Región Tolima je botanickou záhradou celej Kolumbie, milovníci prírody tam budú v raji

2022-12-11 00:00:00 |   |    | 

Kolumbia sa delí na 32 menších samosprávnych častí. Jedna z nich má názov Tolima a leží v krásnom prostredí pod končiarmi Ánd. V minulosti tam žili obyvatelia kmeňa Pijao, ktorí chránili toto územie pred nepriateľmi. Nachádzali sa tam totiž ložiská smaragdov, ktoré predstavovali významnú časť príjmov.



 

Katedrála Primada de Ibagué

Hlavným mestom regiónu Tolima je Ibagué, ktorému dominuje zaujímavá katedrála z roku 1926. Jej výstavbu mal pod patronátom miestny kňaz, ktorý si vybral koloniálny architektonický štýl. Pri stavaní kostola však nastal veľký problém. V tej ére totiž bola v Kolumbii kríza, kvôli ktorej nemali dostatok železa a cementu. Z toho dôvodu časť muriva nevydržala nápor a niektoré stĺpy spadli. Nakoniec sa však podarilo katedrálu úspešne dokončiť a neskôr ju prerobili tak, aby do nej zabudovali aj železné opory, ktoré ju chránia najmä pred zemetraseniami. V minulosti mala totiž budova problémy aj s týmto prírodným nešťastím. Po jednom z otrasov pôdy boli viaceré steny narušené a museli ich rekonštruovať.

 

Catedral Primada de Ibagué.

Posted by Yo Amo Ibagué on Tuesday, December 12, 2017

 

 

Kaňon Combeima

Neďaleko Ibagué sa nachádza viacero prírodných atrakcií. Jednou z nich je kaňon Combeima, ktorý ponúka skvelé možnosti na aktívnu dovolenku. Spoznáte tak kolumbijskú časť Ánd a uvidíte jednu z najkrajších oblastí krajiny. Na výber je niekoľko alternatív na túry v horskom prostredí. Taktiež sa môžete vyviezť lanovkou, ktorá ponúka nádhernú panorámu okolia. Zájdite si k vyhliadkovému bodu Los Sauces, z ktorého budete mať dobrý výhľad na blízke kopce. V lete sa môžete osviežiť v tunajšej rieke, alebo sa prevezte na koni a spoznajte kaňon aj z tejto perspektívy. Táto oblasť je turisticky veľmi obľúbená, takže tam organizujú tour viacerí miestni operátori. Vďaka ich pomoci sa ľahšie dostanete k dôležitým miestam a lepšie spoznáte celý kaňon, ale aj blízky región.

 

Sopka Santa Isabel

V Tolime sa nachádza aj jeden známy vulkán, ktorý sa nazýva Santa Isabel. Už niekoľko rokov nie je činný, takže obyvateľom nespôsobuje problémy. Namiesto toho sa z neho a dvoch ďalších sopiek v blízkosti stala obľúbená turistická atrakcia. Vulkán dosahuje výšku takmer 5000 m n. m. a v súčasnosti je obľúbeným turistickým miestom. Keďže nie je aktívny, je bezpečné vybrať sa tam na túru a vychutnať si z jeho vrcholu pohľad na jeden z najkrajších regiónov. Veľkou výhodou je, že sa nachádza v dostupnej blízkosti od Bogoty, takže si tam výlet plánuje o to viac dovolenkárov.

 

Termales Las Cabañas

Rozmanitá príroda tohto regiónu prináša veľa zaujímavých možností na výlety. Jedna z najobľúbenejších túr vedie k termálnym prameňom Las Cabañas pri obci Murillo. Jazierka sú situované v horskom teréne v oblasti, kde často panuje chladné počasie a hmla. Veľkou motiváciou je však práve kúpeľ na tomto nezabudnuteľnom mieste. Voda dosahuje priemernú ročnú teplotu 17 stupňov a je nádherne priezračná. K prameňom sa dostanete od miestnej farmy, kde môžete aj zaparkovať. Potom už na vás čaká túra dlhá približne hodinu a pol, ktorá vedie cez peknú krajinnú oblasť. Zatiaľ túto krásu ešte stále neobjavilo veľa turistov, takže s veľkou pravdepodobnosťou si to tam užijete sami.

 

Para tus reservas al WhatsApp 310 3101599, 3213260995. 🏞🏕🇨🇴 Un paraíso en el páramo, así es el termal La Cabaña en...

Posted by Refugio termales la cabaña Murillo Tolima on Sunday, July 31, 2022

 

 

Botanická záhrada San Jorge

Celý región Tolima by sme mohli označiť za jednu veľkú botanickú záhradu Kolumbie. Keďže sa môže pochváliť rozmanitou prírodou, uvidíte tam rôzne pestré kvety, rastliny a dreviny. No ak si ich chcete vychutnať čo najviac koncentrovaných na jednom mieste, v tom prípade zájdite do botanickej záhrady San Jorge. Jej súčasťou je aj malý park, v ktorom sú rozmiestnené lavičky a môžete si tak oddýchnuť v obklopení prekrásnej flóry.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa