Snívate o dovolenke na Kapverdách? 5 najkrajších pláži by vám mohlo pomôcť v rozhodovaní

2022-08-30 13:00:00 |   |    | 

Kapverdské ostrovy oslovia na dovolenku aj tých najnáročnejších klientov. Jedným z dôvodov sú aj ich pláže. Nájdete tu viacero opustených miest na pobreží, kde si dokonale oddýchnete od všetkých starostí a načerpáte novú energiu. Týchto päť patrí na zoznam najkrajších.



 

Santa Monica, Boa Vista

Kapverdy pozostávajú z deviatich obývaných ostrovov, ktoré sú rozdelené do dvoch súostroví. Okrem nich sa tam nachádza aj niekoľko neobývaných, ktoré turisti radi využívajú na výlety. Pláž Santa Monica nájdete na Boa Vista, kde sídli aj niekoľko väčších hotelov. Domáci ju označujú ako najkrajšiu z celého tohto ostrova. Je na nej jemný biely piesok a voda v mori je nádherne priezračná, takže môžete voľným okom pozorovať niektoré rybky. Pláž je deväť kilometrov dlhá a vo veľkej miere je najmä opustená. Vďaka tomu si tam nájdete svoje súkromie a užijete si deň v úplnom tichu sprevádzaný iba zvukmi prírody. Santa Monica je po celej dĺžke priechodná, takže si tam môžete naplánovať aj dlhšiu prechádzku.

 

Praia de Atlanta, Boa Vista

Na Boa Vista nájdete aj jednu z najcharakteristickejších pláží Kapverdských ostrovov. Ide o Praia de Atlanta, ktorá je známa vďaka veľkému vraku námornej lode. Tá stroskotala na pobreží v septembri 1968. Odvtedy ju však nikto neodpratal, až začala chátrať a hrdzavieť. Práve vtedy sa však z nej stala obľúbená atrakcia. Dovolenkári sa túžia odfotiť, ale aj okúpať v blízkosti tohto vraku. Veľmi im totiž pripomína rovnako populárnu pláž Navagio v Grécku. Loď pôvodne patrila španielskej cargo spoločnosti. Pomenovaná bola Santa Maria a niekedy kvôli tomu rovnako nazývajú aj túto pláž. Nachádza sa v severnej časti Boa Visty neďaleko hlavného mesta tohto ostrova.

 

Pláž Sao Pedro, Sao Vicente

Táto pláž sa nachádza pri malej rybárskej dedinke, ktorá dotvára jej veľmi príjemnú atmosféru. Na Kapverdách je preslávená vďaka tomu, že tam je trochu veterné počasie, preto vytvára vynikajúce podmienky pre vodné športy. Najčastejšie tam vídate najmä windsurferov, ktorí si taktiež užívajú veľmi dobré vlny. Sao Pedro má zlatisté pláže, pri ktorých sa nachádza aj časť skalnatého pobrežia. Keď si teda oddýchnete pri vode, môžete sa potom vybrať na menší výlet a pozrieť sa na celé Sao Pedro z tejto perspektívy. Na niektorých miestach pláže nájdete väčšie skaly vulkanického pôvodu, ktoré sú ďalším pekným dôkazom, ako úžasne dokáže príroda kombinovať všetky svoje krásy.

 

Santa Maria, Sal

Podľa turistov nájdete jednu z najkrajších pláží na ostrove Sal. Obľúbená je hneď z viacerých dôvodov. V prvom rade je to kombinácia zlatistého piesku a azúrovej vody, ktorá pôsobí ako z reklamy na ideálny oddych na pláži. Počas zimných mesiacov sa tam zase darí vodným športom. Vďaka väčším vlnám môžete skúsiť surfovanie alebo windsurfing. Na Santa Maria navyše nájdete menšie drevené mólo, od ktorého chodievajú desiatky rybárov na ich farebných malých člnoch na more. Svoje úlovky potom predávajú priamo na pláži. Keď tam prídete ráno, je úžasné sledovať to množstvo lodiek, ako sa plavia od pobrežia. Santa Mariu majú ľudia radi tiež kvôli tomu, že sa tam nachádzajú menšie bary, kde sa môžu počas dňa občerstviť.

 

Tarrafal, Santiago

Nádherný kus pobrežia nájdete na severe ostrova Santiago. Ide o kombináciu útesov s krásnymi plážami a niekoľkými domčekmi v okolí. Pláž Tarrafal vyhľadávajú aj ľudia, ktorí milujú šnorchlovanie. Tunajší podmorský svet je veľmi pestrý a užijete si skutočne nádherné výhľady. Taktiež tam žijú rybári, od ktorých si môžete kúpiť ich úlovky a upiecť ich alebo ugrilovať priamo na pláži. Pri pobreží sa nachádzajú aj reštaurácie, takže sa tam môžete počas dňa občerstviť.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa