Slávny cintorín i palác Evity: 5 atrakcií, ktoré musíte spoznať pri návšteve Buenos Aires

2022-09-26 12:00:00 |   |    | 

Hlavné mesto Argentíny je známe pulzujúcim životom, dobrou zábavou a priateľskou atmosférou. Stačí sa prejsť po hlavných námestiach a ihneď sa doňho zamilujete. Pri návšteve Buenos Aires by ste rozhodne nemali vynechať týchto päť zaujímavých atrakcií, ktoré patria k jeho dominantám.



 

Prezidentský palác

Najznámejšou budovou mesta je prezidentský palác. Jeho výstavba začala v 16. storočí, ale posledné práce dokončili až v roku 1898. Oficiálny názov je Casa Rosada, čo v preklade znamená „ružový dom“. Jeho odtieň bol zvolený aj kvôli dominantnému talianskemu štýlu, ktorý takto lepšie vynikol. Milovníkov histórie zaujme, že práve z tohto miesta predniesla Eva Perón známa aj ako Evita jeden zo svojich najemotívnejších prejavov. V interiéri sa v súčasnosti nachádza múzeum a galéria. Uvidíte tam zaujímavosti, ktoré sa spájajú s históriou tejto výnimočnej stavby, ale aj predmety z čias kolonizácie. Súčasťou výstavy je galéria, v ktorej sa nachádzajú umelecké diela argentínskych maliarov.

 

Cintorín Recoleta

Z mnohých cintorínov sa časom stali obľúbené turistické atrakcie. Inak tomu nie je ani v Buenos Aires. Vo štvrti Recoleta sa nachádza miesto posledného odpočinku mnohých slávnych Argentínčanov, nájdete tam aj hrob Evity Perón. Pôvodne na tomto mieste stál františkánskych kláštor. Práve mnísi založili tradíciu pochovávania v blízkosti ich obydlia. Jednotlivé hrobky však časom premenili na umelecké diela, malé domčeky majú bohato zdobenú fasádu a stali sa pýchou jednotlivých rodov. Domáci sprievodcovia organizujú prehliadky, počas ktorých vás upozornia na najzaujímavejšie miesta. Potom sa už môžete vybrať na prechádzku do tejto štvrte, ktorá je známa vďaka kaviarňam, krásnym záhradám a množstvu zaujímavých obchodíkov.

 

Divadlo Colón

Jednou z historických perál je aj divadlo Colón, postavené podľa vzoru európskych stavieb. Hlavnými dizajnérmi boli Francesco Tamburini, Victor Meano a Jules Dormal., ktorí sa inšpirovali tak nádhernými budovami ako napríklad Kráľovská opera v Londýne alebo La Scala v Miláne. Do divadla vošli prví návštevníci v roku 1908, pričom jeho výstavba trvala 20 rokov. Odvtedy privítal tie najväčšie hviezdy opernej scény. Už na prvý pohľad vás uchváti svojim nádherným interiérom. Preto vraj domáci odporúčajú, aby ste prišli na predstavenie skôr a stihli sa pokochať jeho krásou. V roku 2010 prešla budova kompletnou rekonštrukciou, počas ktorej odstránili viaceré technické závady.

 

Caminito

Buenos Aires je známe vďaka veselým farbám, ktoré uvidíte takmer na každom kroku. Najpestrejšia štvrť sa nazýva Caminito. Okrem fasád rôznych odtieňov sa môžete tešiť aj na množstvo nástenných malieb. V tejto časti mesta kedysi žili talianski prisťahovalci, ktorí mu taktiež dodali špecifickú tvár. Časom sa tam vytvorila silná komunita umelcov, ktorí sa pravidelne stretávali na zábavách a debatách o svojich prácach. Nachádza sa tu aj menšie múzeum umenia.

 

Ochutnajte dulche de leche a alfajores

Počas dovoleniek nechceme iba skúmať nové nádherné miesta, ale aj spoznávať chute navštívených lokalít. Vďaka tomu dostanete lepšiu predstavu o domácej kultúre. V Južnej Amerike milujú výrazne sladké dezerty a taká je aj typická špecialita Argentíny - mlieko dulche de leche. Pripravuje sa pomalým varením cukru s mliekom, z ktorého vznikne karamelová krémová hmota. Tou sa plnia obľúbené keksíky alfajores, ktoré sa často namáčajú do roztopenej čokolády. Takto ich kúpite ako pochúťku v stánkoch priamo na ulici.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa