Kanada a body, ktoré by ste v nej pri prvej návšteve určite nemali vynechať

2016-01-09 07:00:00 |   |    | 

Kanada jednoznačne nepatrí medzi žiadne nudné krajiny. I z cestovateľského hľadiska ponúka množstvo lokalít, z ktorých sa vám nebude chcieť len tak ľahko odísť. Prioritu v tomto prípade hrá istotne príroda. No i v tomto kúte sveta nájdete zopár historických zaujímavostí, ktoré by ste nemali vynechať pri vašej ďalšej návšteve. Náš zoznam najzaujímavejších lokalít vám preto pomôže zostaviť si vašu kanadskú dovolenku snov.



 

Niagarské vodopády

 

Tento zoznam nemôžeme začať žiadnym iným miestom. O Niagarské vodopády sa delia Kanaďania spolu s Američanmi. Práve táto krajina sa však postavila k vodopádom rozumnejšie, pretože sa z nich nesnaží vyžmýkať čo sa dá. Paradoxne sa tak krajší výhľad ponúka práve z tej americkej strany. Skladajú sa z troch častí, no pre každého je istotne najznámejšia tzv. konská podkova, ktorá sa aj najčastejšie objavuje na fotografiách. K vodopádom sa môžete dostať peši a dopriať si tak krásnu vyhliadku, na lodi, aby ste mohli pocítiť ich veľkolepú silu alebo si objednať jazdu helikoptérou a dopriať si ich z perspektívy len pre pár vyvolených. Niagarské vodopády patria k najmohutnejším vodopádom na svete.

 

Vancouver

 

Ak chcete vedieť, prečo nielen domáci Vancouver tak milujú, vyberte sa tam počas neskorej jari. Vtedy si ešte budete môcť doobeda zaplávať v oceáne a poobede sa môžete vybrať zalyžovať si niekde v okolí. Jednoducho v tomto meste nájdete to najlepšie, čo dovolenka predstavuje – rozmanitosť, pokojné lokality, nádhernú prírodu a množstvo kuriozít. Vancouver začali stavať ako malú osadu. No keďže mal vynikajúcu strategickú pozíciu, začal sa veľmi rýchlo rozrastať, až sa zrazu pretransformoval na jedno z najľudnatejších miest v Kanade. Veľmi obľúbenou časťou je najmä prístav so stovkami lodiek, kde si môžete výborne vychutnať pokojnú prímorskú atmosféru.

 

Národný park Banff

 

Tento národný park si so sebou nesie niekoľko unikátov. Predovšetkým je prvým chráneným parkom na kanadskom území vôbec. Taktiež patrí medzi najrozsiahlejšie prírodné oblasti a predovšetkým sa môže pochváliť najväčším pôvodným územím. Nachádza sa tam len minimum zastavaných lokalít. Vďaka tomu ponúka návštevníkom pohľad do nádhernej čistej prírody, plnej vzácnych živočíchov. Je to taktiež ideálne miesto na pozorovanie rôznych ojedinelých druhov vtákov. Nachádza sa tam množstvo turistických chodníkov, na ktorých je však nutné rešpektovať zákony prírody, keďže sa tam pokojne môžete stretnúť s rôznou divokou zverou.

 

Whistler

 

Pokiaľ máte radi Kanadu kvôli jej zimnej podobe, tak potom sa istotne vyberte do Whistleru. Veľmi obľúbený zimný rezort ponúka fantastické možnosti pre všetkých lyžiarov. V troch menších mestečkách ponúka alternatívy rôznej náročnosti pre všetkých lyžiarov. Najkrajšie zjazdovky sa nachádzajú vo freerideovej zóne, kde si môžete zároveň vychutnať aj exkluzívne pohľady na okolie. Veľkým lákadlom je aj zamrznuté jazero, na ktorom sa môžete v zime nielen korčuľovať, prechádzať sa po ňom, ale aj vyskúšať si niektorý z adrenalínových športov.

 

Quebec

 

Je to jedno z najstarších miest v Kanade. Jeho objavenie sa datuje do 16. storočia. Zároveň je aj jedinou frankofónnou oblasťou v tejto krajine. V jeho centre nájdete krásne historické uličky, ktoré často tunajším metropolám chýbajú. Quebec je však oproti nim akoby viac európsky a prináša nám tak veľmi príjemnú atmosféru domova v tej vzrušujúcejšej podobe. Veľmi významnou časťou je citadela, ktorá bola dôležitým vojenským bodom v tomto meste.

 

St. John`s Signal Hill

 

Táto významná lokalita sa nachádza v meste St. John. V histórii bol tento kopec veľmi dôležitým bodom v komunikácii s Európou. Nachádza sa tam totiž miesto, kde bol postavený telegraf a práve tam v roku 1901 mohli prijať prvú transantlantickú správu. Z tohto dôvodu ho pokladajú domáci za veľmi významný bod v ich dejinách a pri rôznych významných sviatkoch usporadúvajú púte na tento kopec. Pre turistov je však lákadlom z podstatne iného dôvodu. Kopec totiž ponúka fantastickú vyhliadku na celé okolie a ukazuje ako mesto dokonale splynulo s okolitou prírodou a nechalo tak vyniknúť všetky jeho pozitíva.

 

Bay of Fundy

 

Ide o fascinujúce pobrežie, ktoré je vyhľadávané z viacerých dôvodov. V období prílivu sa tam vždy stretávajú fanúšikovia kajakovania a člnkovania, ktorí si tam môžu nádherné skaly vychutnať z tejto perspektívy. Ak je naopak odliv, môžu sa tešiť na prechádzky medzi majestátnymi skalami a dostať sa i do miest, ktoré sú inak neprístupné. Farebné pobrežie tak ponúka množstvo podnetov na zábavu. Bay of Fundy je zároveň známe i ako miesto s najväčším rozdielom medzi prílivom a odlivom, keďže rozdiel vo výške hladiny tu býva i 19 metrov.

 

Zdroj/autor: touropia.com, planetware.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa