Rady, ktoré zmenia vaše cestovanie: Letušky prezradili svoje tajné triky

2019-01-08 00:00:01 |   |    | 

Nechajte si pred dovolenkou v zahraničí poradiť od skúsenejších. Letušky strávia v lietadlách a v hoteloch stovky hodín a veľmi dobre vedia, čo je najlepšie pre vaše pohodlie a akými trikmi si spríjemníte tento čas. Týchto trinásť rád vám zmení pohľad na niektoré dôležité veci počas cestovania.



 

1. Najviac pozornosti sa vám ujde v zadnej časti lietadla

Ľudia si myslia, že najlepšie miesta sú na predných sedadlách, pretože tam sú obslúžení ako prví a sú navyše často v kontakte s letuškami. Tie si v skutočnosti dajú najviac záležať na zadných miestach. Tak sa chcú vyhnúť opakovanému chodeniu na opačnú stranu lietadla, počas ktorého ich navyše vždy zastavuje niekoľko ďalších cestujúcich a kvôli tomu nemajú ani chvíľku na oddych. Rovnako sa tým snažia kompenzovať pocit, že by títo pasažieri mali kvôli ich miestu málo pozornosti.

 

2. Žehlenie so žehličkou na vlasy

Počas ciest potrebujete mať na niektorých stretnutiach dobre vyzerajúce oblečenie, ale to sa vám v kufri pokrčí. Zohnať v hoteli voľnú žehličku je niekedy problémom. Podľa letušiek, ktorých uniformy sú vždy v top stave, je najlepším a zároveň najrýchlejším spôsobom použitie žehličky na vlasy. S ňou vyrovnáte potrebné mieste a na látku pôsobíte zároveň z oboch strán, čo ju lepšie vyrovná.

 

3. Vždy spite v posteľnej plachte

Plachta vám v batožine nezaberie veľa miesta a pokiaľ máte citlivú pokožku, môže byť pre vás pomocou. Letušky trávia v hoteloch veľa času a niekedy nie sú izby v tak dokonalom stave, ako by sa zdalo na prvý pohľad. Preto vždy spia zabalené vo svojej čistej plachte a až potom sa prikryjú hotelovými perinami.

 

4. V hotelovej izbe majte úplnú tmu

Aj malý časový posun dokáže úplne rozhodiť náš biorytmus. Ľahkým trikom pre spánok je vytvoriť v izbe čo najlepšiu tmu, aby to váš mozog pripravilo na oddych. Na to by ste mali podľa týchto rád použiť napríklad štipce na vlasy, vďaka čomu budú závesy držať lepšie pokope.

 

5. Nelietajte, ak ste prechladnutí

V lietadle kvôli klimatizácii a uzavretému priestoru môžete veľmi rýchlo preniesť vašu chorobu na ostatných cestujúcich. No okrem ohľaduplnosti voči nim je to dôležité aj z vášho hľadiska. Keď lietate nachladnutí alebo so silnou chrípkou, riskujete poškodenie sluchu. Letušky sa často stretávajú so situáciou, že vám kvôli tomu môže prasknúť bubienok, čo je veľmi bolestivá vec, ktorá sa lieči minimálne týždeň.

 

6. Snažte sa sedieť čo najďalej od malých detí

Pokiaľ máte možnosť zmeniť sedenie aj priamo v lietadle a hrozí vám, že by ste mali miesto priamo vedľa malého dieťaťa do jedného roka, tak si sadnite inde. Pre drobcov je to veľký tlak, ktorý často zvládajú veľmi ťažko. No zatiaľ čo samotné matky sú už voči ich vytrvalému plaču aspoň trochu obrnené, pre ostatných cestujúcich je to viac ako len poriadna skúška nervov.

 

7. Spánkový rituál a jetlag

Nie je jednoduché zaspať, ak vám vaše telo hovorí, že teraz je vo vašej krajine iba obed. No podľa letušiek ho dokážete oklamať pomocou zaužívaného rituálu. Hodinu pred spaním nikdy nepoužívajte elektroniku. Potom si uvarte bylinkový čaj, čítajte alebo chvíľku relaxujte vo vani. Robte to vždy, aj keď ste doma a mozog sa naučí, že keď príde tento sled udalostí, tak ste zrazu unavení a rýchlejšie zaspíte.

 

8. Zbaľte si len to, čo potrebujete

Preťažená batožina vám vyrába zbytočné stresy, ťažko sa s ňou presúvate na letisko a navyše vám robí ďalšie starosti pri check ine. Jednoduchou radou je, aby ste si zabalili skutočne len to, čo potrebujete. V skutočnosti má veľa ľudí kufre naplnené zbytočnými vecami, ktoré na dovolenke nenosia. Mali by si zobrať len toľko kusov oblečenia, koľko dní budú preč a úplne by mali vynechať kategóriu „keby“. Ak by takáto situácia nastala, poľahky si to dokúpia na mieste.

 

9. Využite pranie vecí na mieste

Pri dlhších pobytoch neváhajte využiť hotelový servis. Radšej si zaplaťte za vypranie oblečenia, ako keby ste mali priplácať ďalšiu batožinu, či platiť za nadváhu. Keď využívate obľúbené bývanie v súkromí, je to v tomto smere ešte jednoduchšie, pretože väčšinou majú hostia k dispozícii aj pračku so sušičkou.

 

10. Rolujte oblečenie

Občas sa neviete zmestiť so všetkými vecami do kufra, pritom ste ešte zďaleka nedosiahli povolenú hranicu váhy batožiny. Letušky radia namiesto ukladania oblečenie rolovať. Takto sa vám nepokrčí, je to veľmi prehľadné a navyše to zaberie podstatne menej miesta.

 

11. Nikdy nevynechajte raňajky v cene ubytovania

Veľa ľudí sa vzdá nároku na raňajky kvôli tomu, že majú skorý ranný let. Lenže podľa letušiek sa stačí informovať na recepcii, kde vám ochotne s kuchyňou dohodnú prípravu raňajkového balíčka. Šetrí vám to čas a aj peniaze, ktoré môžete investovať do pamiatok.

 

12. Využite lacný upgrade leteniek

Najmä pri väčších leteckých spoločnostiach si ešte v deň odletu pozrite, aký upgrade letenky vám ponúkajú. V tom čase už dopredávajú posledné voľné miesta a kvôli tomu znižujú aj ceny lepších kategórií. Často získate prvú triedu za menšiu ako polovičnú sumu. Stačí mať trocha šťastia a dostanete veľa výhod za málo peňazí.

 

13. Získajte veci zadarmo

Nebojte sa povedať, ak máte nejaký skutočný problém alebo keď máte práve nejaký sviatok, či zažívate dôležitú udalosť. Letušky môžu dať cestujúcim malé pozornosti zadarmo. Pokiaľ ich ešte v ten deň neminuli, môžete dostať drink alebo lepšie jedlo ako darček alebo ospravedlnenie.

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Pixabay
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa