Turisti, pozor: V obľúbenej destinácii si za pivo účtujú vyše 30 eur!

2023-05-31 07:00:00 |   |    | 

Letná sezóna ešte poriadne nezačala a už sa objavujú sťažnosti turistov na podniky, ktoré si za svoje služby pýtajú nekresťanské peniaze. Veľký pozor si dajte aj v podniku dk Oyster na gréckom ostrove Mykonos. Za jeden večer tam totiž môžete minúť takmer toľko, čo za celú dovolenku!



 

Reštaurácia dk Oyster na ostrove Mykonos sa síce na svojej internetovej stránke pýši ocenením z roku 2020 za „kvalitu a chuť“ servírovaných morských plodov, hostia však aj tak väčšinou spokojní neodchádzajú. Luxusný plážový podnik označujú za „podvod“, kde turistov doslova okrádajú.

Objednal som si na ohni grilovanú chobotnicu za 19 eur. Považoval som to za fér, ale neskôr som zistil, že cena je za gram a servírovaná chobotnica mala 4 gramy (78 eur),“ upozornil Richard zo Spojených štátov na Facebooku. Na tejto sociálnej sieti síce pre istotu reštauráciu hodnotiť nemôžete, o to viac negatívnych recenzií však zaplavilo Tripadvisor.

 

Many people on board told me that Mykonos was very expensive, so I was ready. I ordered the flame grilled Octopus for...

Posted by Richard Schoen on Wednesday, May 17, 2023

 

Jessica Yarnall (31) a Adam Hagaun (30) tam napríklad tvrdia, že dostali ohromujúci 800-eurový účet za dva nápoje, štyri krabie stehienka a šalát. Istá Amber zas píše, že za dva nápoje a dve predjedlá zaplatila 515 eur a ktosi ďalší dodáva, že v dk Oyster stojí koktail 58 a pivo 35 eur. Priemerná cena zlatého moku je pritom na Mykonose len okolo 6 eur.

Letmý pohľad na internetovú stránku podniku dáva recenzentom za pravdu. Jedálny a nápojový lístok s cenami na nej totiž nenájdete, a tak sa ľahko môže stať, že zaplatíte omnoho viac, ako ste predpokladali. Mnohé napovedá aj prístup majiteľa Dimitriosa Kalamarasa, ktorý sa pred rokom pre Daily Mail vyjadril, že „žiaden rozumný dospelý si neobjedná bez pohľadu do menu“ a kritici sa podľa neho len snažia o pozornosť.

Hodnotenia jeho podniku však hovoria čosi iné. Reštaurácii dk Oyster, ktorá si účtovala mimoriadne vysoké čiastky už pred štyrmi rokmi, by ste sa podľa nich radšej mali oblúkom vyhnúť. A pre istotu si vždy cenník preveriť aj na iných miestach. Stále sa totiž nájdu podnikatelia, ktorým na vlastnej povesti a spokojnosti klientov veľmi nezáleží a z dovolenkárov ťažia maximum.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa