Argentína a to, čo by ste v nej nemali prepásť. Objavte čaro krajiny plnej temperamentu

2016-03-30 08:00:00 |   |    | 

Rodná krajina famózneho futbalistu Lionela Messiho, domov vzrušujúceho tanga a neprebádanej úžasnej prírody. Toto je len zlomok toho, čo svetu dala Argentína. Úžasný štát, ktorý síce nepatrí medzi top turistické destinácie, no napriek tomu má čo ponúknuť a smelo konkuruje i okolitým susedom. Stačí sa nechať inšpirovať.



 

Quebrada de Humahuaca

 

Toto údolie rieky Rio Grande de Jujuy patrí k najkrajším prírodným lokalitám Argentíny. V minulosti tadiaľ prechádzala jedna z najvýznamnejších obchodných ciest kontinentu. Rieka býva v určitú časť roka úplne vysušená, potom sa však znova objaví a spestrí už beztak nádherné okolie. Farebné skaly hrajú farbami a vytvárajú ojedinelý prírodný úkaz.

 

Vodopády Iguazu

 

Tak ako v prípade Niagarských vodopádov, i tieto sa nachádzajú na hraniciach dvoch štátov. Argentína sa o ne delí s Brazíliou. Vodopády ležia na rieke Iguazu a podľa legendy vznikli po tom, čo sa jeden z bohov nahneval na smrteľníčku, ktorú si chcel vziať za ženu, no tá ho odmietla. On potom v afekte oddelil rieku veľkým vodopádom, ktorý sa stal jednou z najobľúbenejších turistických atrakcií. Obklopené sú rozsiahlym chráneným parkom, a tak tu objavíte aj prekrásnu prírodu.

 

Steaky, futbal, víno, tango, ľadovce ... Argentína vám dá všetko po čom zatúžite

 

Ľadovec Perito Moreno

 

Patagónia sa môže pochváliť zase jednými z najkrajších a najlepšie prístupných ľadovcov na svete. Na tak malej ploche sa ich nachádza takmer 50 a každý vás opantá niečím iným. Najlepším spôsobom, ako si ich pozrieť je plavba loďou. Ak máte záujem prejsť si ich aj pešo, informujte sa o tejto možnosti v tunajšom návštevnom centre, kde vám poskytnú viac informácií a ponúknu vám výlet spolu s odborným sprievodcom.

 

Buenos Aires a jeho tango

 

Hlavné mesto Argentíny patrí k živým kultúrnym mestám. Nemusíte sa teda zamerať len na jeho pamiatky a počas príprav si nechajte aj čas na túlanie ulicami. Nie nadarmo volajú Buenos Aires i mestom umelcov. V prvom rade ide do popredia predovšetkým tanec. Argentínske tango je vášnivým a oku lahodiacim predstavením. Pri dobrom prevedení musí na svoju stranu strhnúť všetkých divákov. V uliciach však nestretávate len tanečníkov, ale aj spevákov, hercov, maliarov a iných umelcov. Všetci tu žijú ako jedna veľká komunita, ktorá rada medzi seba prijíma i cestovateľov prinášajúcich nové inšpirácie a podnety pre ich prácu.

 

Magická modrá v temnotách zeme – Odkryte záhady Patagónie

 

Vinársky región Mendoza

 

Ak ste fanúšikmi dobrého vína, istotne ste sa už stretli aj s vínom z Argentíny. Najväčšou pestovateľskou oblasťou je región Mendoza, ktorý sa nachádza priamo pod Andami. Práve vďaka nim získavajú ich bobule hrozna špecifickú chuť a vytvárajú jedny z najcharakteristickejších a najkvalitnejších vín na svete. Intenzívne tomu pomáha i špeciálna pieskovo-bahenná pôda. Medzi tie najlepšie odrody patria biele vína, špecializujú sa najmä na Chardonnay. Pre turistov sú k dispozícii ochutnávky vín spojené aj s prehliadkou viníc.

 

 

Prichádza čas vína – Najlepšie vinice sveta

 

Patagónia

 

I o toto územie sa delí Argentína s iným štátom. Patagónia sa nachádza na hraniciach s Čile, no jej väčšia časť prislúcha práve Argentínčanom. Ide o vo veľkej miere nedotknutú prírodnú lokalitu, ktorá pozostáva z niekoľkých častí. V jednej z nich môžete vo voľnej prírode pozorovať delfíny a veľryby. Súčasťou je aj Bariloche, ktoré svojou panenskou prírodou, vysokými končiarmi a krásnymi lesmi pripomína niektoré alpské lokality.

 

Caminito

 

Aj predmestie Buenos Aires má čo ponúknuť svojim návštevníkom. Jeho časť pod menom Caminito získala svoju tvár v búrlivých šesťdesiatych rokoch. Vtedy sa rozhodol jeden z umelcov namaľovať jednotlivé domy rôznymi pestrými farbami, čím im dal nový život. Odvtedy získalo Caminito na veľkej popularite a pritiahlo mnohých zvedavcov.

 

Cueva de las Manos

 

Najvzácnejšiu historickú atrakciu nenájdete ani za stenami starobylých kostolov a ani v sídlach bývalej šľachty. Tentoraz sa budete musieť vybrať do jaskyne Cueva de las Manos, ktorá sa nachádza v Patagónii. Tá je známa tisíce rokov starými nástennými maľbami, ktoré tam zanechali pravekí ľudia. Časť z nich zachytáva fragmenty z ich každodenného života, no tá najcennejšia má úplne iný charakter. Ide o odtlačky rúk, ktorými vyzdobili jednu časť steny. Práve podľa toho dostala názov i táto jaskyňa.

 

Zdroj/autor: gringoinbuenosaires.com, 10mosttoday.com, wanderingintrader.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.4/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa