8 zábavných parkov v okolitých štátoch, ktoré potešia vás aj vaše deti

2019-04-09 00:00:00 |   |    | 

Počas dovoleniek urobíte svojim deťom najväčšiu radosť, ak ich zoberiete niekam do zábavného parku. Či už tam budú vodné atrakcie, kolotoče alebo iné interaktívne zaujímavosti, odnesú si odtiaľ veľa zážitkov, na ktoré budú dlho spomínať. Týchto osem parkov sa nachádza v susedných krajinách a vybrať sa tam môžete aj cez víkend počas školského roka.



 

Avalon Park, Miskolc – Tapolca, Maďarsko

V Maďarsku nájdete niekoľko zábavných parkov. Avalon však vyhráva vďaka svojej polohe, keďže sa nachádza len 100 kilometrov od Košíc. V tomto areáli sídli hotel a pri ňom niekoľko zábavných zariadení. Hlavnou atrakciou je Mayský park. Ide o obrovské detské ihrisko v mayskom dizajne, ktoré ponúka rôzne preliezky, prekážkové dráhy, šmýkačky, trampolíny, opičie dráhy alebo lezecké steny. Okrem toho sa tam nachádzajú aj strelnice, hojdačky a trate na spúšťanie sa pomocou veľkých nafukovacích kolies. Veľkou výhodou je, že v parku sú neustále animátori, ktorí sa starajú o deti. Takže keď si chcú dať rodičia pauzu, môžu si zatiaľ pokojne oddýchnuť pri káve a koláčiku. Druhou hlavnou atrakciou je motokárová dráha, ktorá je zasadená do lesného prostredia. Deti si tiež môžu zahrať futsal alebo maďarskú novinku teqball, ktorý sa hrá pomocou špeciálneho stola. K dispozícii sú tiež bazény s vírivkami a rôzne druhy sáun.

Mayský park: 2500 forintov osoba/deň (rodičia vstup neplatia)

Motokáry: 1 jazda – 2950 forintov, 10 jázd – 26 000 forintov

Futsal: zadarmo

Teqbal: 2000 forintov na hodinu

 

Aquaworld, Budapešť, Maďarsko

Naši južní susedia sú známi najmä vďaka skvelým termálnym a vodným parkom. Jedným z najobľúbenejších je Aquaworld pri Budapešti, ktorý tento rok pripravil pre svojich návštevníkov novú atrakciu. Tou je veľké vodné ihrisko na ploche 400 m2. Je určené pre deti akéhokoľvek veku, dokonca aj pre tie, ktoré nevedia plávať. Všetkých tam zabavia rôzne fontány, sprejové trysky, chrliče, vodné pištole a iné zábavky. Okrem toho sú k dispozícii zážitkové bazény, okolo ktorých vybudovali stavby v podobe mayskej kultúry. Vo vodnom parku je 11 tobogánov a pre deti je pripravený aj pestrý animačný program. Netradičnou atrakciou je výučba surfovania priamo v bazéne. Dospelí si môžu oddýchnuť v orientálne ladenom wellnesse.

Celodenný vstup dospelí: 6390 forintov

Celodenný vstup deti: 2990 forintov

Rodinná vstupenka 2 dospelí + 2 deti: 15 960 forintov

 

Family park, Neusiedler, Rakúsko

Rakúskou jednotkou je nepochybne Family park v Neusiedler, ktorý sa nachádza len hodinu cesty od Bratislavy. Keď ste tam ešte so svojimi deťmi neboli, mali by ste to čo najskôr napraviť a tí, ktorí to tam už niekedy navštívili, veľmi dobre vedia, že sa tam ešte ochotne párkrát vrátia. Park je obrovský a môžete sa po ňom pohybovať pešo alebo pomocou vláčikov. Nájdete tam množstvo kolotočov, ale aj moderných adrenalínových zábaviek. Pre malé deti sú určené miesta s detskými ihriskami, preliezkami a detskými postavičkami. Súčasťou areálu je aj mini ZOO.

Celodenný vstup: 24 eur (vrátane väčšiny atrakcií)

Deti do 3 rokov majú vstup zadarmo

 

Fantasiana, Strasswalchen, Rakúsko

V tomto prípade vás čaká dlhšia cesta, ale pokiaľ spojíte návštevu Fantasiany s výletom do Salzburgu, neďaleko ktorého sa nachádza, máte postarané o perfektný výlet. Tento zábavný park je poňatý ako rozprávkové kráľovstvo. Rozdelený je do siedmich častí, ktoré predstavujú klasický park, adrenalínové zábavky, ale aj strašidelné prvky. Schlosshof má podobu zámku a milujú ho malé deti. Tínedžeri si prídu na svoje v susednom Drakulovom paláci. Pilzhausen je zas netradičnou prechádzkou vo svete trpaslíkov a africká časť ponúka 4D kino, tajomnú jaskyňu, ale aj vodnú cestu. Chlapcom sa bude páčiť westernové mestečko a malé deti osloví oddelenie venované rozprávkam. Akčný park je plný kolotočov a šmýkačiek a Damalsland prináša moderné adrenalínové zábavky.

Denný lístok pre deti do 90 cm: zadarmo

Denný lístok pre deti od 90 do 120 cm: 15,50 eur

Denný lístok pre návštevníkov nad 120 cm: 19,50

V cene lístka sú takmer všetky atrakcie, ktoré ponúkajú nejaké jazdy cez jednotlivé parky a pár atrakcií. Ostatné musíte hradiť zvlášť.

 

EnergyLandia, Zator, Poľsko

Neďaleko Krakova sa nachádza najväčší poľský zábavný park. Opäť vám ponúka možnosť spojenia výletu v tomto peknom meste a zážitkov pre vaše deti. Park je rozdelený do štyroch častí. Hlavná rodinná ponúka napríklad dedinku vikingov alebo švajčiarske mini mestečko. K dispozícii máte niekoľko vodných jázd, planetárium alebo horské dráhy. Extrémna zóna je určená pre tínedžerov a dospelákov, ktorí hľadajú adrenalínové zábavky. Ponúka niekoľko veľkých horských dráh, aztécke kolo alebo Apocalipto, ktoré sprostredkuje beztiažový stav. Bajkolandia je pre malé deti a nachádzajú sa tam detské kolotoče. Vodný park je plný bazénov, tobogánov a nájdete tam extrémnu kĺzačku s veľavravným názvom Kamikadze.

Celodenný vstup do 3 rokov: 1 zloté

Vstupenka pre dospelých: 119 zlotých

Detská vstupenka: 69 zlotých

V cene sú zahrnuté len niektoré menšie atrakcie.

 

Rabkoland, Rabka-Zdrój, Poľsko

Park je rozdelený na 6 námestí a 16 hlavných ulíc. Na tomto priestore nájdete všetko od kolotočov, cez interaktívne zábavky, až po rôzne občerstvenia. Najväčšej popularite sa tešia kolotoče v retro štýle, ale aj pár moderných horských dráh. Môžete navštíviť obrátený dom, gejzírový park alebo netradičný lietajúci autobus. Deti si môžu pozrieť rôzne divadlá, súťaže a animačný program. Jednou zo zaujímavostí je múzeum smiechu a aj dospelých osloví Dom rekordov.

Celodenná vstupenka: 9,50 eura

Narodeninová vstupenka a vstupenka pre deti do 85 cm: 25 centov

V cene sú zahrnuté len niektoré atrakcie.

 

Fábula, Kamenice nad Lipou, Česko

Tento zábavný park je určený najmä pre fanúšikov rozprávok a to rovnako medzi deťmi, ako aj medzi dospelými. Najväčším lákadlom je interaktívny program s rozprávkovými postavičkami. Deti majú k dispozícii spoločenské hry, tvorivé dielne, vonkajšie a vnútorné ihriská, únikové hry a putovanie za pokladom. V areáli sa nachádza špeciálny IQ park, ktorý vyskúša intelekt detí. Jeho súčasťou je napríklad prírodné bludisko. Návštevníci sa môžu tešiť na divadelné predstavenia a malé múzeá bábik a Igráčikov.

Celodenné vstupné dospelí: 180 Kč

Celodenné vstupné deti do 15 rokov: 145 Kč

Celodenné vstupné pre deti do 2 rokov: zadarmo

Rodinná vstupenka 2+2: 560 Kč

 

iQPARK a iQLANDIA, Liberec, Česko

Prezentovať vedu zábavnou formou a pritiahnuť tak ďalších nových zvedavcov, je veľkou výzvou pre niektorých vedcov. Vďaka tomu vzniklo niekoľko centier, ktoré ju vysvetľujú zábavnou formou. V Liberci nájdete dva parky, ktoré sa venujú tejto téme. Časť iQPARK je určená skôr pre menšie deti, ktoré si tam môžu vyskúšať rôzne pokusy a vďaka tomu pochopia jednotlivé fyzikálne a chemické reakcie. V iQLANDII sa zabavia aj dospelí, pretože ponúka pohľad na náročnejšie procesy.

iQPARK:

Deti do 15 rokov: 120 Kč

Návštevníci nad 15 rokov: 170 Kč

iQLANDIA:

Deti do 15 rokov: 160 Kč

Návštevníci nad 15 rokov: 260 Kč

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Facebook
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa