Ako stvorené na leňošenie pri vode: 7 najkrajších afrických pláží

2021-08-15 00:00:00 |   |    | 

Dovolenku v Afrike si spájame skôr so spoznávaním exotickej prírody alebo výletmi na safari. Aj na tomto kontinente však nájdete aj množstvo pláží, na ktorých sa dá leňošiť alebo užívať vodné radovánky. Toto sú najkrajšie z nich.



 

Watamu, Keňa

Na Watamu vám istotne nehrozí žiadna nuda. Na prvý pohľad vás zaujme krásnou prírodou. Jemný piesok, úžasné výhľady a výborné služby - Keňa v tomto smere ponúka hotový raj na zemi. Dobrou správou je, že vás tam nečaká iba príjemné leňošenie na pláži. Pri Watamu je totiž priezračne čistá voda a vďaka tomu tam sú ideálne podmienky na potápanie. Nachádza sa tu dokonca podmorské centrum, v ktorom uvidíte viaceré zaujímavé živočíchy. Tento región sa preslávil aj chovom morských korytnačiek. Tie potom v dospelosti vypúšťajú do prírody a takýmto spôsobom sa im darí ochrániť ich pred vyhynutím.

 

Anse Soleil, Seychely

Táto pláž síce nie je rozlohou veľmi veľká, ale medzi cestovateľmi o to viac obľúbená. Anse Soleil sa totiž nachádza priamo pri džungli. Vďaka tomu budete mať pri sebe nádhernú divokú prírodu a budete sa cítiť ako na nejakom opustenom ostrove. Veľká výhoda je to aj počas horúcich dní, keďže vždy tam nájdete aspoň trochu tieňa, ktorý vám poskytne príjemné osvieženie. Pláž vyhľadávajú najmä zamilované páriky, ktoré sa tam ocitnú vo svojom súkromnom raji. Najkrajšia je počas západu slnka, keď ju pokryjú nežné teplé farby. V blízkosti sa nachádza malý stánok s občerstvením, takže si doprajete aj chutné odmeny.

 

Ostrov Likoma, Malawi

Krásne pláže nenájdete v Afrike iba pri pobreží. Nádherným miestom je aj ostrov Likoma, ktorý sa nachádza uprostred jazera Malawi. Tunajšie pobrežie má jemný piesok a v jeho okolí nájdete množstvo podnikov s rozmanitými službami. Ak už nebudete chcieť len tak leňošiť, vyberte sa na preskúmanie ostrova, ktorého dominantami sú kostol a historické domčeky. Výhodou dovolenky pri jazere je, že voda je tam pokojnejšia, takže sa môžete venovať rôznym športom. Ideálne je na plávanie, kajak alebo veslovanie.

 

Ile Sainte-Marie, Madagaskar

Malý ostrov pri Madagaskare bol v minulosti domovom pirátov. Tí sa tam ukrývali so svojimi úlovkami a chránili sa pred vojakmi, ktorí ich hľadali na mori. Dnes je to jedno z najluxusnejších miest na dovolenku. Veľkým tromfom sú práve ich pláže s krásnym bielym pieskom, pokojnými vlnami lákajúcimi na kúpanie a skutočne pestrým podmorským svetom plným zaujímavých koralov. Ideálny čas na návštevu je od júla do konca septembra, keď tam vôbec neprší a vládnu príjemné teploty. Ile Sainte-Marie sa v minulosti preslávilo aj jednou kuriozitou. Na ostrove majú len maličké letisko, z ktorého prepravovali batožinu do rezortov pomocou fúrika.

 

Pláž Coco, Maurícius

Táto časť Maurícia sa nazýva Belle Mare a nájdete tam aj jednu z najkrajších pláží Coco. Pokrýva ju jemný biely piesok a okolo sa nachádza veľa zelene, takže spolu vytvárajú dokonalú ilúziu raja na zemi. V súčasnosti už toto miesto začínajú vyhľadávať aj známe hotelové reťazce, ktoré tam postupne stavajú nové hotely. Veľkou výhodou tejto pláže je mierny vstup do mora. Vďaka tomu je ideálna pre rodiny s deťmi. Keďže voda nie je veľmi hlboká, okúpať sa tam môžu aj neplavci. Coco priláka najmä ľudí, ktorí si chcú užiť oddych a nevyhľadávajú vodné športy ako surfing či windsurfing.

 

Kostrové pobrežie, Namíbia

Máme tu niečo aj pre milovníkov adrenalínu a ojedinelých atrakcií. Kostrové pobrežie môžete navštíviť iba pomocou špeciálnej tour na malom lietadle. Desiatky kilometrov popri oceáne sa totiž rozprestiera veľká púšť, na ktorej panujú obrovské horúčavy. I kvôli náročnému terénu je autom v podstate nezdolateľná. Už samotný prílet bude fascinujúcim zážitkom. Pod vami uvidíte nádherný kontrast medzi búrlivými vlnami a obrovskými žltými dunami. Na mieste si môžete zorganizovať malý piknik alebo sa iba poprechádzajte v tejto jedinečnej lokalite s neopakovateľnými výhľadmi. Niekedy sú najkrajšie tie zaujímavosti, ktoré nie je tak ľahké navštíviť a vďaka tomu si dokážu uchovať svoju divokú krásu.

 

Pláž Tofo, Mozambik

Niekto nemá rád rušné pláže, kam chodieva veľa ľudí. Radšej obetuje služby v ich okolí, postačí mu jednoduchý stánok alebo si vezme vlastné občerstvenie. Za odmenu zažije úplné ticho a pobrežie iba pre seba. Medzi takéto perly patrí aj pláž Tofo v Mozambiku. Je osem kilometrov dlhá, takže si na nej každý nájde ten kúsok pre seba. Piesok a voda sú čisté, poveternostné podmienky výborné. Zároveň je to ideálne miesto pre milovníkov potápania, ktorí tam uvidia nádherný podmorský svet. Do niektorých lokalít radi chodievajú rybári. Ak sa s nimi spriatelíte, môžete od nich kúpiť zopár čerstvých úlovkov, ktoré si upečiete priamo na pláži.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa