Máme overené: Týchto 6 darčekov poteší každého

2020-12-15 08:01:00 |   |    | 

Dobrých inšpirácií na vianočné darčeky nie je nikdy dosť. Ak neviete, čím by ste potešili vášho cestovateľa, máme pre vás zopár overených tipov.



 

Fotokniha

Zrejme každý z nás robí na svojich cestách po svete aj po Slovensku obrovské množstvo fotografií. Priznajme si však, že väčšina z nich dlho zostáva v mobile či fotoaparáte a potom ich maximálne prenesieme do počítača, kde sú odložené bez akejkoľvek pozornosti celé roky. To je však obrovská škoda, ak si chcete zachovať spomienky na svoje cesty tak, ako si zaslúžia, prípadne sa nimi pochváliť aj iným, rozhodne by ste mali tie najlepšie fotografie vytlačiť. Skvelou alternatívou je fotokniha, ktorú si môžete vytvoriť presne podľa vašich predstáv. Na výber sú rôzne formáty, kvalita papiera i viazanie a aj vďaka tomu je to ten najideálnejší darček. Ak máte chuť a čas, môžete fotoknihu pre blízkeho či priateľa vytvoriť sami, alternatívou je však aj darčeková poukážka.

 

Poukážka na zážitok

Nič tak nepoteší dušu cestovateľa ako ďalší výlet. Možnosti sú síce v tejto dobe mierne obmedzené, o to viac však obdarovaný ocení, ak prídete s nejakým zaujímavým nápadom. Víkendový pobyt, poznávací zájazd či večera v netradičnej reštaurácii sú tou klasickejšou alternatívou, darovať však môžete aj poukaz na let balónom, kurz varenia exotických jedál či vstup do virtuálnej reality, prostredníctvom ktorej sa môžete preniesť trebárs aj do vesmíru.

 

Predplatné časopisu

Takýto dar bude tešiť po celý rok a pri jeho zaobstaraní ani nemusíte vytiahnuť pätu z domu. Stačí vybrať správny titul podľa záujmov obdarovaného, objednať cez internet a potom už len vytlačiť poukážku, prípadne kúpiť jeden výtlačok v obchode a dopísať doň odkaz. Dnes už vychádzajú špecializované tituly pre milovníkov prírody, histórie, lodí, lietania aj športu, skvelou voľbou pre každého sú však aj cestovateľské časopisy.

 

Puzdro na pas

Zabudnite na nudné obaly na pas, dnes už môžete zohnať také, ktoré absolútne vyhovujú povahe či štýlu obdarovaného - kožené, farebné či s potlačou, ak vyberiete správne, určite bude mať obdarovaný veľkú radosť. U nás v redakcii je však jednoznačným favoritom obal, ktorý sa dá vlastnoručne dotvoriť – pomocou nite a ihly, ktoré sú súčasťou balenia, môžete vyznačiť miesto, ktoré ste už navštívili.

 

Kvalitný alkohol či iná delikatesa

Tento rok sme veľmi cestovať nemohli, chute a vône cudziny si však môžeme užiť napriek tomu. Kvalitný rum, koňak či víno už kúpite v každých lepších potravinách, tie zaujímavejšie alternatívy však treba objednať. Pri troche šikovnosti môžete pod stromčekom "ochutnať" ktorúkoľvek krajinu, my sme napríklad vyskúšali výber sladkostí a slaných snackov z ďalekého Japonska. Ak sa takáto alternatíva zapáči aj vám, pokojne môžete budúci rok vyskúšať ďalšiu krajinu.

🎁 TokyoTreat is the perfect gift for kids and kids-at-heart! @beatlemax looks excited to try lots of tasty Japanese...

Uverejnil používateľ TokyoTreat Utorok 21. januára 2020

 

Spoločenské hry

Ak máte vo svojej rodine aj menších cestovateľoch, alebo chcete v deťoch záujem o cudzie kultúry a krajiny ešte len vyvolať, ideálnym prostriedkom je niektorá zo spoločenských hier. Vrelo odporúčame napríklad tú s názvom Hello World, ktorá funguje na princípe binga, no zároveň sa pri nej dozviete, ako sa zdravia obyvatelia 50 krajín sveta. Skúsiť môžete aj interaktívnu zemepisnú hru Cesta okolo sveta, v ktorej sa dozviete, kde jednotlivé štáty ležia, aké sú ich hlavné mestá či rôzne zaujímavosti. Ak sa  však chcete najskôr zamerať na krásy našej domoviny, skúste vedomostnú hru Slovensko, otázky a odpovede so šiestimi okruhmi tém (história, kultúra, príroda / veda / technika, geografia, šport a rôzne), ktorá existuje aj v Junior verzii pre deti od 10 rokov.

 

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa