Dokonalý oddych v exotike: 7 najkrajších pláží Južnej Ameriky

2017-08-07 00:00:01 |   |    | 

Cestovatelia si obvykle plánujú dovolenky na takých miestach, kde sa dá vidieť čo najviac zaujímavostí a prírodných krás. Po niekoľkých takýchto cestách však príde obrat a väčšina ocení, keď si môže pár dní iba oddýchnuť na pláži a navštíviť maximálne najbližšie mesto či dedinku. Na takéto leňošenie je najlepšie hľadať destinácie v Južnej Amerike, kde si za rozumnú cenu môžete užiť tie najkrajšie pláže.



 

El Cabo San Juan, Kolumbia

Ak si chcete pozrieť perlu juhoamerických pláží, nebude to len tak zadarmo. El Cabo San Juan je súčasťou národného parku Tayrona a nie je priamo prístupná. Pokiaľ si chcete na nej oddýchnuť, musíte najprv prekonať takmer dvojhodinovú túru. Na jej konci vás však čaká úžasná odmena, keď sa ocitnete iba v obklopení šumiacich vĺn, vysokých paliem a obrovských skál, ktoré dodávajú pláži na dramatickosti. Jednou zo zaujímavých možností je prenocovanie na El Cabo San Juan. Domáci ponúkajú hlavne exotický nocľah v závesných sieťach na stromoch, v ktorých si ešte viac vychutnáte tunajšiu prírodu.

 

Montanita, Ekvádor

Z Kolumbie sa presunieme do susedného Ekvádora, kde zájdeme do malého mesta Montanita. Pri ňom sa nachádza rovnomenná pláž, ktorá je snom každého surfera. Blízko pláže sa tvoria veľké vlny, ktoré sú ideálne pre tento šport. Dlhé piesočné línie, ktoré nie sú rušené žiadnymi veľkými kameňmi, sú navyše ideálne pre ďalšie športové aktivity. Domáci obyvatelia a turisti ich využívajú na hranie volejbalu, futbalu alebo iných športov. Ak si chcete pozrieť naraz celú túto nádhernú lokalitu, vyšliapte na blízky kopec, kde sa vám od bieleho kríža naskytne najkrajší pohľad na Montanitu.

 

Pláž Lopes Mendes, Brazília

Ostrov Ilha Grande sa síce nenachádza až tak ďaleko od Rio de Janeiro, problémom je však doprava. Nedostanete sa tam žiadnym pravidelným trajektom a budete sa musieť dohodnúť s niekým z domácich, aby vás tam vzal. Opäť sa však vďaka tomu dostanete do redšie obývanej oblasti, ktorá nie je tak preplnená turistami. Pláž Lopes Mendes má nádherný svetlý piesok, v okolí rastú samé exotické stromy a vy si môžete užiť aspoň trošku ticha. Pokiaľ si chcete oddýchnuť od všetkých problémov, ktoré máte, toto bude pre vás to najlepšie miesto.

 

Punta del Diablo, Uruguaj

Malá rybárska obec pri uruguajskom pobreží získala nečakanú popularitu po tom, čo ju novinári z Lonely Planet označili za jednu z najlepších investícií do cestovného ruchu. Ak máte peniaze nazvyš, nemali by ste váhať a čo najskôr si tam zakúpte niektorú z nehnuteľností. Tunajšia pláž Punta del Diablo totiž ponúka výborné spojenie oddychu pri vode, kde však máte zároveň na dosah aj viacero kvalitných podnikov. Počas hlavnej sezóny sa tam premelú tisíce turistov, ktorí si spolu s domácimi užívajú vodné radovánky a skvelé možnosti na surfing, ale aj potápanie.

 

Jericoacoara, Brazília

Brazília ponúka mnoho nádherných zákutí. I preto sa jej podarilo dostať do tohto rebríčka viacerých kandidátov, vďaka ktorým sa rýchlejšie rozhodnete pre dovolenku v tejto krajine. Ďalšou zaujímavou plážou je Jericoacoara, ktorá má skvelé podmienky pre plavcov. Voda je pokojnejšia a nemusíte sa báť náhlych veľkých vĺn. Taktiež tam nájdete niekoľko malých lodiek a jácht na prenájom, vďaka ktorým máte možnosť lepšie preskúmať túto oblasť. Popri celej pláži sa nachádza niekoľko veľkých dún, z ktorých je fantastický výhľad na oceán.

 

Los Roques, Venezuela

Ak hľadáte niečo naozaj špeciálne, potom sa bez váhania vyberte do Venezuely. Los Roques je súbor menších ostrovov, ktoré majú priam dokonalé piesočné pláže. V niektorých lokalitách sa nebude okolo vás nachádzať nič iné ako biely piesok a dlhá oceánska hladina. Stačí potom prejsť pár metrov, aby ste sa ocitli na niektorom z ostrovov. Tam vás už víta exotická príroda so všetkými jej výhodami. Využite túto príležitosť i na spoznanie podmorského sveta. Stačí vám zobrať si pomôcky na šnorchlovanie, aby ste si mohli dokonale prezrieť všetky pestré rybky pod hladinou.

 

Pláž Anakena, Čile

Anakena sa nachádza na slávnom Veľkonočnom ostrove. I keď sídli ďaleko v Tichom oceáne, administratívne patrí pod Čile a preto bol zaradený i do zoznamu pláží Južnej Ameriky. Tento ostrov turistov neláka iba na slávne tajomné sochy, ale taktiež na jednu z najkrajších pláží. Anakena ponúka nádherný kontrast medzi pobrežím a čírou oceánskou hladinou. Najlepšie si ju vychutnáte v ranných hodinách, keď tam ešte nie je toľko turistov a užijete si viac súkromia.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa