Ostrov Karimunjawa - skrytý raj Indonézie

2012-06-28 14:30:00 |   |    | 

INDONÉZIA - Karimunjawa je prepojením 27 malých ostrovčekov, rozprestierajúcich sa neďaleko indonézskeho ostrova Jáva. Väčšina týchto maličkých ostrovov je neobývaná alebo obývaná iba miestnymi rybármi. Práve preto si udržujú svoju jedinečnosť, nedotknuteľnosť, čistotu a krásu.



Nerušený relax

Nepotrebujete žiadne telefóny ani internet. Aj tak by ste tu nemali signál. Toto čarovné odmedializovanie vám umožní vychutnať si nerušené chvíle oddychu.

 

Plávanie so žralokmi

Toto si nemôže nechať ujsť žiadny návštevník Karimunjawy. Plávanie s naozajstnými žralokmi v konzervatóriu žraločích mláďat.

 

Potápanie a šnorchlovanie

Ostrov Karimun poskytuje impozantný zážitok z krás podmorského sveta. Aj napriek tomu, že podľa miestnych environmentálnych organizácií za posledné roky zaznamenali poškodenie koralov na niektorých pobrežných miestach, väčšina miest je naďalej úžasná.

 

Tradičné rybárčenie

Ak by vás zaujímalo, ako sa chytajú ryby „po indonézsky“, miestni, veľmi priateľskí rybári vás do týchto tajov radi zasvätia.

 

Skúmanie ostrovov

Toto je tá najúžasnejšia vec. Keďže je Karimunjawa prepojením niekoľkých ostrovov, to najlepšie, čo môžete urobiť, je prenajať si loďku spolu s miestnym sprievodcom a plaviť sa z ostrova na ostrov, pozorovať podmorský svet, koraly a užívať si tú nádheru.

 

Zdroj/autor: Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa