To najlepšie z čierneho kontinentu: 7 miest Afriky, ktoré vás chytia za srdce

2018-07-16 00:00:01 |   |    | 

Cestovatelia navštevujú Afriku najmä kvôli krásnej divokej prírode. Lenže rovnako zaujímavé dobrodružstvá vás čakajú aj v najkrajších mestách tohto kontinentu. Tie skĺbili pôvodnú históriu a pestrosť typickú pre tieto končiny s moderným svetom a pokrokom, ktorému sa nemôžu ubrániť. Preto počas potuliek zaujímavými africkými štátmi zájdite aj do týchto pekných miest.



 

Kapské Mesto, Juhoafrická republika

Najobľúbenejšie mesto tohto kontinentu nájdete v Juhoafrickej republike. Kapské mesto je známe živou atmosférou a bohatým kultúrnym životom, ale aj dokonalým spojením prírody a obývaných oblastí. Hlavnou atrakciou je Stolová hora, ktorá ponúka vynikajúci výhľad na celé pobrežie. Vedie k nej vyhliadková lanovka, takže sa tam dostanete pohodlne a bez potreby lepšej kondície. Taktiež si nenechajte ujsť príležitosť ochutnať niektoré z domácich vín, ktoré tvrdo konkurujú tým francúzskym a talianskym. Popri pobreží funguje niekoľko potápačských škôl a darí sa tam fanúšikom vodných športov.

 

Kigali, Rwanda

Pokiaľ hľadáte nejaké pekné čisté mesto v obklopení krásnej prírody a s veľmi príjemnými obyvateľmi, potom vás istotne osloví Kigali v Rwande. V okolí sa nachádza niekoľko vrchov, ktoré ponúkajú skvelú vyhliadku na celé okolie. Najznámejšou atrakciou je pamätník obetiam veľkej genocídy, ktorá sa tam odohrala v roku 1994. V priebehu sto dní vtedy vyvraždili 800 000 obyvateľov. Dnes im aspoň prostredníctvom tohto pamätníka venujú pietnu spomienku. V meste sa v minulosti nachádzal prezidentský palác, do ktorého sa teraz môžete pozrieť počas prehliadky. V Inema Arts Center zas môžete vidieť výstavu domáceho umenia.

 

Libreville, Gabon

Ďalšie mestečko s príjemnou prímorskou atmosférou vás istotne presvedčí najmä vďaka jeho plážam. Nebudete veriť tomu, že sa takáto exotika nachádza len neďaleko moderných štvrtí s vysokými budovami a vzorne nalinkovanými ulicami. Libreville budovali pod veľkým vplyvom francúzskej kultúry. To sa odrazilo aj na elegantných budovách s citom pre estetickú stránku jednotlivých častí. Obľúbenou atrakciou sú vládne budovy ministerstiev a prezidentský palác. Napriek tomu, že nie sú verejne prístupné, môžete si pozrieť aspoň ich peknú architektúru. Veľmi zaujímavým miestom je tiež bulvár pri mori s viacerými sochami.

 

Alexandria, Egypt

Mesto s bohatou históriou je známe vďaka najväčšiemu prístavu v krajine. Alexandria je stále v pozornosti turistov vďaka univerzitnej knižnici, v ktorej sa nachádzajú vzácne staroveké listiny. V prístave je pevnosť Qaitbay, od ktorej vedie pekná promenáda. V okolí mesta si zase môžete pozrieť vzácne staroveké pamiatky. Veľmi obľúbené je najmä bývalé rímske divadlo a katakomby, ktoré kombinujú to najlepšie z egyptskej a grécko-rímskej kultúry. V širšom centre sa nachádza rozsiahla záhrada s bohatým zastúpením rozmanitých kvetín.

 

Marrákeš, Maroko

Pre turistov je zaujímavá už samotná poloha mesta. Marrakéš sa totiž nachádza medzi pohorím Atlas a púšťou. Vďaka tomu sa môžete vybrať na rôzne výlety, ktoré vás presvedčia o kráse tohto regiónu. Samotné mesto hýri rôznymi vôňami a na každom kroku tam nájdete aspoň menší trh, na ktorom predávajú tradičné domáce potraviny. Sústreďujú sa najmä na rôzne druhy korenín, pestrú zmes domácich jedál a ručne vyrobených suvenírov. Osobitú atmosféru majú aj staré historické uličky a teologická islamská fakulta Medersa Ben Youssef.

 

Lamu, Keňa

Počas vašej dovolenky v Afrike nevyhľadávajte len známe veľké mestá. Tie najkrajšie zážitky si odnesiete z menej známych lokalít, ktorým sa podarilo uchovať veľký kus pôvodnej kultúry. Jedným z nich je Lamu v Keni, ktoré cestovateľov privíta milými obyvateľmi a skvelými možnosťami dovolenky pri mori. Rozlohou menšie mesto má bohatú históriu s pekným historickým centrom. Môžete si tam pozrieť niekoľko múzeí s dôležitými detailmi z histórie tejto krajiny a prekvapí vás najmä komorným prostredím, kde sa nikto nikde neponáhľa. Vďaka tomu sa aj vy čoskoro dostanete do takejto dobrej nálady a ľahko sa prispôsobíte miestnemu  pokojnému tempu.

 

Port Louis, Maurícius

Počas dňa je Port Louis moderným obchodným mestom plným biznismenov. Večer už patria jeho ulice mladým ľuďom, ktorí sa radi bavia a milujú umenie. Tento kontrast ho približuje k veľkým európskym metropolám, vďaka čomu sa teší veľkej popularite medzi turistami. Popri tom nesmiete zabudnúť ani na jeho historickú stránku. V meste si môžete pozrieť napríklad starobylé centrum so vzácnymi africkými stavbami, centrálne trhovisko s tradičným tovarom a obľúbené Blue Penny múzeum, kde uvidíte výstavu významných známok a informácií z histórie krajiny.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa