Pýcha Ameriky aj pre naše vrecká: Toto je TOP 7 najzaujímavejších pamiatok v Kalifornii

2016-06-28 00:00:01 |   |    | 

Slnečné dni, pláže s horúcim pieskom, ale aj centrum filmového biznisu. Kalifornia je najjagavejším klenotom Ameriky, ktorý každému snaživcovi ponúka možnosť splniť si jeho veľký sen. Vy si môžete splniť aspoň ten cestovateľský, keď si pozriete tie najzaujímavejšie destinácie tohto regiónu. Pri troche šťastia a šikovnosti zoženiete spiatočnú letenku už za 400 eur.



 

Filmové štúdiá

Kalifornia je mekkou filmového priemyslu. Svoj domov tam rozložili viaceré veľké filmové spoločnosti a tie pripravili aj vynikajúce programy pre fanúšikov. Či ste už priaznivcom filmov Universal alebo Warner Bros studios, istotne navštívte aj druhého konkurenta. Jednotlivé prehliadky pozostávajú z prechádzok kulisami známych filmov a seriálov. Tie sú často vystavané do známych mestečiek alebo ulíc, ktoré sa objavujú na televíznych obrazovkách. Môžete si vyskúšať, aké je to bývať so zúfalými manželkami alebo ako sa sedelo priateľom v ich obľúbenej newyorskej kaviarni. Taktiež si môžete pozrieť rôzne kostýmy a skvele sa zabavíte pri predvádzaní rôznych filmových trikov. A keď budete mať trošku šťastia, možno stretnete aj nejakú celebritu pri natáčaní, pretože v týchto priestoroch sa pracuje stále aj v súčasnosti a nie sú určené len pre verejnosť.

 

Hollywood

Prvá cesta istotne povedie na slávny chodník slávy. Keď poobdivujete všetky hviezdy a otlačky rúk vašich obľúbencov, nenechajte si ujsť ani návštevu typického retro fast foodu, ktoré sa nachádzajú na viacerých miestach Hollywoodu a môžete tam stretnúť obsluhu v retro oblečení. Po sýtom obede sa vyberte na prechádzku k známemu hollywoodskemu nápisu. Určite tam choďte v podvečerných hodinách, aby ste videli celé mesto nielen za denného svetla, ale aj osvietené tisíckami svetiel.

 

Národný park Yosemite

Kalifornia však nie je iba o zábavnom priemysle, ale aj o krásnej prírode. Stačí sa vybrať do národného parku Yosemite, ktorý patrí k najkrajším v USA. Veľmi známe je najmä jeho údolie, ktoré je častým motívom na fotografiách. Jednotlivé vrchy dostali zaujímavé názvy a patria k najťažšie zdolateľným na tomto kontinente. Park však ponúka i menej náročné vychádzkové trasy, ktoré pokojne absolvujú aj rodiny s malými deťmi.

 

Disneyland

V roku 1955 otvoril Walt Disney brány svojho prvého zábavného parku. I keď odvtedy vo svete vzniklo viacero nasledovníkov Disneylandu, ten v Anaheime si doteraz zachoval špeciálne postavenie. Park sa nachádzal v blízkosti domova svojho zakladateľa, ktorý ho počas dňa niekedy nenápadne pozoroval a sledoval, akú radosť robí cudzím ľuďom. Keď v jeho izbe videli zažaté svetlo a tieň malej lampy, tí vedeli, že sa maestro nachádza doma a na niečom pracuje. Na jeho spomienku nechávajú v tejto izbe v noci svietiť svetlo aj v súčasnosti.

 

Trasa pri pobreží Big Sur

Ak by mali vodiči zahlasovať o najkrajšiu cestu v Amerike, istotne by to vyhrala Big Sur. Tá sa tiahne popri pobreží a ponúka jedinečné scenérie. Časť z nej prechádza cez mosty, ktoré sú vtesnané medzi skalami tvoriacimi lem popri oceáne. Má takmer 150 kilometrov a uistite sa, že ju prejdete naozaj celú, aby ste neprišli o žiaden z jej nádherných úsekov. Vedie z Carmelu do San Simeon a časť z nej prechádza pohorím Santa Lucia.

 

Národný park Joshua Tree

I keď je to menej známy národný park, istotne by nemal ujsť vašej pozornosti. Spája totiž viacero zaujímavých prvkov, ktoré sa v takomto zastúpení nenachádzajú inde vo svete. Park vznikol na púštnej ploche, ktorej miestami dominujú vysoké oblé skaly. Tie niekedy pôsobia ako veľké okrúhle kamene, ktoré tam pohodil nejaký veľký obor. Žije tam tiež mnoho vzácnych živočíchov a zabudnúť nemožno ani na tú najcharakteristickejšiu črtu, ktorou sú stromy Joshua, podľa ktorých dostal park pomenovanie.

 

San Francisco

Los Angeles má nepochybne svoju charizmu, no pre cestovateľských fajnšmekrov je perlou Kalifornie práve San Francisco. Nájdete tam jeho charakteristický most, zaujímavé múzeá, miesto, kde sídlia tulene, historickú električku a typické strmé uličky.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
2.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa