Najväčší snežný labyrint na svete je opäť v Tatrách

2019-01-21 12:00:00 |   |    | 

Zimné hlavné mesto Poľska, aj takýto prívlastok má Zakopané neďaleko slovenských hraníc. Obrovské množstvo turistov sem mieri nielen za lyžovaním, ale aj za atrakciou, ktorá má už niekoľko rokov zápis v Guinessovej knihe rekordov. Najväčší snežný labyrint na ploche 3000 metrov štvorcových totiž nájdete práve na poľskej strane Tatier.



 

Jedinečnú atrakciu nájdete na úpätí skokanského mostíka Wielka Krokiew v Zakopanom. Práve tam už štvrtý raz vybudovali výlučne zo snehu a ľadu labyrint, ktorého múry dosahujú výšku viac ako dva metre. Na ich výstavbu bolo použitých až 10.000 ľadových kvádrov a trvala asi mesiac.

Počas neho budovali nielen sieť chodieb, ale aj tunely či vyhliadkovú vežu, odkiaľ máte celý labyrint ako na dlani. Tí šťastnejší v ňom nájdu aj ukryté poklady v podobe zvierat či rytierov a milovníci ľahkého adrenalínu ocenia možnosť spustiť sa z najvyššieho bodu labyrintu na zem po šmykľavke.

Ak by vám to nestačilo, Snowlandia ponúka v susedstve labyrintu aj ďalšie zábavky a atrakcie. Deti sa môžu vyblázniť na 200 metrov dlhej sánkarskej dráhe, malé princezné a rytieri zas nebudú chcieť opustiť Snežný zámok so 16 metrov vysokými baštami alebo Palác snehovej kráľovnej, ktorému vtisli podobu aj slovenskí sochári.

Snežný labyrint je otvorený v čase od 10:00 do 22:00, kedy sú jeho múry nádherne farebné osvetlené. Vstupenka stojí 18 zlotých, zľavnená je o šesť zlotých lacnejšia. Ďalšie atrakcie sú spoplatnené samostatne, alebo môžete využiť výhodné kombinované a rodinné lístky. Za parkovanie zaplatíte 10 zlotých za deň.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Roman Hanc
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa