Sezóna v Thajsku už začala: Ktoré destinácie nevynechať?

2015-12-03 08:00:00 |   |    | 

Thajsko by sme mohli pokojne nazvať aj krajinou extrémov. Nájdete tam nedotknuté oblasti s nádhernou prírodou, kde ľudia stále žijú podľa svojich hodnôt, ale aj bláznivý a miestami až bizarný Bangkok. Pochutnať si tam môžete na fantastickom ovocí a koreniami doladenými pokrmami, ale nájdete tam aj jedlá pre odvážlivcov ako hady, červíky a iné netradičnosti. Je to krajina krásnych žien, ale aj mnohých transexuálov. Oblasť, kde žijú stále nevinní ľudia s čistou dušou, ale aj lokality, kde je ich zdrojom obživy najmä sexuálny priemysel a jeho divokejšia stránka. A popri tom dostanete toto pestré divadlo za stále prijateľnú cenu, keď tou najväčšou investíciou bude letenka.



 

Ostrov Phi Phi

 

Pre mnohých turistov je práve toto najlepšia atrakcia v Thajsku. Ide totiž o doteraz neobývaný ostrov, ktorý si stále uchováva svoj pôvodný kolorit a nedotknutú prírodu. Napriek iným záujmom sa podarilo zabrániť akémukoľvek zveľaďovaniu a na Phi Phi sa doteraz robia len limitované fakultatívne zájazdy. Práve na tomto nádhernom ostrove natáčali aj niektoré sekvencie z filmu Pláž s Leonardom di Capriom. Na ostrove môžete pozorovať mnohé vzácne rastliny, je taktiež ideálnym miestom na šnorchľovanie, pretože má priezračnú vodu a pestrý podmorský svet. Kvôli limitovanému počtu turistov sa stále dá zabezpečiť, že si tam v pokoji oddýchnete a nebudete rušení davmi cudzincov.

 

Ayutthaya

 

Ide o veľmi vzácne archeologické miesto. Do polovice 18. storočia bolo Ayutthaya hlavným mestom bývalého štátu na území Thajska. Potom však bolo podrobené viacerým nájazdom a pre vypaľovanie a boje bolo vo veľkej miere zničené. I keď sa ho nepodarilo uchovať v pôvodnom stave, stále ponúka nádherný náhľad do dejín krajiny. Je veľmi zaujímavou a netradičnou historickou pamiatkou, ktorá patrí k top atrakciám Thajska. V súčasnosti tvorí gro prehliadky niekoľko chrámov a veľkou vzácnosťou je socha, ktorá je v súčasnosti už zarastená kmeňmi stromov.

 

Národný park Erawan

 

Tou najcennejšou časťou tohto národného parku sú vodopády. Ukrývajú sa v obklopení úžasnej prírody a ponúkajú veľmi romantické miesto, ktoré priťahuje práve zamilované páriky. Tieto vodopády sa rozdeľujú do niekoľkých častí. Keď sú vyššie a tvoria väčšie jazerá, väčšinou sú určené aj na kúpanie. Práve tie sú cieľom cesty väčšiny turistov. Keď si však chcete užiť aj krásne prostredie s úžasnými výhľadmi pre fotografovanie, vyberte sa trošku ďalej a pozrite si aj sériu menších, no oveľa krajších vodopádov, ktoré tvoria dokonalú kombináciu s okolitou prírodou.

 

Plávajúci trh, Bangkok

 

Takéto trhy sa nachádzajú na viacerých miestach v Thajsku. Ten najznámejší a taktiež najväčší sa nachádza priamo v Bangkoku. I keď netúžite nakupovať, mali by ste sa tam vybrať aspoň pre ten zážitok. Plavenie sa na loďkách k jednotlivým predajcom, diskutovanie o ich potravinách a výrobkoch, dohadovanie cien a veľa pozitívnej energie. Takéto niečo si nemôžete nechať ujsť a pre istotu si so sebou vezmite aj nejakého domáceho sprievodcu, pretože s veľkou pravdepodobnosťou budete potrebovať i tlmočníka.

 

Železnica Thajsko – Barma

 

Túto železnicu prezývajú aj traťou smrti. Napriek tomu, že tak ako výstavba, i neskoršie prevádzkovanie v úvode jej spustenia si vyžiadalo niekoľko životov, nakoniec sa stala turisticky obľúbenou atrakciou. Železnica bola dostavaná na poslednú chvíľu pred odovzdaním. Preto niektoré úseky čoskoro vypovedali svoju službu a i v súčasnosti už nie sú sprístupnené. Ako kompenzáciu pri niektorých divokých častiach tratí ponúka úžasné vyhliadky a nezabudnuteľný zážitok po kontakte s domácimi obyvateľmi.

 

Národný park Khao Yai

 

Výnimočnosť tohto kraja spočíva v tom, že sa tam nachádza mnoho slonov. Tie môžete pokojne stretnúť aj na ceste, keď sa budú prechádzať po asfaltke. Jednou z atrakcií je i vozenie sa džungľou na týchto milých zvieratách. Jedinečný zážitok umocňuje aj úžasná príroda. Khao Yai je zároveň prvý chráneným parkom v Thajsku vôbec. Pod ochranu štátu prešiel od roku 1962.

 

Veľký palác, Bangkok

 

Kedysi bol tento palác sídlom thajských kráľov. V súčasnosti je to obrovský komplex, ktorý vznikal a bol zveľaďovaný v čase života jednotlivých panovníkov. Vďaka tomu môžeme dnes obdivovať dokonalé dielo pozostávajúce z miest na bývanie, chrámov a reprezentatívnych budov. Na výzdobe jednotlivých stavieb nešetrili zlatom a vytvorili tak veľmi vzácnu pamiatku, na ktorú si pokojne vyhraďte aj pol dňa. Dobre si preštudujte aj jednotlivé vysvetlivky, aby ste mohli lepšie pochopiť dokonalosť detailov.

 

Pobrežie Phang Nga

 

Ide o výnimočnú oblasť, ktorá sa môže pochváliť nielen nádherným pobrežím, čistým morom a netradičnými skalami, ktoré vytŕčajú z mora a pôsobia exoticky. Je to zároveň aj tajomné miesto s množstvom jaskýň, dokonalých skrýš a taktiež lokalitou, kde sa točil jeden z dielov Jamesa Bonda. Úžasné miesto vhodné tak na oddychovanie, ako i na zážitkovú dovolenku.

 

Zdroj/autor: planetware.com, wanderlust.co.uk, davidsbeenhere.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.9/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa