Senegal ponúka jedinečnú prírodu, špecifickú kultúru a zábavu, za ktorými sa oplatí cestovať

2012-11-02 10:00:00 |   |    | 

SENEGAL - V najzápadnejšej časti Afriky leží Senegal, štát zo západnej strany ohraničený Atlantickým oceánom, s výbornou polohou na rozkvet cestovného ruchu. Nachádza sa len päť hodín jazdy od západnej Európy a zhruba sedem hodín od východného pobrežia Spojených štátov.



Senegal láka turistov na rôzne atrakcie a zaujímavosti, ktoré si môžete vyskúšať a vidieť najmä v prímorských letoviskách - vodné športy, jazda na koni, ekoturistika, historické múzeá, nádherné prírodné pamiatky, rôznorodá fauna a flóra, a to je len časť pestrej palety zaujímavostí, ktorú môžete zažiť a vidieť pri návšteve  Senegalu.

 

Dakar, nepoznaný turistický raj

Hlavné mesto Dakar je moderným miestom s viac ako 1,5 miliónom obyvateľov, s krásnymi súčasnými stavbami, pri ktorých sa vypínajú zachovalé historické domy z koloniálneho obdobia. Je to živé mesto s kaviarňami, širokou škálou ubytovania, výborným jedlom a skvelým nočným životom.

Ak by ste chceli Dakar spoznať bližšie, určite sa vyberte na prechádzku pozdĺž oceánu, prípadne zájdite na rušnú mestskú ulicu.

Milovníci umenia nájdu množstvo galérií, ateliérov, múzeí. Aj športoví nadšenci si prídu na svoje, pláže v meste ponúkajú vodné športy, golf, tenis a iné atrakcie.

Len hodinu a pol na juh od Dakaru leží oblasť zvaná Saly. Ide o 1 480 akrov stromov, trávnikov a exotických kvetín, ako sú voňavé eukalypty a baoby. Desiatky hotelov a luxusných rezidencií sa rozprestiera pozdĺž pláže, ktorých súčasťou sú rôzne nákupné oblasti, bazény, reštaurácie, prípadne môžete zažiť rybolov na otvorenom mori. Práve tzv. hlbinný rybolov je jedným z najlepších v Senegale a priťahuje najmä svojou svetovou kvalitou.

 

Jedinečný skvost, Lac Rose alebo Ružové jazero

Jazero Lac Rose leží severovýchodne od mesta Dakar. Je pomenované podľa jeho ružového sfarbenia, ktoré je spôsobené istým typom morskej riasy. Jazero je tiež známe pre svoj vysoký obsah soli, ktorá je využívaná v priemysle. Ľudia pracujúci na tomto mieste si za účelom ochrany mažú pokožku bambuckým maslom, ktoré sa používa ako zmäkčovadlo, aby sa zabránilo poškodeniu tkaniva.

Slávnosti a rôzne oslavy sú v Senegale veľmi časté a obľúbené. Existujú festivaly náboženstiev, ktoré sa slávia s veľkou okázalosťou. Takže ak máte v pláne navštíviť Senegal, uistite sa, že vaša dovolenka sa zhoduje s dátumom festivalov. Existuje celý rad verejných sviatkov, ktoré sa v krajine oslavujú, napr. African Community Day - oslavuje sa 14. júla a je venovaný africkej kultúre a tiež 4. apríl, kedy oslavujú Deň nezávislosti, prípadne iné festivaly, ktoré vás ohúria svojou veľkoleposťou.

 

Zdroj/autor: senegal-tourism.com, travel.mapsofworld.com, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa