Kde môžete vidieť 45 miliónov kvetov pokope? No predsa v Dubaji!

2014-10-06 09:00:00 |   |    | 

Spojené arabské emiráty sa už dlhodobo prezentujú ako krajina zázrakov. Veľkolepé stavby, na ktorých sa nešetrí a dokonalé atrakcie, vďaka ktorým si môžete zalyžovať v nákupnom centre alebo zájsť do Ferrari zábavného parku. K nim len počas minulého roka pribudla ďalšia zaujímavosť, ktorá si ihneď po otvorení vyslúžila veľkú slávu. Ak totiž milujete kvety, už po zhliadnutí prvých fotiek sa toto miesto stane vašou novou vysnívanou destináciou.



 

Z púšte záhradný raj

 

Oficiálny názov tejto nádhery znie Dubai Miracle Garden, čiže Dubajská zázračná záhrada. A verte tomu, že zázračná skutočne je. Pretože keby ste na toto miesto zavítali pred pár rokmi, videli by ste tam iba pustú púšť bez nádeje na nejakú krásnu zeleň. Keď však domáci prišli s novým smelým projektom, magistrát im ihneď ochotne prikývol. Veď takýmto spôsobom predsa vytvorili ďalší z úžasných zázrakov tohto mesta. Dubajčania vôbec nezačali v malom. Na tomto dokonalom priestranstve, ktoré je prehliadkou majstrovského umenia tých najlepších záhradníkov, sa nachádza dokopy až 45 miliónov kvetov. Takže si viete predstaviť, že poriadnou fuškou nebolo len naplánovanie celej výstavby, vymyslenie jednotlivých častí, ale najmä každodenná údržba. Udržať toto kráľovstvo v dobrej kondícii si vyžaduje maximálne úsilie, za ktoré však zamestnancom skláňajú návštevníci pravidelne obrovskú poklonu.

 

Až do neskorého večera

 

Veľké záhrady sa aktuálne delia do troch častí. Prvá je už otvorená a turisti si to do nej môžu namieriť od začiatku júna do konca septembra, druhá je stále vo výstavbe a nie je úplne dokončená a tretiu tvorí novinka v podobe Záhrady motýľov, ktorá pozostáva z kvetín naaranžovaných práve do tvaru týchto milých zvieratiek. Dubai Miracle Garden sa pravidelne otvára o 9:00. Záverečná je počas týždňa o 21.00 a cez víkendy majú otvorené ešte o hodinu dlhšie. Večerné prechádzky za umelého osvetlenia dodávajú záhradám tiež svojské čaro. Smelé plány do budúcnosti hovoria o tom, že by chceli mať otvorené 24 hodín denne po 7 dní v týždni. Zabezpečia to i vďaka špeciálnym budovám, v ktorých vzniknú exotické pavilóny a tie môžu byť k dispozícii aj počas zimných mesiacov. A teraz pomaly prejdime k vstupnému. Istotne teraz počítate s veľkou investíciou, no mýlite sa. Vstupné pre dospelých vyjde v prepočte približne 6 eur, deti do 3 rokov a hendikepovaní ľudia majú vstup voľný. Keď si vezmete v úvahu, aký obrovský pozemok budete môcť prejsť a že v záhrade môžete stráviť aj celý deň, je to naozaj skvelá cena.

 

Pyramídy aj obrazce

 

Teraz poďme priamo k jednotlivým kúskom, ktoré môžete v Dubai Miracle Garden vidieť. Jej zriaďovatelia sa pochopiteľne snažili priniesť čo najviac druhov rastlín, ktoré by boli schopné rásť v ich podmienkach, takže tam nájdete desiatky rôznych kvetín. Z nich vytvorili tematicky ladené záhrady, ale aj rôzne 3D obrazce. Pozrieť si môžete napríklad hodiny z kvetov, ktoré naozaj fungujú, vodopád vyrobený z kvetov, rieku, delfínov kúpajúcich sa v malom bazéne, sedem pyramíd, záhradu ľalií, Ferrari záhradu. Dotknúť sa môžete kvetových drakov, áut, stanov a lodí. V záhrade sa nachádza aj narodeninová zóna, kde môžete osláviť svoj sviatok. Nechýba ani množstvo malých jazierok a fontán a ani romantické srdiečka, z ktorých sú vyrobené nádherné tunely. Unikátom je voňavá záhrada, kde nebudete vedieť, k čomu skôr privoňať. A ako bonus navyše môžete požiadať zamestnancov, aby vám z kvetín a lístkov v tejto časti pripravili čaj podľa želania. Nechýba ani jahodová a hubová záhrada, kde si môžete pozrieť aj týchto krásavcov z prírody. Dominantou je 18 metrová kvetinová stavba veže. Jednoducho hotový raj na Zemi, z ktorého sa vám nebude chcieť odísť ani po piatej návšteve.

 

Centrum zábavy a oddychu

 

So záhradou majú domáci veľké plány aj do budúcnosti. Okrem nádherného vizuálneho zážitku chcú ponúknuť aj plný komfort, vďaka ktorému budú môcť návštevníci  zostať aj niekoľko dní. Už v súčasnosti sú k dispozícii stánky so suvenírmi, hracia plocha pre deti a malé občerstvenia. Do budúcnosti však plánujú otvoriť viacero podnikov, ktoré by sa špecializovali na bio stravovanie a použitie samotných kvetov, zopár obchodov, kaviarní a nakoniec i hotel, ktorý by však mal byť zosúladený s prostredím a nevytŕčať. Po záhrade sa už teraz môžete prejsť malým vláčikom, ktorý vám ušetrí už i beztak unavené nohy. Môžete si taktiež prenajať bicykel alebo si oddýchnuť v kartárskom klube.

Zdroj/autor: dubaimiraclegarden.com, emirates247.com, David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.8/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa