Magallanes je najjužnejšíom regiónom Čile: Turistov lákajú najmä roztomilé tučniaky

2022-11-22 12:00:00 |   |    | 

Pri potulkách po Čile láka mnoho turistov aj jeho najjužnejšia časť Magallanes, ktorá je známa najmä množstvom prírodných atrakcií v kombinácii so zaujímavou kultúrou. Stačí sa nechať pohltiť tunajšou atmosférou a užiť si výlet, ako nikdy predtým.



 

Ostrov Magdalena

K najvyhľadávanejším atrakciám Magallanesu patrí ostrov Magdalena, ktorý obýva najväčšia kolónia tučniakov. Síce odtiaľ niekedy migrujú, ale vždy ich tam prebýva niekoľko desiatok tisíc, ktoré sú pastvou pre fotografov a cestovateľov, vyhľadávajúcich nevšedné zážitky. Najľahšie sa tam dostanete pomocou výletu loďou, ktorá vyráža z prístavu Punta Arenas. Počas plavby sa môžete tešiť aj na stretnutia s inými morskými živočíchmi. Najčastejšie tam uvidíte tulene, ale občas aj delfíny. Na ostrove sa nachádza tiež maják, v ktorom v súčasnosti funguje environmentálne centrum s cieľom robiť osvetu medzi ľuďmi o dôležitosti ochrany životného prostredia.

 

Cintorín v Punta Arenas

Medzi hlavnými turistickými atrakciami často nájdete cintoríny a inak tomu nie je ani v prípade Magallanes. Ten najvýznamnejší sa nachádza v Punta Arenas, kde sú pochované viaceré významné osobnosti nielen z tohto regiónu, ale aj z celej krajiny. Bol založený v roku 1894 jednou z miestnych najvýznamnejších rodín a nahradil starší cintorín, ktorý sa nachádzal na pôde súčasného námestia José de los Santos Mardones. Dnes tam už našli miesto posledného odpočinku stovky zosnulých, no navštevovať ho chodia aj ľudia, ktorí na cintoríne nemajú blízkych. Má totiž podobu parku a nachádza sa tam veľa zelene a stromov. Súčasťou cintorína je tiež kaplnka, ktorá pochádza zo začiatku 20. storočia, mauzóleum, ale aj viacero historicky cenných hrobiek.

 

Múzeum Nao Victoria

V najjužnejšom regióne Čile môžete navštíviť aj jedno skutočne unikátne múzeum. Nao Victoria je vernou kópiou lode, ktorú v minulosti používal slávny portugalský moreplavec Fernao de Magalhaes. Ten sa zaslúžil o rozvoj obchodníctva a vtedajšieho bádania nepoznaného sveta, preto sa v meste Punta Arenas rozhodli vystaviť vernú repliku jeho lode, aby si tak návštevníci mohli zaspomínať nielen na samotného Magalhaesa, ale aj na začiatky cestovania. V interiéri nájdete figuríny a pár vystavených predmetov a môžete si obzrieť dôležité informácie o vzniku plavidla a jeho používaní.

 

Seno Otway

Ide o jeden z najväčších ostrovov, ktorý sa rozprestiera pri juhu krajiny. Aj na tomto mieste sa môžete tešiť na hojné zastúpenie tučniakov. Tie sa tam však nachádzajú len počas určitej časti roka a potom sa opäť presúvajú ďalej. Najlepší čas na ich pozorovanie je teda od októbra do marca. Opäť sa môžete tešiť na špeciálne tour, ktoré vás pomocou lode zavezú priamo na toto výnimočné miesto. I keď sú tučniaky roztomilé, napriek tomu buďte pri ich pozorovaní obozretní. V minulosti sa totiž párkrát stalo, že napadli priveľmi zvedavých turistov.

 

Vrch Tarn

Jedným z najznámejších vrchov v regióne Magallanes je Tarn. Ak sa tam chcete vybrať na túru, pripravte sa na poriadny zaberák. Okolo kopca totiž prechádza 11 kilometrov dlhá spiatočná trasa, počas ktorej sa môžete tešiť na úžasné výhľady. I keď je chodník prístupný celoročne, najlepšie obdobie na jeho návštevu je od októbra do marca. Jeho zdolanie v prípade dobrej kondície trvá takmer päť hodín a túru môžete prepojiť aj s výstupom na niektorý z okolitých kopcov.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa