Amerika pre každú peňaženku: Navštívte tieto atrakcie, kým sú ešte zadarmo

2016-11-10 00:00:01 |   |    | 

V Spojených štátoch amerických nájdete viacero atrakcií, kam netreba platiť vstupné. Čitatelia Reader´s Digest hlasovali, ktoré z nich sa oplatí vidieť najviac, a my sa s vami o ich rebríček podelíme. Možno vďaka nemu pri vašej ceste do Ameriky pár dolárov ušetríte. Treba sa však poponáhľať - po tom, ako do úradu prezidenta nastúpi známy biznismen Donald Trump, všetko môže byť inak.



 

ZOO, St. Louis

Tunajšia ZOO sa rozprestiera na ploche 90 akrov. Ako jedna z mála zoologických záhrad na svete ponúka bezplatný vstup do väčšiny celého komplexu. Len niektoré šou so zvieratkami a vybrané špeciálne časti sú prístupné za malý poplatok. V ZOO sa nachádzajú aj ohrady, do ktorých majú deti povolený vstup a môžu prísť do priameho kontaktu so zvieratkami. Veľmi obľúbený je podmorský svet, v ktorom sa prechádzate popod veľké akváriá. Po ZOO sa môžete presúvať malým turistickým vláčikom a tešiť sa môžete na široké spektrum až 600 rôznych druhov zvierat.

 

Záhrada bohov, Colorado Springs

Chránený verejne prístupný park je najobľúbenejšou prírodnou atrakciou. Jeho hlavným lákadlom sú obrovské červené skaly, ktoré sa skvelo vynímajú v kontraste so stromami. Podľa výskumov sú staré viac ako 3000 rokov. V minulosti sa im pripisovali magické účinky, keď sa pôvodní obyvatelia snažili pomocou pobytu v ich blízkosti lepšie prepojiť s prírodou a nadobudnúť lepšie schopnosti.

 

Birminghamská botanická záhrada, Alabama

Jedna z najkrajších botanických záhrad v Amerike bola po prvýkrát otvorená v roku 1963. Jej výstavba trvala tri roky a niektoré novinky sa dokončovali až do nedávnej minulosti. Záhrada je rozdelená do 25 rôznych častí. Pozrieť si môžete napríklad japonskú záhradu, starodávnu írsku záhradu ruží, dom bonsajov alebo zeleninovú záhradu. Súčasťou botanickej záhrady sú tiež rôzne sochy a tematicky ladené fontány. Príjemnou zastávkou je aj zvon priateľstva umiestnený pod dreveným altánkom.

 

Alamo, San Antonio, Texas

Vyše tristoročná stavba má v amerických dejinách veľmi silnú pozíciu. V roku 1836 sa tam udiala veľká bitka o slobodu miestnych obyvateľov. V súčasnosti sa tam nachádza návštevnícky komplex, ktorý pozostáva z múzea, kaplnky a hlavnej budovy. Pre Texasanov je malým pútnickým miestom, kam si prichádzajú pripomenúť dôležitosť boja za slobodu a význam národnej hrdosti.

 

Central Park, New York

Nepochybne najznámejší park na svete nemôže chýbať ani medzi najlepšími bezplatnými pamiatkami. Počas celého roka vám ponúka množstvo zaujímavých aktivít, ktoré môžete prispôsobiť vašim požiadavkám. Ak sa chcete priblížiť domácim, choďte si s nimi zašportovať, zabehať alebo zacvičiť jogu. Pokiaľ to chcete poňať z turistického hľadiska, požičajte si bicykel a pozrite si takto skoro celý park. Alebo sa vyberte iba na prechádzku okolo jazera a potom si zájdite na malý kopček, z ktorého je najlepší výhľad na centrum.

 

Národný pamätník Georga Washingtona a priľahlé záhrady, Washington

Američania patria k veľkým patriotom, ktorí si nenechajú ujsť príležitosť pozrieť si jeden z hlavných pamätníkov venovaný Georgovi Washingtonovi. Keď sa vyberiete na prechádzku do tejto atrakcie hlavného mesta USA, vyhraďte si na jeho návštevu viac času a pozrite si celý areál okolo pamätníka. Nájdete tam rozsiahle záhrady, vychádzkové chodníky a pamätníky niektorých ostatných prezidentov.

 

Balboa Park, San Diego

Veľký mestský park v San Diegu pozostáva z niekoľkých atrakcií. Nielen, že je do neho bezplatný vstup, ale kvôli veľkej rozlohe tam navyše premáva aj bezplatná električka, ktorá vás presunie medzi jednotlivými zaujímavosťami. Pozrieť si môžete pár bezplatných múzeí, ZOO, botanickú záhradu, ojedinelú architektúru jednotlivých budov, ale aj zábavné zóny s kolotočmi. V parku sa nachádza aj vedecké múzeum venované vesmíru a staré historické divadlo. Na jednom mieste sa takto združujú všetky podstatné pamiatky v meste a vám sa vďaka tomu uľahčí prechod medzi nimi.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
3.4/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa