Šialené pokuty v španielskych letoviskách: Za močenie v mori draho zaplatíte!

2022-06-22 13:00:00 |   |    | 

Dovolenka, to je predovšetkým čas na oddych a získavanie zážitkov, niektorí turisti však majú pocit, že im je vtedy dovolené všetko a sú ako „utrhnutí z reťaze“. Viaceré letné destinácie preto avizujú kroky, ktorými chcú nevhodnému správaniu zabrániť.



Predstavitelia mesta a regiónu Vigo na severozápade Španielska oficiálne zakázali močenie na pláži a v mori. Hoci nie je jasné, akým spôsobom chcú úrady dodržiavanie druhej časti nariadenia kontrolovať, prípadným vinníkom hrozí pokuta až do 750 eur. Najnovší zákaz je pritom len ďalším zo série nariadení.

Už minulý rok vydala radnica vyhlášku s 38 bodmi, ktoré pod hrozbou pokuty do 750 eur na pláži zakazujú napríklad megafóny, používanie mydla a šampónu v sprchách či vyhadzovanie odpadkov, ohorkov z cigariet a zvyškov jedla mimo smetné nádoby. Zakázané sú aj lopatky na piesok, a to v prípade, že obťažujú ostatných.

Od 750 do 1500 eur potom hrozí za závažnejšie priestupky, napríklad používanie pyrotechniky, lov rýb mimo stanovených hodín či dokonca kúpanie v dobe, keď je zakázané červenou vlajkou. Medzi najzávažnejšie priestupky s pokutou 1500 až 3000 eur napokon patrí používanie surfov či vodných skútrov do 200 metrov od pobrežia a v oblastiach určených na kúpanie.

Nedisciplinovaným turistom sa môže dovolenka poriadne predražiť aj v iných častiach Španielska. Za psa na pláži mimo vyhradených plôch môžete zaplatiť od 90 do 3000 eur a v Barcelone budú od 1. júla pokutovať aj fajčenie na pláži. Podľa výpočtov totiž len za hodinu dokážu 25 ľudí na pláži nazbierať neuveriteľných 15 tisíc ohorkov.

Stredoveké mesto Salobreña trestá grilovanie na pláži sumou 3000 eur a viaceré oblasti pokutujú aj mužov bez trička alebo košele, či dokonca všetkých, ktorí idú na pláž či z pláže po verejných uliciach iba v plavkách. Za nahotu mimo oficiálnych nudistických pláží hrozí vyše 700 eur.

Na Malorke mimoriadne trestajú za alkohol - podnapití výtržníci môžu dostať pokutu od 100 do 3000 eur a zakázané je aj zúčastňovať sa pouličnej hazardnej hry škrupinky, kde s vidinou rýchleho zárobku hádate, kde sa nachádza guľôčka. Pamätajte tiež, že do reštaurácií vás nevpustia vo futbalových dresoch.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa