Vôňa levandule vás privedie až do Viedne. Provensálsko nájdete aj u našich susedov.

2014-07-07 18:00:34 |   |    | 

Cez víkend nám pošteklí nos lahodná vôňa levandule. U susedov prebieha festival, ktorý ako by nás pozýval priamo na francúzsky vidiek.



Páčia sa vám levanduľové polia, ale nemôžete navštíviť známe francúzske Provensálsko? Stačí zájsť do kvetinových záhrad Hirschstetten u susedov do Viedne. Tento a budúci víkend sa tu konajú Levanduľové dni.

Provensálska záhrada v kvetinových záhradách Hirschstetten prenesie návštevníkov do sveta levandúľ, ich vône a farieb v samotnej dunajskej metropole. Počas Levanduľových dní sa návštevníci budú môcť nielen kochať pohľadom na nádherné levanduľové polia, plné nespočetných hučiacich včiel, ale dozvedia sa aj užitočné informácie o tejto tradičnej aromatickej rastline, jej pôvode, pestovaní, starostlivosti či zbere priamo od záhradníkov.

Spoznávať sa budú klasické aj nové druhy v tzv. Provensálskej záhrade, ktoré si záujemcovia môžu odniesť domov priamo z levanduľovej škôlky. Návštevníkov čakajú aj kulinárske dobroty s levanduľou či francúzske delikatesy. Kozmetické produkty z levandule ako mydlá, éterické oleje, voňavé vankúšiky či prísady do kúpeľa doplnia program akcie, na ktorej budú k dispozícii aj knižky o levanduliach, tvorbe stredozemnej záhrady, výrobe parfumov atď.. Návštevníci sa dozvedia ako sa využíva levanduľa v liečiteľstve, či v kulinárstve ukážkami varenia v Palmovom dome. Pod dohľadom umelcov si môžu záujemcovia vyskúšať aj maľbu a lá Vincent van Gogh.

Levanduľové dni v kvetinových záhradách Hirschstetten (Quadenstrasse 15) budú otvorené v piatky a soboty (5. a 6. júla, 12. a 13. júla) od 10.00 do 20.00 hod., v nedeľu 6., 13. júla od 10.00 do 18.00 hod.

Zdroj: Kancelária mesta Viedeň

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa