štýlu. V tom prípade treba nájsť niektorý z tradičných podnikov alebo sa zaujímajte o oslavy v niektorom z hotelov s dlhoročnou tradíciou. V ponuke bývajú aj excentrické možnosti v podobe novoročných osláv v niektorých historických budovách, ktorých ceny sú však podstatne vyššie.

 

Sydney

 

Ak vám neprekáža dlhšie cestovanie, vyberte sa potom určite do Sydney. Nejde len o ich známe ohňostroje, ktoré tak veľmi obľubuje mnoho turistov. Ide aj o celkovú atmosféru mesta, ktorá vás dokáže naplno pohltiť a ponúkne vám niečo iné, na čo ste zvyknutí. Tento čas je navyše ideálny i na spoznávanie celého kontinentu, takže si doma požiadajte hneď o dlhšiu dovolenku. Spojiť to môžete taktiež aj so zastávkou v niektorom z iných štátov a stihnúť tak za za jednu dovolenku čo najviac cestovateľských zážitkov.

 

Berlín

 

Pokiaľ obľubujete rôzne mestské oslavy, vyberte sa do Berlína, kde máte navyše zo Slovenska aj pohodlnú dopravu. Pri Brandenburskej bráne pravidelne organizujú veľké party, ktoré majú vždy program tak pre mladých návštevníkov, ako aj pre starších. Môžete si vybrať medzi tým, čo vám vyhovuje a keď sa v centre práve nebude odohrávať niečo podľa vášho gusta, môžete sa vybrať do niektorého z okolitých podnikov. Vychutnať si môžete aj nemecké špeciality a predovšetkým znamenité pivo. Silvester často v Berlíne prezývajú i malým Oktoberfestom.

 

Las Vegas

 

Oslavy vo veľkom štýle zažijete aj v tomto americkom meste. Práve na Silvestra môžete trošku poštekliť šťastenu a vyskúšať, či do budúceho roka nevstúpite s malým finančným prilepšením. Vynikajúcu povesť majú i večierky v jednotlivých hoteloch. Veľkou výhodou je rozmanitosť, ktorá nie je badateľná len v témach jednotlivých osláv, ale aj v cenách. Čiže i keď nepatríte medzi boháčov, v Las Vegas môžete zažiť svojho kráľovského Silvestra.

 

Viedeň

 

Za dobrou zábavou nemusíte chodiť ďaleko. Príjemné oslavy vždy prichystajú i v susednej Viedni. Navyše tak ako v Londýne, i tu si môžete vychutnať atmosféru plnú elegancie a noblesy, ale aj rôzne bláznivé večierky a mestské oslavy. Zabudnúť by ste potom nemali ani na novoročné vystúpenie tunajšej filharmónie, ktoré je jedno z najznámejších vystúpení vážnej hudby v Európe.

 

Zdroj/autor: gayot.com, cntraveler.com, europeanbestdestinations.com, fodors.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa