Viete, kde sa točia ázijské milióny? Spoznajte Las Vegas východu - Macao

2012-06-27 12:00:00 |   |    | 

MACAO - Macao - špeciálny administratívny región Číny, je miestom dvoch tvárí. Západnej a Východnej. Ako bývalá portugalská kolónia vás najprv očarí svojím šarmom a historickou pompéznosťou. Neskôr sa ocitnete v raji nočných kasín a uvedomíte si jeho divokú nespútanosť. Ak ste si len „odskočili“ z Číny alebo Hongkongu, pripravte sa na úplne iný svet.



Raj čínskych gamblerov

V Ázii sa Macau častokrát hovorí aj Las Vegas východu a jeho vplyv a popularita v poslednej dobe výrazne narastajú. Je to najmä obľúbená destinácia pre solventných obyvateľov Číny a Hongkongu, pretože hazardné hry sú tu, na rozdiel od spomínaných krajín, úplne legálne.

 

Najznámejšie kasíno

Milióny ľudí sem prichádzajú vyhrávať a prehrávať svoje majetky do jedného z najslávnejších a najluxusnejších kasín na svete - „Venetian-Macao casino“. O udivujúcich číslach hovorí aj magazín Las Vegas Review Journal a to, že celkový ekonomický príjem  Macaa zo stávkovania za rok 2011 presiahol neuveriteľných 33,5 bilióna amerických dolárov.

 

Typický symbol a fotografická ikona Macaa - Ruiny katedrály sv. Pavla

Veľmi príjemná je prechádzka a túlanie sa portugalskými uličkami vo vnútornej časti prístavu. Pri pobreží hrajú jemné tóny navodzujúce rozprávkovú atmosféru a vy si môžete do sýtosti vychutnať  krásne historické ruiny budov, pevností a kostolov.

 

Portugalský vplyv je všade

Macao, kvôli jeho unikátnemu spojeniu Západu a Východu, nesie dokonca titul svetového dedičstva UNESCO. Úzke uličky a veľkolepé koloniálne sídla nájdete na ulici Ilha de Coloane a príjemnú atmosféru poskytuje aj tradičný ostrov Taipa.

 

Ďalšie top zážitky

 

  • Bungee jumping - z najvyššieho miesta na svete - z Macauskej veže. Aké to asi bude skočiť z výšky 233 m rýchlosťou 200 km/h?
  • Možnosť vychutnať si vrčanie motorov na Grand Prix, ktoré sa každoročne koná v Macau (tento rok to bude 15.-18.11.2012)
  • Tradičná, chutná portugalská polievka Caldo Verde

 

 

Zdroj/autor: Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa