Dovolenka a Thajsko patria k sebe. Rady ako si túto krajinu užijete čo najviac

2015-05-13 11:50:00 |   |    | 

Thajsko je dokonalou vstupnou bránou do exotiky. Neurazí, príjemne prekvapí a aj náročnejším vie dať výnimočné zážitky. Všetko je tu iné! Jedlo, náboženstvo, zvyky a k tomu vždy teplo a úsmev domácich. Ideálne pre začínajúcich aj skúsených cestovateľov a aj pre rodiny s deťmi.



 

Zaujímavosti z krajiny úsmevov

 

  • Thajský panovník Bhumibol Adulyadej (Rama IX) je dnes najdlhšie vládnucou hlavou štátu na svete. Prežil Stalina, Brežneva aj Havla. V celkovej histórii je zatiaľ na 25. pozícii.
  • Bangkok má najdlhší názov mesta na svete. Celé meno znie Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.
  • Slávny film Pláž sa natáčal v Thajsku na ostrovoch pri Krabi. Na všetkých cestách do tohto regiónu navštevujeme pláž Leonarda di Capria.
  • Thajsko sa v minulosti nazývalo Siamské kráľovstvo a práve toto pomenovanie dalo názov aj siamským dvojičkám.
  • Thajsko je jedinou krajinou v juhovýchodnej Ázii, ktorá nebola nikdy európskou kolóniou. A Thajčania sú na to patrične hrdí.

 

Prečítajte si aj o Číne: Veci, ktoré ste o Číne určite nevedeli alebo Čína (nielen) pre milovníkov histórie

 

Čo robiť a nerobiť v krajine úsmevov?

 

  • Vždy príjmi pozvanie na jedlo, aj o polnoci.
  • Thajčania sa neustále usmievajú. A ty sa im prispôsob. Užiješ si tak dovolenku ako nikdy predtým.
  • Ani v najvypätejších chvíľach nezvyšuj hlas. Strata tváre je pre Thajčana veľkou potupou.
  • Nehladkaj malé dieťa po hlave. To si môže dovoliť len mních a rodič.
  • Noha je považovaná za čosi špinavé. Nikoho sa nikdy nedotýkaj nohou.
  • Namiesto európskeho pozdravu skús thajské wai. Ruky spoj ako k modlitbe a kývni hlavou. Nikdy však takto nezdrav človeka s nižším statusom. Privedieš ho tým do rozpakov.
  • Nenič nijakým spôsobom kráľov obraz. Za urážku kráľovského majestátu sú dlhoročné tresty a týkajú sa aj cudzincov.
  • Thajčanky sú krásne. No tie najkrajšie ženy sú tu chlapi, transvestiti a transsexuáli.

 

Aké je to cestovať po Kube? To sa dozviete tu: Preskúmajte s nami tropickú Kubu a zistite ako chutí život na ostrove cigár a rumu

 

Kedy ísť?

 

Najlepšie obdobie je od októbra do apríla, no oblasť Krabi má výbornú mikroklímu aj v júli a v auguste.

 

Najdôležitejšie miesta v Thajsku podľa BUBO


Bangkok – Mesto anjelov s kráľovským palácom a nádhernými chrámami pri rieke Chao Praya. Okrem najväčšieho ležiaceho Budhu v Bangkoku tu máte aj zaručene najlepší večerný život s geniálnymi barmi. Pre tých odvážnejších je tu ulica Patpong, kde sa nachádza takzvaný ženský cirkus.

Plávajúce trhy – Neďaleko hlavného mesta sú stále aktívne trhy, kde predávajúci predávajú ovocie priamo z člnov. Naozaj fotogenická zástavka a možnosť nakúpiť koreniny od výmyslu sveta.

Ayutthaya mala v 17. storočí milión obyvateľov a patrila k najväčším a najbohatším mestám sveta. Bola hlavným mestom Thajska štyristo rokov a k vzniku Bangkoku viedol až jej zánik po útoku susednej Barmy.

Krabi –thajské letovisko na brehoch Andamanského mora, vyhľadávané najmä turistami zo severnej Európy (Švédsko, Nórsko), ale aj zo Švajčiarska a Holandska. Na rozdiel od Pattaye, či Phuketu tu nájdete minimum prostitúcie, ale o to viac nedotknutých pláži, usmievavých ľudí a pôvodnej thajskej atmosféry. Nezabudnite ochutnať najlepšie palacinky na svete (odporúčame banánové palacinky s kešu orieškami a čokoládou), navštívte výborné reštaurácie s čerstvými homármi, krevetami a druhmi rýb, o ktorých ste ešte ani nepočuli.

Súostrovie Phi Phi patrí k najkrajším ostrovom našej planéty. Leží približne 40 kilometrov južne od nášho letoviska a cestu k nemu absolvujeme pohodlnou rýchloloďou. Čakajú vás rajské pláže, výborné šnorchlovanie a dokonalá pláž Maya Bay, ktorú ste mohli obdivovať v spomínanom filme Pláž s Leonardo di Capriom.

 

Doprava

 

Kvalitné cesty, klimatizované autobusy, moderné letiská a husté letecké spojenie s Európou robia z Thajska jednu z najprístupnejších krajín na svete.

 

Jedlo

 

Thajská kuchyňa patrí k svetovej špičke. Ak máte radi štipľavé, prídete si na svoje. Ochutnajte polievku tom yam či šalát z nezrelej papaje som tam. Každý deň čakajte nový útok na vaše zmysly. K tomu treba prirátať aj kilogramy čerstvého ovocia a zeleniny.

 

Zábava

 

Výborný nočný život od opĺzlych nočných barov až po neuveriteľné kluby na strechách mrakodrapov. Zrejme vás zaujme tradičný thajský box.

 

Ceny

 

Thajsko je pre našinca lacnou krajinou za svoje peniaze dostanete veľmi veľa.

 

 

Ak vás zaujali informácie o Thajsku a patrí k vaším nesplneným cestovateľským snom, s cestovnou kanceláriou BUBO si tento sen môžete splniť. Najbližší voľný termín na poznávací zájazd je 10.7.2015. Viac informácii nájdete na www.bubo.sk/thajsko

 

Mohlo by Vás zaujímať:

 

TripAdvisor nám opäť predstavuje víťazov. Najkrajšie ostrovy pre rok 2015

Thajsko má pre vás pripravený dokonalý dovolenkový kokteil. Pláže aj chrámy vás uchvátia

Thajsko je ozaj pre všetkých, ale s batohom vyrazte na Khao San Road

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa