Denný verzus nočný život – Dve tváre Thajska

2014-09-30 17:30:00 |   |    | 

O Thajsku sme sa už dávno dozvedeli, že vďaka rozmachu turizmu má krajina dve tváre. Prívetivú a odvrátenú. Príjemnú a odpudzujúcu. Dennú a nočnú. To isté patrí aj k obľúbenému mestu Pattaya. Populárne riviéra sa dokáže behom pár hodín neuveriteľne zmeniť.



 

Prímorský rezort

 

Mesto Pattaya leží približne 150 km od hlavného mesta Bangkok. Ročne sem prúdia davy turistov, ktorých láka more, pláž a záliv. Druhá časť návštevníkov sa sem však ženie za iným dôvodom. Niektorí totiž tvrdia, že nočný život, aký zažijete tu, už inde neuvidíte.

 

Vodne...

 

Cez deň je Pattaya s aglomeráciou 1 milióna ľudí tradičným thajským mestom. Na pláži v zálive sa to hemží turistami, ktorí sa opaľujú, plávajú (to veľa ľudí neodporúča), alebo sa len tak prechádzajú. Navštíviť môžu množstvo pamiatok, od budhistických chrámov až po krásy prírody. Na konštrukciách svätýň a Budhových sôch by ste oči mohli nechať.

 

... v noci

 

No to isté sa vám môže stať aj v noci, pretože s príchodom tmy sa časť ulíc mení na deťom neprístupné miesta. Thajsko, a s ním aj Pattaya, sú totiž známe netradičným odvetvím turizmu - „sexturizmom“. Tisícky ľudí mesto navštevujú len aby si obzreli červenú štvrť. Podaktorí aj tvrdia, že tá bangkokská sa na štvrť v Pattayi ani nechytá.

Ulice sú preplnené barmi a diskotékami, kde sa na každom kroku nachádzajú prostitútky, go-go tanečnice a „ladyboys.“ Tomuto odvetviu sa tu nesmierne darí. Nanešťastie je to spojené s osobnými tragédiami a obchodom s ľuďmi.

Zdroj/autor: pattayacity.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa