Prázdniny v slnečnom štáte: Spoznajte najzaujímavejšie atrakcie Floridy

2018-07-29 00:00:00 |   |    | 

Slnečná Florida vás dokáže presvedčiť hneď viacerými dôvodmi na to, aby ste tam strávili už budúcu dovolenku. Okrem zaujímavých atrakcií láka aj blízkosť Bahamských ostrovov a Kuby, vďaka čomu môžete skombinovať dvojtýždňovú dovolenku na viacerých miestach. Stačí mať šťastie na dobré akciové letenky a hneď sa môžete pustiť do smelých cestovateľských plánov.



 

Kennedyho vesmírne centrum

Jedna z najoriginálnejších a najobľúbenejších atrakcií v Amerike sa nachádza práve na Floride. Kennedyho vesmírne centrum nadchne nielen ľudí, ktorí milujú vesmír a jeho tajomstvá. Na ostrove Merritt môžete navštíviť obrovský komplex, z ktorého vysielali do vesmíru americké rakety. Pre turistov je k dispozícii vynikajúce edukačné stredisko, v ktorom sa hravou formou dozvedia všetky potrebné informácie o kozmonautoch, letoch do vesmíru, fungovaní rakiet a iné zaujímavosti. Jednotlivé časti výstavy sú rozdelené do rôznych tematických celkov. Na vlastné oči uvidíte skutočné rakety, zaškoľovacie centrum alebo si vyskúšate vedomosti na interaktívnych prvkoch. Kennedyho vesmírne centrum má obrovskú rozlohu, preto sa medzi jednotlivými časťami pohybujete pomocou mikrobusov. Základný celodenný lístok stojí 40 dolárov, na výber máte niekoľko špeciálnych balíčkov, vďaka ktorým sa môžete stretnúť napríklad aj so skutočnými kozmonautmi.

 

Štúdiá Universal

Jedny z najobľúbenejších štúdií Universal nájdete v Orlande. Celý park je opäť rozdelený do niekoľkých častí, ktoré sa venujú rôznym filmom a rozprávkam tejto spoločnosti. Najobľúbenejšou z nich je sekcia o filmovej sérii o Harrym Potterovi. Dostanete sa tam do Šikmej uličky s reálnymi kópiami obchodov, do Gringott banky a hlavnou atrakciou je slávny Rokfortský express, ktorým sa preveziete medzi dvoma imaginárnymi stanicami. Súčasťou štúdií je tiež park dobrodružstiev s rôznymi adrenalínovými horskými dráhami a kolotočmi a Volcano park s vodnými atrakciami. Ceny denných lístkov sa pohybujú v závislosti od vybraného parku od 80 dolárov vyššie.

 

Castillo de San Marcos

Na Floride nenájdete také majestátne hrady, na aké sme zvyknutí v Európe. Castillo de San Marcos v meste St. Augustine je však v mnohých smeroch výnimočný. Ide o najstaršiu kamennú pevnosť, ktorá bola postavená v USA. Zároveň je to jedna z najstarších stavieb európskeho charakteru v týchto končinách. Výnimočný je aj jej tvar, ktorý má podobu diamantu. Pevnosť sa nachádza priamo na pobreží, vďaka čomu ponúka nádherný výhľad na oceán a stavby v okolí.

 

Disney World

Zábavných parkov s Disney tématikou je vo svete niekoľko. Ten v Orlande sa však vyznačuje tým, že si zakladá na retro poňatí zábavy. Hlavná pozornosť sa venuje starším pôvodným kresleným postavičkám ako Mickey Mouse alebo Káčer Donald. Niekoľko sekcií je však venovaných novším filmom. Súčasťou parku sú rôzne kolotoče, horské dráhy, môžete sa tešiť na oddelenie s vodnými zábavkami a množstvo interaktívnych prvkov. Dvojdenný lístok pre jednu osobu stojí od 180 eur vyššie.

 

Pláž Fort Lauderdale

Okolie Miami je známe nádhernými plážami s kvalitným pieskom a vysokými palmami. Budete sa tam cítiť ako na exotickom ostrove a navyše budete mať blízko seba podniky s veľmi kvalitnými službami. Najznámejšou plážou je Fort Lauderdale, pri ktorej ústi spleť viacerých kanálov. Kvôli tomu prezývajú túto časť aj americkými alebo malými Benátkami. Popri pláži vedie krásna promenáda, na ktorej vždy stretnete nejakých zaujímavých umelcov a často tam organizujú podujatia pre rodiny s deťmi.

 

Národný park Everglades

Táto oblasť je známa rozsiahlymi močiarmi, ktoré ponúkajú skvelé podmienky na život vzácnym druhom vtákov. Everglades je však podstatne viac známy vďaka aligátorom, ktorých môžete pozorovať priamo v prírode. V parku robievajú prehliadky na malých lodiach, ktoré vás zavezú do zaujímavých nedostupných oblastí. Jeho súčasťou je aj farma aligátorov a centrum, v ktorom sústreďujú informácie o vzácnych rastlinách a živočíchoch v tomto kraji.

 

Pevnosť Jefferson

Národný park Dry Tortugas je síce vzdialený od pevniny, no napriek tomu nemá núdzu o turistov. Ak máte záujem navštíviť súbor týchto ostrovov, objednajte si tour loďou z Key West, ktorá vás dovedie do niektorej z neobývaných oblastí, ale aj priamo k nedokončenej pevnosti Jefferson. Počas týchto výletov si môžete oddýchnuť na peknej pieskovej pláži, dostanete výbavu na šnorchlovanie a väčšina spoločností vám zabezpečí aj občerstvenie v podobe romantických raňajok a obeda priamo pri vode.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa